Suoraan sisältöön

Taidemuseo HAM


HAM Helsingin taidemuseo. Kuva: Helsingin kaupunki

HAM eli virallisesti Helsingin kaupungin taidemuseo pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. HAM hoitaa ja kartuttaa taidekokoelmaa, johon kuuluvat myös kaupungin julkiset taideteokset. Tennispalatsiin keskittyvissä kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta.

HAM verkkosivut


HAM Tennispalatsissa

HAMin päänäyttelysalit sijaitsevat Tennispalatsissa, joka sijaitsee Kampin kauppakeskuksen vieressä ja sinne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä. HAMin lippukassa sijaitsee Tennispalatsin toisessa kerroksessa. Lippukassa-aulasta löytyvät HAM-kauppa, naulakko ja oleskelutila. Näyttelytilat ovat toisessa ja kolmannessa kerroksessa. HAMin uusin tila Tennispalatsissa on HAM-kulma, joka sijaitsee katutasossa Eteläisen rautatiekadun ja Jaakonkadun kulmassa.


HAM kaupungilla

HAMin kokoelmaan kuuluu yli 9000 teosta, joista noin 3500 löytyy julkisista tiloista kuten kouluista, terveyskeskuksista ja virastoista. Näkyvin osa kokoelmasta ovat Helsingin kaduilla, toreilla ja puistoissa sijaitsevat julkiset veistokset. Tavoitteena on, että taide on läsnä tasapuolisesti eri kaupunginosissa. Veistoksia voit ihailla paitsi paikan päällä niin myös verkossa, josta löydät HAM:in ylläpitämän veistospankin. HAM on myös koonnut erilaisia reittejä veistosten äärelle. Kokoelman teoksia on esillä myös Tennispalatsissa järjestettävissä näyttelyissä säännöllisesti.


HAM aluetaidemuseona

Suomessa on 16 aluetaidemuseota, jotka edistävät ja ohjaavat taidemuseoiden toimintaa ja kehittävät museoyhteistyötä omalla alueellaan. HAM toimii Uudenmaan aluetaidemuseona ja järjestää alueen taidemuseoille seminaareja, tapaamisia, koulutus- ja infotilaisuuksia sekä antaa toimialaansa liittyvää asiantuntija-apua.