Suoraan sisältöön

Onnettomuuden jälkeen

Pelastustoiminnan johtaja on yhteydessä eri viranomaisiin välittömästi, mikäli onnettomuuden osalliset tarvitsevat apua tai jatkohoitoa onnettomuuden jälkeen. Avun tarve voi olla fyysistä, tai psyykkistä. Läheisiä yhteistyökumppaneita pelastuslaitokselle ovat mm. terveysviranomaiset, sosiaaliviranomaiset ja poliisi.  

Jos kotonasi on ollut tulipalo

  • Jos olet hengittänyt savukaasuja ja voit huonosti, hakeudu terveyskeskukseen hoitoon.
  • Ota yhteys isännöitsijään ja taloyhtiön hallitukseen.
  • Jos epäilet, että tulipaloon voi liittyä rikos, ilmoita asiasta poliisille ja pyydä rikosilmoituksesta/poliisitutkintapöytäkirjasta kopio vakuutusyhtiötä varten.
  • Ota yhteyttä omaan vakuutusyhtiöösi ja pyydä heitä tekemään vahinkotarkastus. Se pitää tehdä ennen kiinteistön korjaustöiden aloittamista.
  • Estä lisävahingot ja varmista, että tilojen vartioinnista huolehditaan.
  • Huolehdi majoittumisesta, jos et voi yöpyä kotonasi. Helsingin kaupungin sosiaalipäivystys avustaa hätämajoituksen löytämisessä. Helsingin kaupungin sosiaalipäivystys päivystää numerossa 0206 96006 joka päivä ympäri vuorokauden.


Kriisiapu onnettomuuden jälkeen

Onnettomuus voi tuntua järkyttävälle, oletpa ollut tilanteessa uhri, läheinen tai auttaja.  Helsingissä sosiaali- ja terveysviraston ylläpitämä kriisipäivystys antaa akuuttia kriisiapua äkillisissä kriisitilanteissa kuten esimerkiksi läheisen äkillinen kuolema, väkivaltatilanteet, vakava vammautuminen tai sairastuminen ja tulipalo.
Kriisipäivystyksen yhteystiedot: puh. 09 3104 4222 joka päivä ympäri vuorokauden.

Lisätietoa sosiaali- ja kriisipäivystyksestä.