Suoraan sisältöön

Leikkipuistojen ja päiväkotien kerhot

Kerhojen toiminta on tarkoitettu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille 2-vuotiaasta maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhossa on enintään 13 lasta ja sitä ohjaa leikkipuiston tai päiväkodin työntekijä.

Toimintaan voi osallistua 1-4 päivänä viikossa 2,5-3 tuntia päivässä.

Kerhot toimivat päiväkodeissa tai leikkipuistoissa. Monet kerhoista painottuvat ulkoiluun ja liikuntaan sekä taideaineisiin. Kerhossa lapsi oppii asioita pienessä ryhmässä leikin, liikkumisen, tutkimisen ja taiteilun kautta ja harjoittelee vuorovaikutustaitoja. Tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä. Kerhossa syödään kotoa tuodut pikkueväät.

Kerhojen toimintakausi alkaa koulujen alkaessa tai viimeistään 1.9. ja päättyy 31.5. Niissä noudatetaan koulujen loma-aikoja. Perheen kanssa sovitaan kauden alussa lapsen kerhoon osallistumisen tuntimäärä kuukaudessa.

Lasten kunnallinen kerhotoiminta on perheille toistaiseksi maksutonta eikä osallistuminen vaikuta kunnalliseen kotihoidon tukeen. Jos perhe saa yksityisen hoidon tukea, lapsi ei voi samanaikaisesti osallistua leikkitoiminnan kerhoon.

Syksyllä alkaviin kerhoihin haetaan mielellään huhtikuun loppuun mennessä. Voit tiedustella vapaita paikkoja suoraan leikkipuistoista ja päiväkodeista myös ympäri vuoden.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti

Asiointipalvelut:

Yhteystiedot ja toimipisteet:

 1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    >   

Palvelusta vastaa:

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »