Suoraan sisältöön

Malmin terveysasema

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme yli 12-vuotiaita käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Koronarokotukset helsinkiläisille

Tällä hetkellä rokotetaan

tänä vuonna 75 vuotta täyttäviä tai sitä vanhempia (v. 1946 tai aiemmin syntyneitä) ja heidän omaishoitajiaan, joilla on omaishoidon tuen päätös
– alle 70-vuotiaista tänä vuonna 55–69 vuotta täyttäviä (v. 1952–66 syntyneitä), joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.
Katso tästä vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet ja tilat

Lisätietoja: koronarokotus.hel.fi 

Terveysasemilla turvallista asioida myös korona-aikana – kiireettömissä palveluissa voi olla viivettä

Koronavirusepidemiasta johtuen hoitoon pääsy kiireettömissä asioissa voi viedä terveysasemilla jonkin verran tavallista pidempään. Terveysasemat ovat auki, eikä varattuja aikoja tarvitse perua. Terveyspalveluissa on turvallista asioida.

Omasta ja läheisten terveydestä on tärkeää huolehtia myös koronaepidemian aikana, olipa kysymys kiireellisestä vaivasta tai pitempiaikaisen sairauden hoidosta.
Hoitoon hakeutumisen pitkittäminen voi olla kohtalokasta, jos sairaudet pääsevät pahenemaan.

Terveysasemalla sinut ottaa vastaan aulatervehtijä, jonka tehtävänä on taata turvallinen asiointi. Aulatervehtijä tekee muutaman kysymyksen ja ohjaa sinut eteenpäin. Kiitoksia yhteistyöstä!

Epäiletkö itselläsi koronavirustartuntaa?

Tee oirekysely verkossa osoitteessa omaolo.fi. Saat oireidesi perusteella toimintaohjeet ja voit tarvittaessa varata ajan koronavirustestiin.

Jos et pysty tekemään oirearviota, soita Helsingin koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (joka päivä klo 8–18).

Coronavirus helpline in Arabic and Somali
Mon–Fri 9:00–12:00
tel. 09 310 10011

خط المساعدة الخاص بفيروس كورونا باللغة العربية
من الإثنين إلى الجمعة، من الساعة 9:00 إلى الساعة 12:00

09 310 10011

Khadka hagidda corona viruska af-soomaali
isniinta illaa Jimcaha 9:00 – 12:00 duhurnimo
09 310 10011

Kun koronavirusneuvonta on kiinni ja koronaan viittaavat oireet ovat lieviä, odota seuraavaan päivään. Jos asia ei voi odottaa koronaneuvonnan aukeamista tai kyse on muusta kiireellisestä sairaudesta, palvelee sinua Päivystysapu, p. 116 117.

Toimi näin, jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan


Malmin terveysasema toimii osittain koronaterveysasemana

Kaikki helsinkiläiset hengitystieoireiset tai kuumeisesta ripulista ja pahoinvoinnista kärsivät lääkärin arviota vaativat potilaat ohjataan koronaterveysasemille Laaksoon ja Malmille. Muilla terveysasemilla ei hoideta potilaita, joilla on edellä mainittuja oireita.

Voit hakeutua koronatestiin omaolo.fi-palvelussa tai soittamalla 09 310 10024 (joka päivä klo 8–18).

Malmin koronaterveysasema on avoinna ma–pe klo 8–16.

Asiakkaita palvellaan kiireellisyysjärjestyksessä. Asemalle ei ole ajanvarausta. Koronaterveysasema toimii terveysaseman alakerrassa.

Malmin terveysaseman asiakkaita palvellaan Pukinmäessä ja Malmilla

Uusi Pukinmäen toimipiste on osa Malmin terveysasemaa. Pukinmäen terveysasemapalvelut toimivat samassa rakennuksessa kuin entinen Pukinmäen terveysasema. Osoite on Säterintie 2. Rakennus on esteetön.

Pukinmäen toimipisteen kartta.

Ota Malmin asiakkaana yhteyttä tuttuun Malmin takaisinsoittonumeroon 09 310 57702. Saat yhteyden myös sähköisesti tai voit tulla paikanpäälle Pukinmäkeen.

  • Malmin terveysaseman puhelinnumerossa ei hoideta korona-asioita. Jos sinulla on koronatartuntaan sopivia oireita, varaa aika testiin osoitteessa omaolo.fi tai numerossa 09 310 10024 (joka päivä klo 8–18).

Aukioloaika sekä Malmilla että Pukinmäessä on arkisin klo 8–16.

Palvelut Pukinmäessä

Pukinmäessä saa samoja palveluja kuin muillakin terveysasemilla.

Palveluvalikoimaan kuuluvat lääkärien ja hoitajien kiireettömät ja kiireelliset vastaanotot, kiireellinen ensiapu ja toimistopalvelut.

Palvelut Malmilla

Malmin terveysasemalla, osoitteessa Talvelantie 4, on tällä hetkellä vastaanottoja C-portaan toisessa kerroksessa. Malmi tarjoaa asiakkaille kiireettömiä ja kiireellisiä ajanvarausvastaanottoja, mutta ei kiireellistä ensiapua, eikä toimistopalveluja. Toiseen kerrokseen ei ole hissiä.

Vastaanottoaikoja Malmin terveysaseman rakennuksessa on rajoitettu, koska Malmilla alakerrassa toimii tällä hetkellä koronaterveysasema.

Lasten ja äitiysneuvolapalvelut toimivat Malmin yläkerrassa (ei hissiä).

Lue lisää: Pukinmäen toimipiste palvelee 16.2. alkaen Malmin terveysaseman asiakkaita
16.02.2021 13:45