Suoraan sisältöön

Merellinen Helsinki

Merellinen sijainti on osa Helsingin perusluonnetta ja -olemusta. Jokainen helsinkiläinen asuu alle 10 km säteellä merenrannasta.

Asuminen meren äärellä on suosittua – asuntotarjonta on lisääntynyt ja sen valikoima monipuolistunut.

Merellinen Helsinki tarjoaa myös mahdollisuuksia virkistykseen ja yrittämiseen. Julkista, avointa rantareittiä. Helsingissä on 130 km. Vastikään virkistyskäyttöön avatut saaret tarjoavat kaupunkilaisille ja vierailijoille mahdollisuuksia saaristo Helsinkiin tutustumiseen.

Luentopaketit

Eetu Ahanen/Helsinki Marketing Oy

 1. Satamista kodeiksi: Asiantuntijamme kertoo, miten entiset satamilta vapautuneet alueet Kalasatama, Jätkäsaari ja Kruunuvuorenranta on muutettu tuhansien asukkaiden kodeiksi.
  Kesto: 1h. Paikka: Helsingin keskusta / Jätkäsaari / Kalasatama

 2. Helsingin merellinen strategia: Asiantuntijamme kertoo, kuinka Helsinki avaa lähisaaristoa yleiseen käyttöön, parantaa merellisten kohteiden saavutettavuutta, kehittää saariston palveluja ja edistää merellisiä tapahtumia.  Kesto: 1h. Paikka: Helsingin keskusta.

Vierailukohteita

  1. Jätkäsaari: Jätkäsaari rakennetaan Helsingin lounaiskärkeen osaksi kantakaupunkia, avomeren äärelle. Jätkäsaari on monipuolisten palvelujen, kivijalkaliikkeiden, kattavien ratikkayhteyksien ja sujuvien pyörä- ja kävelyreittien kaupunginosa. Vilkas matkustajasatama tuo Jätkäsaareen elämää, ja hyvät laivayhteydet vievät nopeasti Tallinnaan ja Pietariin.

  Opastettu kierros 1,5 h. Kierroksella nähdään:Hietasaaren ja Jätkäsaarenkallion asuinalueet, Verkkokauppa.com, Bunkkeri sekä vaihtoehtoisina Länsisatama, Saukonpaasi ja Kaapelitehdas tai Ruoholahti. Lähtöpaikka kierrokselle: Jätkäsaaren info- ja kirjasto osoitteessa Tyynenmerenkatu 1, 00220 Helsinki.


  2.Kalasatama: Kalasatamaa rakennetaan Helsingin itäiseen kantakaupunkiin. Entinen satama- ja teollisuusalue on muuttunut 3 000 ihmisen kaupunginosaksi, ja lisää on tulossa. Koko Kalasatama valmistuu 2040 mennessä. Silloin asukkaita on 25 000 ja työpaikkoja 10 000. Kulttuuria löytyy vierestä Suvilahdesta ja Tukkutorin yhteyteen Teurastamolle on kehittynyt ruoka- ja tapahtumakeskittymä. Kalasatamassa lähellä ovat koti, palvelut, työ ja vapaa-aika. 

  Opastettu kierros 1,5 h. Kierroksella nähdään: Kalasatamassa esitellään 21 kohdetta teemallisesti: asuminen, julkiset rakennukset, kaupalliset toiminnot, virkistys ja viheralueet, ympäristötaide ja sillat.
  Lähtöpaikka kierrokselle: Kalasataman metroasema, Hermannin rantatie 2, 00580 Helsinki.           


  3. Jätkäsaari ja Kalasatama: Opastettu kierros 3h. Kierroksella nähdään: Jätkäsaaressa Hietasaaren ja Jätkäsaarenkallion asuinalueet, Hyväntoivonpuisto, Verkkokauppa.com ja Bunkkeri. Vaihtoehtoisina reitteinä on joko Länsisatama, Saukonpaasi ja Kaapelitehdas tai Ruoholahti kohti Ruoholahden metroasemaa. Kalasatamassa esitellään 21 kohdetta teemallisesti; asuminen, julkiset rakennukset, kaupalliset toiminnot, virkistys ja viheralueet, ympäristötaide ja sillat. Lähtöpaikka kierrokselle: Jätkäsaaren info- ja kirjasto osoitteessa Tyynenmerenkatu 1, 00220 Helsinki. 

  4. Kruunuvuorenranta: Kruunuvuorenranta on merimaisemien, saaristoluonnon ja valon kaupunginosa, jossa eletään kantakaupunkimaista elämää 3 kilometrin päässä keskustasta. 260 hehtaarin merenranta-alueelle rakennetaan 800 työpaikkaa ja koti noin 13 000 asukkaalle. 

  Opastettu kierros 1,5 h. Kierroksella nähdään seuraavat kohteet ja alueet: Borgströminmäki, Koirasaarentie, Gunillankallio, Hopealaakson asuinkortteli, Säiliö 468, Kaitalahden pientalot.
  Lähtöpaikka kierrokselle: Linjan 88/88B päätepysäkki Kruunuvuorenrannassa. Linja 88 lähtee Herttoniemen metroasemalta.

  ***

  Kiinnostaako älykaupunkien kehitys?
  Tutustu opastetulla kierroksella Kalasataman tai Jätkäsaaren älykaupunkeihin.  Varaa kierros >>