Hoppa till innehållet

Eftermiddagsverksamhet i lekparkerna

Tjänstebeskrivning

Anmälan till eftermiddagsverksamheten

I regel anmäler man på våren barnen till lekparkernas verksamhet under nästa läsår. Anmälan sker samtidigt som anmälan till eftermiddagsverksamheten i den grundläggande utbildningen.

Ansökningstiden för verksamheten under läsåret 2021–2022 är 22.3-23.4.2021

Under ansökningstiden kan den utskrivningsbara anmälningsblanketten postas till adressen: Fostrans- och utbildningssektorn, Eftermiddagsverksamhet, PB 51300, 00099, Helsingfors stad. Det är också möjligt att vardagar mellan klockan 8.00–16.00 lämna in blanketten på adressen Töysägatan 2 D, 00510 Helsingfors.

Utanför ansökningstiden kan blanketten skickas per post till lekparken. Lekparkernas kontaktuppgifter hittar du på våra webbsidor eller på servicekartan.

Blanketten kan även skickas med skyddad e-post vilket innebär att du identifierar dig med nätbankskoder, Mobil ID eller med ett personkort med chip. Identifieringen fungerar som underskrift för blanketten.

a) Ladda ner ansöknings- eller anmälningsblanketten till din dator. Blanketterna finns längre ner på denna sida.
b) Stäng webbläsarfönstret där blanketten är öppen.
c) Öppna blanketten du laddat ner till din dator. Fyll i den och spara den med elevens namn, fornamn_efternamn. Stäng blanketten och öppna den igen. Kontrollera att uppgifterna sparats. Stäng blanketten.

d) Återvänd till denna webbsida och klicka på länken Skicka eftisblankett med skyddad e-post. Länken finns längre ner på denna sida.
e) Skriv in din e-postadress i fältet Avsändare. Fortsätt till identifieringen.
f) Fortsätt med processen tills du når vyn Nytt meddelande (Uusi viesti). I ämnesraden (Aihe) skriver du Eftisansökan. Tryck på Välj filer (Valitse tiedostot) nere i vänster hörn. Välj filen du fyllt i och sparat på din dator. Klicka på Bifoga (Liitä) och sedan på Skicka (Lähetä).

På grund av coronaepidemin är det inte möjligt att lämna in ansökningar till skolelevernas eftermiddagsverksamhet och anmälningsblanketter till lekparkerna direkt till verksamhetsställena och lekparkerna.

Med samma blankett görs också anmälan om avgiftsbelagt mellanmål.

Besked om barnets placering skickas per post till vårdnadshavaren under sommaren 2021.

Du kan också anmäla barnet till eftermiddagsverksamheten i lekparkerna utanför den egentliga ansökningstiden.

Blanketter och länkar

Eftermiddagsverksamheten är trygg

Personalen i lekparkerna ansvarar för program och barnens säkerhet under eftermiddagen. Personalen och barnets vårdnadshavare kommer överens om om vilka tider eleven dyker upp till lekparken och när hen ger sig av. Barnen är försäkrade så länge de befinner sig på lekparkens område.

Eleven kan ha med sig eget mellanmål. Det är också möjligt att beställa ett mellanmål som delas ut dagligen. Mellanmålet kostar 36,10 euro i månaden. Vårdnadshavaren kan ansöka om befrielse från avgiften. Läs mer om elevernas mellanmål.

Verksamhet under skollov

I lekparkerna ordnas verksamhet även under skolloven. Då ordnas där ”hålligång” och roliga aktiviteter för skolelever. Ni får mer information om programmet från lekparkerna och på deras webbsidor så snart lovet närmar sig.

En lista över alla lekparker

Ledande lekparkshandledare/område

Lekparker på kartan

Sökning av eftermiddagsverksamhet16.12.2020 12:44