Suoraan sisältöön

Terveysaseman ja hoitaja-lääkärityöparin valinta Helsingin terveysasemilla

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme yli 12-vuotiaita käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Helsinkiläisenä sinulla on asuinalueesi mukainen terveysasema. Halutessasi voit vaihtaa terveysasemaa Helsingissä tai voit valita terveysaseman toisesta kunnasta.

Jos sinulla on pitkäaikaisia sairauksia tai säännöllinen lääkitys, suosittelemme hoitaja–lääkärityöparin valintaa hoidon jatkuvuuden parantamiseksi. Saat työparisi yhteystiedot, jolloin voit asioidessasi ottaa suoraan yhteyttä omaan hoitajaasi.

Näin selvität asuinpaikkasi mukaisen oman terveysasemasi Palvelukartalla:

  • Kirjoita hakuun oma osoitteesi
  • Näet terveysasemasi otsikon "Terveys" alta

Miten toimin, jos haluan vaihtaa terveysasemaa tai valita hoitaja-lääkärityöparin?

Ota yhteyttä valitsemallesi terveysasemalle, ilmoitus puhelimitse tai paikan päällä riittää. Kerro toiveesi työparista, se toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.

Terveysasemien yhteystiedot löytyvät seuraavilta sivuilta:

Vertailutietoa Helsingin terveysasemista:

Miten toimin, jos haluan vaihtaa terveysasemapalveluja tuottavaa kuntaa?

Terveydenhuoltolain mukaan voit valita myös terveysasemapalveluja tuottavan kunnan, jolloin teet valinnan vähintään vuodeksi. Käytä terveysaseman vaihtolomaketta:

Terveysasemapalvelujen lisäksi valintasi koskee samalla myös neuvolapalveluja, hammashoitoa, hoitotarvikejakelua, kuntoutuspalveluja ja lyhytaikaista hoitoa terveyskeskussairaalassa.

Jos vaihdat terveyspalveluja tuottavaa kuntaa, täytä terveysaseman valintalomake kahtena kappaleena. Lähetä toinen lomake nykyiselle terveysasemalle ja toinen uudelle terveysasemalle.

Miten toimin, jos haluan vaihtaa neuvolaa tai nykyisen neuvolan terveydenhoitajaa?

Perheelle tarjotaan kaikki neuvolapalvelut samasta neuvolasta. Jos haluat vaihtaa neuvolan terveydenhoitajaa, voit ilmoittaa valinnastasi asioidessasi neuvolassa. Valinta tehdään vähintään vuodeksi.

Jos haluat vaihtaa neuvolaa, ota asia puheeksi neuvolavastaanotolla tai  varatessasi aikaa  neuvolaan keskitetyn ajanvarauksen kautta (puh. 09 310 55530). Suullinen ilmoitus puhelimitse riittää.

Halutessasi voit käyttää neuvolan / neuvolan terveydenhoitajan vaihtolomaketta (linkki alla). Voit tulostaa lomakkeen alla olevasta linkistä tai noutaa sen lähimmän terveysaseman toimistosta tai pyytää sen nykyiseltä terveydenhoitajaltasi. Palauta lomake lähimmän terveysaseman toimistoon tai lomakkeessa mainittuun osoitteeseen.13.11.2020 14:51