Suoraan sisältöön

Kampens svenska program


HÖSTEN 2019

Motion på svenska

Gymmet

Gymmet i bottenvåningen är öppet för alla kunder med servicecentralkort då det står öppen träning på veckoschemat. Servicecentralkortet får du från infodisken. Ifall du är ny på gymmet eller känner dig osäker på hur apparaterna fungerar efter t.ex. en längre paus, boka tid till konditionssalsrådgivningen genom att ringa fysioterapeuten. Det räcker med att delta en gång i rådgivningen för att kunna självständigt använda maskinerna. Gymrådgivningen går på torsdagar kl. 11.15–12.00

Gymnastik i festsalen

Ingen förhandsanmälning behövs då du deltar i gruppgymnastiken i festsalen. I festsalen har du möjlighet att delta i en svenskspråkig stretchningstimme på tisdagar kl. 11–11.45. I gruppen tänjer vi hela kroppen i olika ställningar, allt från stående till liggandes, och lugnar ner oss med långsamma rörelser och fokuserar oss på andningen.

Fysioterapeutisk rådgivning

Du har även möjlighet att få fysioterapeutisk rådgivning på svenska. Rådgivningen hålls på fredagar i hälsovårdarnas rum. Ifall du lider av problem eller smärta i stöd- och rörelseorganen eller har frågor kring dina motions- och tränings vanor, kontakta fysioterapeuten och reservera en tid åt dig. Till rådgivningen tillhör inte massage eller fysikaliska behandlingar.  

Mer information och anmälningar:

Fysioterapeut Linda Treuthardt tel. 09 3104 4514
Kampens servicecentral, Salomonsgatan 21 B

Övrig verksamhet på svenska

Diskussionsgrupp

Diskussionsgruppen samlas en gång i veckan på onsdagar kl. 11.00–12.00 i utrymmet Famu i ingångsvåningen. I gruppen diskuteras allt mellan himmel och jord, från aktuella artiklar till det någon sett eller hört. Ingen förhandsanmälan behövs.

Servicehandledning och -rådgivning

Du har möjlighet att fråga råd eller diskutera din livssituation, eller få information om olika service. Du kan också ta kontakt ifall du vill veta mer om vad Kampens servicecentral erbjuder just dig.

socialhandledare Jenni Turunen, 09 310 24186

socialhandledare Merja Moilanen, 09 310 22680

Volontärverksamhet

Volontärer har uppdrag i bl.a. cafét, matsalen och hobbygrupper. Deltagande kräver inga specialkunskaper. Du är välkommen att komma med som du är med dina erfarenheter och ditt kunnande. Ifall du är intresserad kontakta handledaren för volontärer Kaisa Sjöholm, tfn 09 310 73865.DELA
06.12.2019 09:15