Suoraan sisältöön

Opetus

Koulun opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, opiskeltavat oppiaineet, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea. Kaikilla vuosiluokilla opetetaan laaja-alaisten taitotavoitteiden mukaisesti sekä opiskellaan ainakin kaksi ilmiökokonaisuutta vuosittain.

Oppilaiden, huoltajien ja opettajien vahvuudet ja asiantuntijuus pyritään valjastamaan osaksi koulun oppimista (mm. PopUp-koulu). Opetuksessa hyödynnetään myös ulkopuolista asiantuntijuutta.

Arabianranta on rikas oppimisympäristö. Alueen taidetta, luontoa ja historiaa hyödynnetään monipuolisesti oppimisessa (mm. Annalan puisto, Vanhakaupunki, Pornaistenniemi, Lammassaari, Kuusiluoto sekä alueen lukuisat taideteokset). Arabian peruskoulu tekee yhteistyötä lähialueiden toimijoiden kanssa niin koulussa kuin sen ulkopuolellakin. Lisäksi koululla on  yhteistyöverkosto, joka tukee koulun muotoilupainotuksen toteutumista.

Lähialueen lisäksi opiskelussa hyödynnetään pääkaupunkiseudun monipuolisia oppimisympäristöjä. Koulussa on erillinen opintokäyntisuunnitelma, jossa on määritelty vierailukohteita vuosiluokittain.  

Koulussamme on kaksijaksojärjestelmä: lukujärjestys muuttuu vuodenvaihteessa.22.02.2021 09:04

Sisäiset työvälineet

Opehuone

Aula

Wilma