Tietoa meistä

Helsinki on vetovoimainen ja elinvoimainen kaupunki. Se tarjoaa tapahtumia, elämyksiä, tiloja, virikkeellisiä alueita ja taidekokoelmia, tukea kansalaistoiminnalle, oppimiselle ja kasvatustyölle sekä asiantuntijapalveluja. Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala haluaa tukea kaupunkilaisten henkistä ja fyysistä hyvinvointia, aktiivista kansalaisuutta ja sivistystä.

Helsinki on erityisesti ihmisten kaupunki, ja paras kaupunki nuorille ja lapsille. Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalla korostuu vapaus. Vapaus valita, olla oma itsensä ja vapaus tehdä sitä, mikä kiinnostaa eniten.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala jakautuu neljään kokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, kirjasto, liikunta ja nuoriso. Kulttuuripalvelukokonaisuus sisältää HAM Helsingin taidemuseon, kaupunginmuseon, kaupunginorkesterin ja yleiset kulttuuripalvelut. Näiden lisäksi kulttuuripalvelukokonaisuus vastaa kaupungin kulttuuripolitiikasta.

Kirjastopalvelut sisältää kaupunginkirjaston. 

Liikuntapalvelukokonaisuus vastaa liikunnasta ja liikuntapolitiikasta sekä liikunnan järjestämisestä ja liikuntapaikoista sekä leirintäalueesta.

Nuorisopalvelukokonaisuus huolehtii nuorisotyöstä ja nuorisopolitiikasta.

Tervetuloa Helsinkiin!JAA