Hoppa till innehållet

Eftermiddagsverksamhet


Tjänstebeskrivning

Här kan du bläddra bland alternativ

Ansökningstid

Ansökningstiden för läsåret 2023–2024 är 6.3–1.5.2023.

Fyll i ansökningsblanketten på nätet. Du skriver under blanketten med stark autentisering. Om du inte kan ansökan med en elektronisk blankett kan du använda en pappersblankett. Ansökningsblanketterna publiceras på denna sida 6.3.2023.

Anvisningar för ansökan

 1. Ansökan om eftermiddagsverksamhet fylls i på nätet. Räkningen för eftermiddagsverksamheten skickas till den vårdnadshavare vars nätbankskoder använts för att fylla i blanketten.
 2. Fyll i blanketten noggrant. Om obligatorisk information fattas kan blanketten inte skickas in.
 3. För att sända blanketten måste du identifiera dig med nätbankskoder, Mobil ID eller med ett identitetskort med chip. Identifieringen fungerar som underskrift för blanketten.
 4. Du kan ladda, spara och/eller printa ut den skickade ansökan till dig själv. Du kan även ta en skärmbild. Obs! Ansökan skickar ingen bekräftelse per e-post. 

  Fyll i ansökan om eftermiddagsverksamheten på nätet. 
  (I ansökningsblanketten finns gamla datum som du inte behöver bry dig om)

 5. Du kan också fylla i en utskrivningsbar ansökningsblankett och posta den till adressen: Fostrans- och utbildningssektorn, Eftermiddagsverksamhet, PB 51300, 00099 Helsingfors stad eller läggas i postlådan på adressen Töysägatan 2 D, 00510 Helsingfors. 
  Utskrivningsbara ansökningsblanketten för eftermiddagsverksamhet i skolorna läsåret 2022-2023, pdf

 6. Ansökningarna behandlas under december-januari och verksamheten kan börja från och med 1.2.2023 om det finns tillräckligt med personal. Koordinatorn för eftermiddagsverksamheten är i kontakt med dig, ifall det går att ordna en plats.  

Frågor om eftermiddagsverksamheten och ansökan kan du rikta åt iltapaivatoiminta@hel.fi. 

Uppsägning av plats i eftermiddagsverksamheten

Om du vill säga upp en plats i eftermiddagsverksamheten, vänligen fyll i ansökningsblanketten nedan och spara den på din apparat. Skicka in blanketten som bilaga med säker e-post till adressen: iltapaivatoiminta@hel.fi.

Uppsägning av plats i eftermiddagsverksamheten, pdf

Anvisningar för användning av säker e-post:

 1. Du kan skicka säker e-post på adressen https://securemail.hel.fi/.
 2. Skriv i fältet ”lähettäjä” (sändare) din egen e-postadress och klicka Jatka (nästa).
 3. Klicka på ”Tunnistaudu” (identifiera dig) och identifiera dig med nätbankskoder, mobilt ID eller identitetskort med chip. Efter att du identifierat dig kommer du vidare till ”Uusi viesti” (nytt meddelande).
 4. I fältet ”vastaanottaja” (mottagare), skriv in adressen iltapaivatoiminta@hel.fi.
 5. Skriv in rubriken på meddelandet i fältet ”Aihe”. Till exempel ”uppsägning av plats i eftermiddagsverksamheten”. Skriv ett kort meddelande i fältet ”Viesti” (meddelande). Till exempel ”Jag skulle vilja säga upp mitt barns plats i eftermiddagsverksamheten”. Kom ihåg att skriva in ditt namn i meddelandet.
 6. I slutet på sidan, klicka på ”Valitse tiedostot” (välj filer) för att bifoga ansökningsblanketten från din apparat.
 7. Bifoga ansökningsblanketten med att klicka på ”Liitä” (bifoga).
 8. Skicka in ansökan med att klicka på ”Lähetä” (sänd).

Du kan också posta ansökningsblanketten till adressen: Fostrans- och utbildningssektorn, Eftermiddagsverksamhet, PB 51300, 00099 Helsingfors stad.

Uppsägningstiden är en kalendermånad. Till exempel: om du säger upp platsen 6.10 träder uppsägningen i kraft 1.12 och kundavgiften tas i detta fall ut för oktober och november.
25.01.2023 12:51