Hoppa till innehållet

Regionala motionstjänster

Regionala motionstjänster, foto: Helsingfors stads

Förortsmotionen är en del av förortens servicenätverk som svarar på invånarnas behov genom att erbjuda mångsidiga motionstjänster. Verksamhetsidén är att genom motion förbättra invånarnas livskvalitet, välbefinnande, funktionsförmåga och trivseln i området. En del av verksamheten är inriktad på att aktivera personer som rör på sig för lite för att upprätthålla sin hälsa och att bekämpa social marginalisering. OBS! Våren 2022 börjar förortsmotionen den 7.3.

Motionstjänsterna omfattar i regel ledda motionsgrupper, experttjänster och ordnande av evenemang. Förortsmotionen har utvecklats i samarbete med Helsingfors stads förortsprojekt.

  •  Förortsmotionspasset kostar 30 euro och med det kan man delta i förortsmotionen under hela säsongen
    (en säsong = 4 månader: höst, vår, sommar) Passet laddas på ett kundkort, som kostar 4 euro.
  • Du kan köpa förortsmotionspasset av förortsmotionsledarna (se de olika områdenas webbsidor), av dem som leder grupperna, vid Östra centrums, Jakobackas och Britas simhallar, vid Sportkvarnen eller vid Tölö sporthall.
  • Du behöver inte anmäla dig på förhand till förortsmotionens grupper, om inte annat nämns.
  • Du kan när som helst komma med i grupperna.
  • När du kommer till förortsmotionsgruppen ska du ha med dig och visa upp ditt förortsmotionspass för den som ansvarar för idrottsplatsen eller leder gruppen.
  • Om motionsgruppen inte fylls kan den avslutas eller ändras mitt under säsongen04.02.2022 13:24