Suoraan sisältöön

Ympäristökeskuksen verkkonäyttelyt ja videot

Viikki – luontoa ja ekorakentamista

Viikki-näyttelyn logo.

Luonto, kaavoitus ja ekologinen rakentaminen sekä ratkaisut, joilla rakentamisessa ja asumisessa voidaan vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, ovat luonnollinen osa Viikkiä.

Tutustu näyttelyyn

LUMO - valokuvia Helsingin luonnosta

Lumo-valokuvanäyttelyn mainoskuva

Näyttely syntyi osana Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen Luonnon monimuotoisuus -hanketta. Hankkeen tavoitteena oli saada kokonaiskuva Helsingin luontotyypeistä, ja suunnitella, miten kaupunki voisi edistää luonnon monimuotoisuutta.

Näyttelyn kuvat ovat valokuvataiteilija Pira Cousinin ottamia ja tekstit kaupunkiekologi Kaarina Heikkosen kirjoittamia. Näyttelyn teknisestä toteutuksesta vastaa Vesa Kattilakoski.

Siirry näyttelyyn

Tietoiskuja kierrättämisestä

Tietoiskuja kierrättämisestä -videoiden aloituskuva

Kierrättämällä jätteet hyötykäyttöön säästät luonnonvaroja ja hidastat ilmastonmuutosta.

Näyttely sisältää neljä tarinaa kierrättämisestä. Näyttelyn videot on suunnitellut ja toteuttanut Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia yhteistyökumppaninaan Helsingin kaupungin ympäristökeskus. EVTEK-ammattikorkeakoulu ja Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia yhdistyivät Metropolia Ammattikorkeakouluksi 1.8.2008.

Eläimenä Helsingissä

Eläimenä Helsingissä -näyttelyn mainoskuva

Verkkonäyttely Eläimenä Helsingissä kertoo kaupungissamme elävistä nisäkkäistä ja linnuista. Näyttely antaa myös neuvoja tavallisimpiin cityihmisten ja cityeläinten kohtaamistilanteisiin.

Näyttelyn sytykkeenä ovat olleet lukuisat eläinten selviämiseen ja käyttäytymiseen liittyvät kysymykset, joita kuntalaiset ovat esittäneet ympäristökeskuksen asiantuntijoille.

Kuinka sinisorsat pärjäävät pakkasella tai miksi kaupunkilaisketut ovat niin kesyjä? Kaikkiaan tutuksi tulee 21 villieläintä, kuten esimerkiksi kaniini, kettu, rotta, pulu ja huuhkaja.

Näyttelyyn

Molskis!

Helsingin uimarantahistoria -näyttelyn mainoskuva

Mitä Pietarin ylimystö teki Helsingissä 1800-luvun keskivaiheilla? Mikä ihmeen uimalaitos tai huuhteluhuone? Helsingin ensimmäisen uimarannan syntyhistoria? Millaisiin asuihin isovanhempiemme vanhemmat pukeutuivat uimarannalle mennessään? Miten uiminen ja leikkiminen sujui haisevien lietekokkareiden seassa?

Ympäristökeskuksen verkkonäyttelyn Helsingin uimarantahistoria on toteuttanut Vesa Kattilakoski ja tekstit on laatinut Monica Gorbatow. Suurin osa valokuvista on Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista.

Näyttelyyn

Videot

 Katso myös ympäristökeskuksen tuottamia videoita Itämerestä, Harakan saaresta, kierrätyksestä, tuhohyönteisten torjunnasta...