Suoraan sisältöön

Asunnon hoitoon liittyvät asiat

Kodista kannattaa pitää hyvää huolta, vietäthän siellä suuren osan elämästäsi. Helsingin kaupungin asunnot Oy:n sivuilta löydät hyviä asunnon hoito-ohjeita.

Siisti koti lisää hyvinvointiasi ja asumisviihtyvyyttä. Martoilta löytyy paljon hyödyllistä vinkkiä kodin siivoukseen.

Elämässä voi olla vaiheita, jolloin saatat tarvita tukea ja apua siivoamiseen. Sinun olisi hyvä selvittää ensisijaisesti oman lähipiirisi mahdollisuudet siivousavun antamiseen. Mikäli tarvitset ulkopuolista apua siivoukseen, niin ikäihmisenä voit tiedustella avunsaantimahdollisuuksiasi Stadin Seniori-infosta.

Tarvittaessa voit tiedustella avunsaantimahdollisuuksiasi alueellisista sosiaalityön- ja sosiaaliohjauksen palvelupisteistä.

Mitä tehdä tarpeettomille huonekaluille?

Hienoa, että haluatte toimia esimerkillisesti ja kierrättää toimivia huonekaluja. Kierrätyskeskukset vastaanottavat käyttökelpoisia ja ehjiä huonekaluja. Pääkaupunkiseudulla toimii kierrätyskeskus, jonka aukioloajat ja tavaran vastaanottoehdot voitte tarkistaa kierrätyskeskuksen sivuilta. Tarpeettomia huonekaluja ei saa jättää taloyhtiön jätehuoneeseen, ellei toisin ole mainittu.

Lisätietoja:

Asunnossani tuholaiseläimiä, kuinka toimin?

Ota yhteyttä vuokranantajaasi tai kiinteistöyhtiöön ja hoida asiaa yhteistyössä. Tuholaiset leviävät helposti kerrostaloasunnoista toiseen mm. ilmastointihormin kautta. Tuholaistorjuntaan on olemassa omat ammattilaiset, jotka myrkyttävät asuntosi ja antavat tuholaisia koskevia neuvoja. Jotta pääset tuholaisista eroon, toimi tarkasti ammattilaisilta saatujen ohjeiden mukaan. Luotettavaa tietoa löydät Helsingin kaupungin Ympäristökeskuksesta.

Mitä tarkoittaa huoneiston ”normaali kuluminen”?

Normaalilla kulumisella tarkoitetaan vuokra-asunnon tavallista, ajan myötä tapahtuvaa kulumista, jollaista on esimerkiksi asunnon lattioiden ja seinien ikääntyminen. Muista tarkastaa asunto ennen muuttoa. Voit tehdä vuokranantajan kanssa vikalistan ja tarvittaessa ottaa asunnosta valokuvia. Vuokralainen ei vastaa asunnon normaalista kulumisesta, jollei toisin ole sovittu. Ota selvää taloyhtiöstä, mitä vuokralaisen vastuulle kuuluu asunnossa ja muissa tiloissa hoitaa. Allekirjoittamalla vuokrasopimuksen hyväksyt sen ehdot. Ole tarkka vuokrasopimuksen sisällöstä ja asunnon kunnosta.

Lisätietoa ohjeesta Asuinhuoneiston tavanomainen kuluminen ja asunnon siivous (pdf)13.05.2020 13:31