Suoraan sisältöön

Frivilligverksamhetens utflyktskompisar inom handikappservicen

Aktivitetscentren ordnar utflykter till olika mål runtom i Helsingfors. Volontärer är med för att göra det möjligt för klienterna att få positiva upplevelser av utflykterna. De assisterar klienterna till exempel genom att skjuta deras rullstolar. Utflykterna ordnas i små grupper och med på utflykten finns alltid även tillräckligt många handledare från aktivitetscentret.

Volontärerna behövs som hjälp under utflykter då och då, och man kan komma överens om dagen då hjälp behövs på förhand i god tid. Utflykter ordnas till olika mål runtom i Helsingfors vardagar klockan 9.30-11 eller klockan 13-15.

En del klienter behöver personlig assistans när de rör sig på allmänna platser och dessutom blir besöken på olika objekt meningsfullare när klienterna får sällskap av handledare och volontärer som de kan diskutera och dela erfarenheter med.

Volontärerna får möjlighet att lära känna olika människor, besöka utflyktsmål som kanske är nya även för dem själva, få uppfriskande upplevelser och bli på gott humör.

Ansvarspersonen som man ska meddela om något händer är ledaren eller kontaktpersonen för frivilligverksamheten.

Förutsättningar för användning:

Normal förmåga till växelverkan.

Tillgängliga språk:

finska

Verksamhetsställen och kontaktinformation:

För tjänsten svarar:

Social- och hälsovårdssektorn


Suomeksi » | På svenska | In English »

DELA