Suoraan sisältöön

Ajanvaraus

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme yli 12-vuotiaita käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Hammashoito koronavirusaikana

Myös koronavirusaikana Helsingin hammashoitoon on turvallista tulla. Suun terveyden palveluissa turvataan tällä hetkellä kiireellinen ja välttämätön hammashoito.

Lue lisää Helsingin hammashoidon palveluista koronavirusaikana.


Suun terveydenhuollon keskitetty ajanvaraus on avoinna ma‒to klo 7‒18 ja pe klo 7‒15. Ajanvarauksen numero on 09 3105 1400. Käytössä on takaisinsoittopalvelu.

Ajanvaraus ruuhkautunut

Ajanvarauksemme on tällä hetkellä erittäin ruuhkautunut. Jättäessäsi takaisinsoittopyynnön soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian. Kiireettömässä asioinnissa takaisinsoitto voi kestää muutamia päiviä.

Jos asiasi muuttuu kiireelliseksi, niin otathan chatin kautta yhteyttä.
Kiitoksia kärsivällisyydestäsi!

Ajan peruminen on mahdollista sähköisessä ajanvarauksessa.


Peruutuspuheluihin vastataan koko aukiolon ajan. Kiireettömiin ajanvarauspuheluihin voi jättää takaisinsoittopyynnön klo 7‒15. Takaisin soitetaan koko ajanvarauksen aukiolon ajan.

Ajanvarausasioita (mm. olemassa olevan ajan peruuttaminen tai oman ajan tarkistaminen) voi hoitaa pankkitunnuksilla hammashoidon sähköisissä palveluissa. Aika tulee perua edellisenä päivänä klo 12:een mennessä. Jos asiakas sairastuu viikonloppuna, kun hoitoyksikkö on kiinni, peruutus voidaan tehdä maanantaiaamuna klo 7–8. Peruuttamattomasta ajasta peritään 40,30 euron sakkomaksu kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä.

Kiireettömän hoidon ajanvaraus

Vastaanottoajan hammashoitolaan voi varata ajanvarausnumerosta 09 3105 1400 (ma‒to klo 7‒18, pe klo 7‒15), jossa hoidontarpeen kiireellisyys arvioidaan. Peruutuspuheluihin vastataan koko aukiolon ajan. Kiireettömiin ajanvarauspuheluihin voi jättää takaisinsoittopyynnön klo 7‒15. Takaisin soitetaan koko ajanvarauksen aukiolon ajan.

Voit varata ajan myös hammashoitolassa. Samoin hammashoidon chat-palvelussa voidaan tarvittaessa tehdä palvelutarpeen arvio ja varata aika. Hammashoidon chat on avoinna arkisin klo 8–15. Chat-palvelu on hyvin toimiva yhteydenottokanava myös mm. kuulovammaisille. Tällä hetkellä chat-palvelu on suomenkielinen. Chat toimii yleisimmillä selaimilla (Chrome, Edge, Firefox). Puolesta asiointia ei voi chat-palvelun kautta tehdä.

Ajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittopalvelu, jonne voi jättää vain yhden soittopyynnön. Puhelinpalvelussa saattaa ilmetä tilapäistä ruuhkaa, minkä vuoksi kiireettömät puhelut voivat siirtyä seuraavaan päivään tai kiireetön ajanvarauslinja joudutaan ajoittain sulkemaan. Välttääksesi ruuhkaa suosittelemme soittamaan kiireettömät ajanvarauspuhelut loppuviikosta. 

Ajanvarausasioita (mm. olemassa olevan ajan peruuttaminen) voi hoitaa pankkitunnuksilla hammashoidon sähköisissä palveluissa. Aika tulee perua edellisenä päivänä klo 12:een mennessä. Peruuttamattomasta ajasta peritään 40,30 euron sakkomaksu kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä.

Kiireellisen hoidon ajanvaraus

Kiireelliset särky- ja tapaturmatapaukset hoidetaan hammaspäivystyksessä.

Päivystysajanvaraus arkisin 

  • Ma–pe klo 7–14, puh. 09 310 51400. Numerosta varataan aika sekä lasten ja nuorten että aikuisten hammashoidon päivystykseen.

Lasten ja nuorten hammashoidon päivystys arkisin päivällä on oman asuinalueen hammashoitolassa.

Aikuisten hammashoidon keskitetty päivystys arkisin päivällä on pääsääntöisesti klo 8–15

  • Kalasataman hammashoitolassa, Työpajankatu 14 A, B-hissi, 2. krs
  • Myllypuron hammashoitolassa Jauhokuja 4, 4. kerros

Suun terveydenhuollon ajanvaraus voi tarjota aikuispotilaalle tutkimus- tai hoitoaikaa ostopalveluvastaanotolle, mikäli potilaalla arvioidaan olevan kiireellistä tai välttämätöntä hoidontarvetta. Ostopalveluvastaanotolla ei hoideta koronataudin riskiryhmiin kuuluvia potilaita.

Päivystysajanvaraus iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä

  • Ma–pe klo 14–21 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8–21,
    puh. 09 471 71110.

Ilta-, viikonloppu- ja arkipyhäpäivystys on HUSin vastuulla.
Päivystys sijaitsee Haartmanin sairaalassa, Haartmaninkatu 4, rakennus 12.

Soita ennen kuin tulet päivystykseen, jotta hoidon tarpeen kiireellisyys voidaan arvioida.


HUS Suusairauksien opetus- ja hoitoyksikön potilaan ajanvaraus

Opetuspotilaaksi pääsee Helsingin kaupungin hammashoidon antamalla lähetteellä. Lähetteen käsittelyn jälkeen HUS ottaa yhteyttä potilaaseen ensimmäisen hoitoajan sopimista varten. Hoitojakson aikaiset ajanvarausasiat hoidetaan numerosta: 09 471 71702 (ma−pe klo 7.45−9.30 ja 11.45−13.30). HUS Suusairauksien opetus-ja hoitoyksikkö sijaitsee os. Mannerheimintie 172 (Kytösuontie 9 A), 3. kerroksessa.29.01.2021 08:34

Henkilötietojen tarkastuspyyntö

Miten toimin, jos haluan tehdä pyynnön omien tietojeni tarkastamisesta?