Tapahtumakalenteri

VALITSE AIHE
 • VALITSE AIHE
 • Asuminen ja ympäristö
 • Kaupunki ja hallinto
 • Kulttuuri ja vapaa-aika
 • Liikenne ja kartat
 • Päivähoito ja koulutus
 • Sosiaali- ja terveyspalvelut
VALITSE KOHDERYHMÄ
 • VALITSE KOHDERYHMÄ
 • Lapset ja lapsiperheet
 • Maahanmuuttajat
 • Nuoret
 • Vammaiset
 • Yhdistykset
 • Yritykset

Astraterra-roolipelitapahtuma perheille ja muille vastaaville peliporukoille Oodissa lauantaina 22.02.2020!

la  – 18:00

Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki , Oodin lastenosaston tapahtumatila (3:s kerros, pohjoispääty)

Oletteko kuulleet pöytäroolipeleistä?

Roolipelaaminen on tarinankerrontaa, jossa pelaajat eläytyvät hahmojensa kautta roolin kautta pelimaailman tapahtumiin. Tarinoita kerrotaan yhdessä niin, että kaikki viihtyvät ja kokevat hienoja, hauskoja ja jännittäviäkin hetkiä!

Olisiko pöytäroolipelaaminen sopiva yhteinen harrastus juuri teidän perheellenne /porukallenne?

Tulkaa ottamaan selvää! Oodissa järjestetään lauantaina 22.2.2020 pöytäroolipelitapahtuma jonka ideana on tutustuttaa perheitä tai muita luontevia peliporukoita roolipelaamisen maailmaan suomalaisen Astraterra-nimisen roolipelin avulla.

Jokainen tapahtumaan ilmoittautunut peliporukka saa kolmen tunnin mittaisen roolipelisession johon kuuluu kaksi tuntia pelien vetämistä ja yhden tunnin purku, jossa koetetaan löytää teidän porukan pelinjohtaja sekä auttaa teitä alkuun peliharrastuksen kanssa.

Tapahtumaan tulee pelinjohtajiksi ja oppaiksi Astraterraan neljä pitkän linjan roolipelikonkaria. Mukana on mm. Astaterra-pelin luoja Miska Fredman, joka pitää päivän aluksi lyhyen alustuksen pelistä ja sen synnystä.
Yhteensä tapahtumassa on tilaa kahdeksalle peliporukalle. Neljä aamupäivällä ja neljä iltapäivällä. Jokainen porukka saa ilmoittautua vain yhteen peluutukseen.

Päivän tarkempi ohjelma on:

lauantai 22.2.2020,

Oodin lastenosaston tapahtumatila (3:s kerros, pohjoispääty)

klo

10-10:30 Infopaketti: Mitä on Astraterra + Astraterran synty (Miska Fredman, Avoin kaikille.)

11-14 4 x 2h peli+ 1h purku perheille. Ennakkoilmoittautumiset Oodin lastenosastolle

14-15 Evästauko

15-18 4 x 2h peli+ 1h purku perheille. Ennakkoilmoittautumiset Oodin lastenosastolle


Mikä Astraterra?

Lainaus Astraterrasta:

Astraterra on koko perheen seikkailupeli, jossa löytöretket, höyrykoneet, aurinkotuulilla purjehtivat purjelaivat sekä taianomaiset teknoaarteet ovat sankareiden arkipäivää. Astraterran sankarit ovat löytöretkeilijöitä, joiden tehtävänä on tutkia ja uudelleen kartoittaa maailman unohdettuja kolkkia. Seikkailuillaan sankarit tulevat kohtaamaan omituisia otuksia, ikimuistoisia henkilöitä ja ihmeellisiä paikkoja. Astraterrassa pelaajat roolipelaavat kukin omaa sankarihahmoaan ja pelaamisen tuloksena syntyy tarina sankarien seikkailuista.

Peli soveltuu kaiken ikäisille 7-vuotiaasta alkaen, niin aloittelijoille kuin hieman kokeneemmille roolipelikonkareillekin. Astraterra on suunniteltu yhdessä lasten kanssa, joten se on varmasti lapsille sopiva. Vaikka suositusikäraja on 7 vuotta, peli sopii myös pienemmille, jättämällä joitain hankalampia asioita pelistä pois.

Kuinka pääsemme mukaan!

 • Kerää 3-5:n henkilön peliporukka kasaan. Perheet sopivat tällaiseksi ryhmäksi hyvin, mutta voit myös koota ryhmääsi kavereita ja heidän vanhempiaan, muita sukulaisia tai vaikka naapurin lapsen + vanhemman.
 • Käy Oodin lastenosaston tiskillä ilmoittautumassa tapahtumaan ja varaamassa teidän porukalle kolmen tunnin perehdytys roolipelaamiseen. Voit myös tiedustella vapaita aikoja sähköpostitse osoitteesta oodi.lapsetjanuoret@hel.fi. Muista että sähköposti on viestintävälineenä viiveellinen, joten vapaiden pelipöytien tilanne tarkistetaan sillä hetkellä, kun sähköpostisi luetaan.
 • Pelinjohtajat ryhmille arvotaan paikan päällä, joten niitä ei voi etukäteen varata. Samalla selviää, saatteko aamupäivä (11-14) vaiko iltapäivä (15-18) -ajan. Ilmoittautuessa teiltä kysytään puhelinnumero ja ryhmän kutsumanimet. Näitä tietoja käytetään vain tapahtumaan käytännön järjestelyihin, eikä niitä tallenneta tapahtuman jälkeen.
 • Saavu paikalle viimeistään 15 minuuttia ennen peluutuksenne alkamista.
 • (Vapaaehtoinen) Tutustu Astraterraan etukäteen. Tietoa löytyy hyvin esimerkiksi Internetistä tai kirjastosta.
 • Tervetuloa mukaan! Toivottavasti tästä aukeaa teidän jengille uusi yhteinen harrastus yhdessä luotujen tarinoiden parissa!

  JAA
  Lisää kalenteriin (.ics)
  Lisää Google-kalenteriin
     
  Kartalla
  Tapahtuman hinta

  Vapaa pääsy


  Tapahtumat: Lapset ja lapsiperheet

  ke

  09:15

  Linkki tapahtumaan Satutuokiot Paloheinän kirjastossa

  Paloheinän kirjasto

  3-6-vuotiaille suunnatuissa satutuokioissa kuullaan kivoja tarinoita joka toinen keskiviikko klo 9.15 ja 10.

  ke

  09:30

  Linkki tapahtumaan Satutuokio

  Jätkäsaaren kirjasto ja infokeskus

  yli 3-vuotiaille

  ke

  10:00

  Linkki tapahtumaan Laululeikkejä

  Leikkipuisto Kaunokki

  Tervetuloa yhteiseen laululeikkituokioon pihalle.