Suoraan sisältöön

Huoneistossa lemmikkejä -tarrat

Jos sinulla on kotieläimiä, suosittelemme sinua kiinnittämään ulko-oveen Huoneistossa lemmikkejä -tarran, joka auttaa meitä erilaisissa hätätilanteissa ottamaan paremmin huomioon kohteessa olevat eläimet. Hyvä sijoituspaikka tarralle on postiluukun yläpuolella, mutta ei kuitenkaan oven yläosassa, koska tulipalotilanteessa se saattaa jäädä savun peittämäksi.

Tietoja huoneistossa olevista eläimistä on suositeltavaa täydentää huoneiston välioveen tai ulko-oven sisäpuolelle kiinnitettävään tiedotteeseen sisällä olevista eläinlajeista, niiden määristä ja mahdollisesta sijainnista onnettomuustilanteessa sekä omistajan yhteystiedot. Tiedotteeseen voi liittää myös kuvat eläimistä. Näiden tietojen avulla pelastus- ja ensihoitohenkilöstömme voi ottaa paremmin huomioon lemmikkinne ja varmistaa myös oman työturvallisuutensa. Voit tulostaa valmiin ohjeen ja pohjan lisätietojen antamiseksi tästä

Mikäli tarra on tarve poistaa ovesta, sen voi tehdä siististi kostuttamalla tarraa ennen irrotusta ruokaöljyllä. Ruokaöljyn saa poistettua irrotuksen jälkeen astianpesuaineella.

Tarroja on saatavilla useimmissa eläinkaupoissa sekä muissa eläintarvikkeita myyvissä liikkeissä ja joillain eläinlääkäriasemilla. Kaupat, apteekit ja eläinlääkäriasemat voivat tilata tarroja pelastuslaitokselta. Meillä ei ole valitettavasti mahdollisuutta toimittaa tarroja yksittäisiin kotitalouksiin tai Helsingin ulkopuolelle.

Mihin eläin viedään onnettomuustilanteessa?

Onnettomuudesta pelastetut eläimet, joiden omistajaa ei ole tavoitettu, toimitetaan yleensä Viikin löytöeläintaloon tai Helsingin yliopiston pieneläinsairaalaan. Jos eläimille on sovittu hoitaja hätätilanteita varten, hänen tiedot kannattaa lisätä ulko-oven yhteyteen kiinnitettävään tiedotteeseen.

Lisätietoja:

Pelastuslaitoksen eläinpelastus www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/hallinto/palvelut/palvelukuvaus?id=5176
Löytöeläintalo www.viikinloytoelaintalo.fi/
Pieneläinsairaala www.helsinki.fi/fi/yliopistollinen-elainsairaala