Hoppa till innehållet

Utbildning i finska för sysselsättningstjänsternas klienter

Helsingfors stad ordnar avgiftsfri utbildning i finska för sysselsättningstjänsternas klienter. Utbildningen gäller mestadels arbetslivsfinska.

Utbildningen ordnas av Helsingfors vuxengymnasium och vuxeninstitutet Stadin aikuisopisto. Utbildning ordnas även i verkstäder och på arbetsplatser. Du kan bli antagen till utbildningen i regel via en kartläggning av språkkunskapsnivån, handledning eller ett informationsmöte.

När du börjar i ett lönesubventionerat arbete eller en arbetsprövning vid Helsingfors stad får du en inbjudan till ett informationsmöte. Där får du mer information om arbetet vid staden och kan anmäla dig till utbildningar. Om du är klient hos sysselsättningstjänsterna för ungdomar eller vuxna och inte deltar i en arbetsprövning eller har ett lönesubventionerat arbete, kontakta din egen handledare eller tränare för närmare information.

Om du deltar i en arbetsprövning eller arbetar någon annanstans än vid Helsingfors stad och din arbetsgivare får Helsingforstillägg har du också möjlighet att delta i utbildningar som staden erbjuder.

Kontaktuppgifter
Mari Reijonen
planerare
Stadin aikuisopisto
Arbetslivs- och läroavtalstjänster
tfn 09 310 76470, 040 125 2673
mari.reijonen(at)hel.fi

Tillgängliga språk:

finska, svenska

Verksamhetsställen och kontaktinformation:

För tjänsten svarar:

Fostrans- och utbildningssektorn, Helsingfors


Suomeksi » | På svenska | In English »