Suoraan sisältöön

Ljud i Helsingfors

Vid Helsingfors stads kundservice besvaras hundratusentals samtal varje månad. Målet för projektet Ljud i Helsingfors var att genom ett igenkännbart ljudlandskap Ljud i Helsingfors är ett ljudlandskap som hjälper människor att känna igen att de har att göra med Helsingfors stads tjänster. Ljudlandskapet består av en ljudidentifikation (ljudlogo) och ett ljudlandskap (komposition). Talrösterna blir en del av ljudlandskapet i telefon- och meddelandetjänsterna.

Helsingfors egna ljudlandskap hörs i fortsättningen på Helsingfors stads ljudkontaktpunkter. Dylika punkter är till exempel förvaltningars kundservice och mottagningslokaler, telefonväxelstjänster, evenemang och ljudreklamer.

Hur Ljud i Helsingfors uppstod år 2013

På våren lämnade hundratals anställda vid staden in sina egna ljudprov till tävlingen. Stadens anställda och en jury röstade i juni fram fyra svarsröster till telefon- och kundservicen: två kvinnoröster och två mansröster.

I augusti erbjöds stadsborna möjligheten att föreslå egna ljud som beskriver i stämningen i Helsingfors. I stadsbornas omröstning som omfattade hundratals röster bestod tättrion av spårvagnen, måsar och havet.

I september startade en öppen kompositionstävling om Helsingfors ljudlandskap. I kompositionstävlingen var ett av bidragen före de andra - Ladis Lao Robles Tässä on Helsingin Ääni (Här är Helsingfors ljud).DELA
06.12.2019 07:14