Hoppa till innehållet

Jobba hos HST

Kom med!

Byggandet och upprätthållandet av spårvägs-, metro- och färjetrafiken samt den infrastruktur som behövs för dessa sysselsätter över tusen personer. Den största yrkesgruppen inom HST är spårvagns- eller metroförare – det finns sammanlagt cirka 500 förare.

Även montörer, vagnreparatörer, trafikövervakare, arbetsledare, ingenjörer och anställda inom förvaltningssektorn arbetar för att kollektivtrafiken ska flyta. HST är en trygg och uppskattad arbetsgivare: de anställda arbetar i genomsnitt 15 år hos HST.

> Läs mer om yrken inom HST: Till resenärens tjänst

HST utbildar varje år nya förare i samarbete med vuxeninstitutet Stadin Aikuisopisto. Kursen tar cirka ett halvår och omfattar perioder av utbildning och läroavtal. Det finns goda möjligheter att få en fast anställning.

Om du är intresserad av att arbeta hos HST eller om du vill veta mer om utbildningsplatser inom trafikbranschen, kontakta läroanstalten

https://www.hel.fi/ammatillinen/fi

Du hittar också HST:s öppna arbetsplatser och kursanmälningar i Helsingfors stads elektroniska rekryteringssystem https://www.hel.fi/rekry/sv/

Videor om yrken inom HST

Spårvagnsförare:

Vagnreparatör:

Projektingenjör: