Kalenteri uudistui: Tutustuu uuteen, helsinkiläisten kanssa suunniteltuun kalenteriin osoitteessa tapahtumat.hel.fi.

Tapahtumakalenteri

VALITSE AIHE
 • VALITSE AIHE
 • Elokuvat ja teatteri
 • Hyvinvointi ja ulkoilu
 • Kulttuuritapahtumat
 • Liikunta ja urheilu
 • Luennot ja opastus
 • Musiikki ja konsertit
 • Näyttelyt ja kuvataide
 • Osallistuminen ja keskustelu
 • Pelit ja työpajat
VALITSE KOHDERYHMÄ
 • VALITSE KOHDERYHMÄ
 • Aikuiset
 • Ikääntyneet
 • Koululaiset
 • Lapset ja lapsiperheet
 • Maahanmuuttajat
 • Nuoret
 • Opiskelijat
 • Vammaiset
 • Vauvaperheet
 • Yhdistykset
 • Yritykset

Sydänpeto-työpaja: rap-lyriikan ja tuotannon perusteet

to  – 15:00

Itäkeskuksen nuorten toimintatalo Kipinä, Turunlinnantie 1 A, Helsinki , (Huom! Elokuvanäytös järjestetään REDI:n Bio Rexissä ja rap-työpaja HUM studiolla nuorten toimintatalo Kipinässä.)

Näe syksyn odotetuimpiin elokuviin kuuluva, rohkea ja sykkivä Sydänpeto ennakkonäytöksessä
Redin Bio Rexissä! Näytös maanantaina 17.10. klo 19:00. Ilmoittaudu webropol-linkin kautta.

Räppäriydestä haaveileva Elina (Elsi Sloan) muuttaa äitinsä kanssa Etelä-Ranskaan ja huumaantuu hetkessä siskopuolestaan, lahjakkaasta ballerinasta, Sofiasta (Carmen Kassovitz). Kun Elina tajuaa olevansa pelkkää ajanvietettä Sofialle, Elinan rakkaus muuttuu pakkomielteeksi – vaarallisin seurauksin. Sydänpeto on Aino Sunin (Ei koskaan enää) rohkea ja sykkivä psykologinen draama toksisesta rakkaudesta ja sietämättömistä kasvukivuista.  

Elokuvassa nähdään Sloanin ja Kassovitzin lisäksi Camille, Adel Bencherif, Lucille Guillaume, Juho Milonoff, Yeboyah ja Antti Autio.  

Elokuvan Suomalainen traileri: https://www.youtube.com/watch?v=jD-iqSIw4u0

Elokuvan musiikista vastaa kovan luokan tekijä, legendaarisesta Air-yhtyeestä tuttu Jean-Benoît Dunckel, jonka musiikkia on aiemmin kuultu elokuvissa kuten Lost in Translation, Virgin Suicides ja Summer of 85. Elokuvan rap-maailmaa ovat olleet luomassa ranskalainen rap-tähti Chilla sekä suomalaisartistit Yeboyah ja Mercedes.  

Näytöksessä vieraana ohjaaja-käsikirjoittaja Aino Suni. 

Näytös ma 17.10. klo 19:00 

Kesto 1h42min 

Kielet: ranska & suomi, tekstitys suomeksi 

Draama,Trilleri  

K16 

Ennakkonäytökseen mahtuu 100 ensimmäistä ilmoittautunutta. Toimi nopeasti, niin pääset näkemään tämän upean elokuvan ensimmäisten joukossa! Ilmoittautumislinkki: https://link.webropol.com/s/SydanpetoEnnakkonaytos 

TYÖPAJAT:

Elokuvakäsikirjoittamisen työpaja, Aino Suni

Ti 18.10. ja To 20.10. klo 13-16 Tiivistämö

Osallistujamäärä max 10 hlö

Suunnattu 13-25 -vuotiaille.

Osallistu elokuvakäsikirjoitus-workshopiin, jossa tutustut dramaturgian perusteisiin ja opit ilmaisemaan itseäsi käsikirjoitusformaatissa.  

Kaksipäiväisellä kurssilla tutustutaan tarinankerronan perusteisiin hauskojen ja havainnollistavien elokuvaesimerkkien avulla. Pääset myös kirjoittamaan oman lyhyen käsikirjoituksesi ja saat keskustelutukea etsiäksesi omaa ääntäsi ja käytännön neuvoja ilmaistaksesi tarkemmin oman visiosi.  

Kurssin vetäjänä toimii Aino Suni, nuoren Elinan obsessiivisesta rakkaudesta kertovan Sydänpeto-elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja. Kurssille osallistujat kutsutaan myös Sydänpeto-elokuvan erityisnäytökseen. 

Ilmoittaudu: webropol -linkki: (huom! työpajoihin otetaan vain kymmenen ensimmäistä ilmoittautujaa): https://link.webropol.com/s/SydanpetoTyopajaKasikirjoittaminen 

Rap-työpaja: Rap-lyriikan ja tuotannon perusteet, Mercedes ja Tommi Mäki 

Ke 19.10. ja To 20.10. Klo 10-15 (sis. lounastauko klo 12-13) 

Osallistujamäärä max 10 hlö 

Suunnattu 13-25 -vuotiaille. 

Osallistu rap-työpajaan, jossa pääset kehittämään ilmaisuasi rapissa lyriikan ja ulosantisi tuotannollisen ajattelun suhteen. Työpajassa saat työkaluja ja apuvälineitä, joilla voit kehittää visiotasi, biisiesi imuvoimaisuutta ja syventää ymmärrystäsi rapin yhteydestä sen musiikilliseen taustaan. Kaksipäiväinen kurssi tarjoaa äänitysmahdollisuuden, ja soveltuu eri lähtötason omaaville tekijöille, joiden haluna on ammattimaistaa rap-ilmaisuaan. Ohjaajina työpajassa toimivat rap-artisti Mercedes ja tuottaja Tommi Mäki. 

Mercedes on rap-artisti, joka työstää parhaillaan kolmatta albumiaan. Kaksi ensimmäistä albumiaan hän julkaisi nimellä Mercedes Bentso. Mercedeksen vahvuus on sanoittaminen ja hänen kappaleitaan kuullaan myös Sydänpeto-elokuvassa. Tommi Mäki on uuden SonicLake -musiikkikustantamon kehitysjohtaja ja yhtiön kahdeksanhenkisen sävellystiimin vetäjä, joka etsii jatkuvasti uusia kykyjä talliinsa. Mäki tekee myös musiikkia eri medioihin, ja on säveltänyt ja tuottanut kappaleita Sydänpeto-elokuvaan. 

Työpajat järjestetään HUM studiotilassa nuorten toimintatalo Kipinässä (Kulttuurikeskus Stoan yhteydessä). Osoitteessa Turunlinnantie 1 A, 00900 Helsinki 

Ilmoittaudu: (huom! työpajoihin otetaan vain kymmenen ensimmäistä ilmoittautujaa): https://link.webropol.com/s/SydanpetoRap 

 

Tämä tapahtuma toistuu:

Sydänpeto-työpaja: rap-lyriikan ja tuotannon perusteet

 – 

 

JAA
Lisää kalenteriin (.ics)
Lisää Google-kalenteriin
   
Kartalla
Tapahtuman hinta

Vapaa pääsy

Tapahtumat: Elokuvat ja teatteri

pe

00:01

su

23:59

Linkki tapahtumaan Kettupäivät 2022

Cinema Orion

Neljättä kertaa järjestettävä yhteiskunnallisten elokuvien tapahtuma Kettupäivät valtaa marraskuussa Helsingin vanhimman elokuvateatteri Cinema Orionin.

ke

09:30

Linkki tapahtumaan Skolbio: Busters värld – Skolbio

Vuotalo

11-vuotias mielikuvituksekas Buster rakastaa elämää ja valmistautuu suureen kykykilpailuun, jonka hän rajattoman optimistisena uskoo voittavansa.

ke

12:00

Linkki tapahtumaan Mauri Kunnas: Jultomten och trolltrumman

Vuotalo

Mauri Kunnaksen kirjaan perustuvassa klassikkoanimaatiossa aattovalmistelut Korvatunturilla edistyvät hyvää vauhtia, mutta kaikki ei sittenkään ole ihan niin kuin pitäisi.

Tapahtumat: Nuoret

ma

17:30

Linkki tapahtumaan Club del libro, italiankielinen lukupiiri

Rikhardinkadun kirjasto

Lukupiirissä luetaan ja keskustellaan italiaksi. Toivotamme italian kielen taitoiset lämpimästi tervetulleeksi mukaan!

ti

14:00

Linkki tapahtumaan Tiistaikerho

Malminkartanon kirjasto

Tervetuloa mukaan askartelukerhoon! Malminkartanon kirjastossa joka toinen tiistai, alkaen 6.9. klo 14-15

ti

17:00

Linkki tapahtumaan Kesätöihin 2023

Kanneltalo, Helsingin työväenopisto

Kesätyönhaku -kurssi 15-18-vuotiaille