Hoppa till innehållet

Information om Hel.fi-sidorna

Information om kakor på webbplatsen

Vi använder kakor på vår webbplats för att förbättra webbplatsens prestanda och innehåll. Med hjälp av kakor erbjuder vi en mer personlig användarupplevelse och kanaler för de sociala medierna.

Information om kakor på webbplatsen.

På Helsingfors stads webbplats www.hel.fi finns information för kommuninvånare och turister.

Struktur och planering
Vi har försökt lägga upp våra webbsidor så att informationssökningen skall bli redig. I sidand footer finns en länk till sidkartan. Stadens tjänster finns strax på framsidan och Tjänster enligt innehåll i vänstra kanten på sidan. Du kans också säkä information enligt stadsdelar.

Sidorna är planerade med tanke på lättillgängligheten. Det går att använda olika webbläsare, också punktskrifts- och talsyntetisatorsprogram för synskadade. Uppe på sidan finns knappar som förstorar texten. Sidorna utvecklas hela tiden och användarnas önskemål beaktas.

Externa länkar och bilder
Upphovsrätten till det material som publiceras på Helsingfors stads webbsidor har i regel staden. Länkar till andra sidor med icke-kommersiellt syfte får göras från stadens hemsida, förutsatt att bestämmelserna om upphovsrätt följs. 
Bilderna på sidorna är tagna ur stadens bildbank och bearbetade endast för ändamålet.

Problem
Sidorna syns tydligast med nya webbläsarversioner och också med mobiltelefon och tabletter. Några filer kräver särskilda program (plug-in). Det här anges i regel på sidan och det finns en länk till det ställe där programmet kan tas.

Om du inte kommer in på en sida helt och hållet, tryck ”reload” eller ”refresh” eller ”uppdatera”. Om det inte hjälper, töm webbläsarens cacheminne och försök på nytt.

Respons om fel kan skickas med den bifogade blanketten.

Vanliga frågor

Webbadresser
Helsingfors stads domännamn är http://www.hel.fi/. Staden har registrerat också namnen http://www.hki.fi/, http://www.helsinginkaupunki.fi/ och http://www.hel.fi/www/helsinki/sv/ och http://www.helsinki.eu/.

Adressen http://www.helsinki.fi/ leder till Helsingfors universitet.

Av webbsidorna http://www.helsingforsregionen.fi framgår de tjänster som Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla har gemensamt och som inte är beroende av kommungränserna.

Stadens förvaltningar och vissa större projekt har egna domännamn.04.05.2021 08:59

Upprätthållande av webbsidorna

Webbredaktionen vid stadskansliets kommunikation svarar för de delar på www.hel.fi-sidorna som är gemensamma för hela staden och för Aktuellt och nyheter på framsidan.

Hel.fi-tjänstens dataskydd

Vissa uppgifter om besökarna samlas automatiskt in i Hel.fi-tjänsten.