Suoraan sisältöön

Työväenopistot

Helsingin työväenopisto ja Helsingfors Arbis ovat maamme suurimmat työväenopistot. Opistot tarjoavat monipuolisia kursseja, harrastemahdollisuuksia, yleisluentoja, konsertteja, teatteria ja tapahtumia sekä avoimen yliopiston opintoja. Katso kurssi- ja ohjelmatarjonta osoitteesta ilmonet.fi.

Helsingin työväenopisto on osa lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö -palvelukokonaisuutta. Helsingfors Arbis kuuluu ruotsinkieliset palvelut -palvelukokonaisuuteen.

Opistojen toiminta on suunnattu ensisijaisesti yli 16-vuotiaille. Kursseja on myös nuorille sekä perheille. Opistot ovat avoimia kaikille asuinpaikasta huolimatta. Arbikseen voivat tulla myös muut kuin ruotsia äidinkielenään puhuvat – ruotsin kielen taito kehittyy harrastaessa. 

Työväenopistolla on 11 toimipaikkaa eri puolilla Helsinkiä. Toimintaa järjestetään myös koulujen tiloissa. Arbiksella on toimipisteet Dagmarinkadulla sekä Stoassa. Opetusta on aamuisin, päivisin ja iltaisin yhden kerran lyhyt- ja viikonloppukursseista koko lukukauden kestäviin kokonaisuuksiin. Kaikki opettajamme ovat alansa ammattilaisia.

Kurssihintamme ovat edullisia. Työttömät ja tietyt erityisryhmät voivat hakea alennusta maksuihin.

Työväenopistossa opiskelee vuosittain yli 80 000 opiskelijaa noin 4 800 eri kurssilla. Arbiksen ohjelmassa on vuosittain noin 900 kurssia, joilla osallistujia on lähes 18 000.

Tervetuloa harrastamaan ja oppimaan uutta!