Suoraan sisältöön

Naturutflykter

Naturutflykter - Städerna i huvudstadsregionen ordnar guidade naturutflykter för kommuninvånarna. I utflyktskalendern finns uppgifter om utflykterna i kronologisk ordning.

Broschyren med information om naturutflykterna kan fås från Miljöhuset i Vik på Vikbågen 2a, från städernas kundtjänstenheter, naturhusen, Virka Info (stadshuset, Norra Esplanaden 11–13) och biblioteken i Helsingfors från och med början av april.

Guidningarna sker på finska men under en del av utflykterna erbjuds även guidning på svenska. Utflykterna är huvudsakligen avgiftsfria men för färjeresor tas det ut en avgift.

Några specialutflykter kräver anmälning på förhand men annars är det fritt fram att delta. I utflyktskalendern finns telefonnumren där man tar emot anmälningar.

Vem som helst får delta i utflykterna, stadsgränserna utgör inget hinder. Någon toppkondition krävs inte utan vanlig kondition räcker utmärkt.

För utflykterna rekommenderas följande utrustning:

  • klädsel enligt väderleken
  • gummistövlar om man utöver gator och gångvägar även rör sig i terrängen
  • matsäck enligt eget val (matpaus endast under markerade utflykter)
  • kikare för fågelutflykter och vandringar
  • svampkorg och kniv för svamputflykter

Om du anlitar kollektivtrafiken lönar det sig att kontrollera rutterna och tidtabellerna i HRT:s reseplanerare eller ringa numret 0100 111.

Huvudstadsregionens cykel- och friluftskartaDELA
06.12.2019 12:05