Suoraan sisältöön

Ajankohtaista

Koulun alku syksyllä 2022

27.5.2022 Koulu alkaa torstaina 11.8.2022 klo 9.00.

Ekaluokkalaisten kouluun tutustuminen

22.4.2022 Ekaluokkalaisten kouluun tutustuminen järjestetään 11.5. klo 8.30-9.30. Tapahtumasta on lähetetty kirje koteihin, ja siinä on tarkemmat ohjeet. 

Kolmannella luokalla alkavan A2-kielen valinta

1.3.2022 Toisen luokan oppilaat saavat A2-saksan kielivalintalomakkeen reppupostina kotiin 1.3. Mikäli oppilas valitsee A2-kielen opiskelun, tulee lomake palauttaa luokanopettajalle viimeistään 11.3.

Kontulan ala-asteen koulussa kolmannella luokalla on mahdollista aloittaa valinnainen kieli (A2-kieli). Tokaluokkalaiset voivat valita saksan kielen. Kolmannella luokalla saksaa opiskellaan yksi viikkotunti, neljännestä luokasta eteenpäin kaksi oppituntia viikossa. Valinta tehdään koko peruskoulun ajaksi, eli 9. luokan loppuun asti. Valinnaisen kielen ryhmä muodostetaan, jos valintoja tulee riittävästi.

Kielistä on iloa ja hyötyä. Alakouluiässä lapset oppivat puhuttua kieltä luontevasti. Tämä on hyvä tilaisuus oppia kielen perusasioita pienin askelin. Saksan opiskelun alussa kieltä opiskellaan kuuntelemalla ja toistamalla, leikkien, laulujen ja toiminnan kautta. Vähitellen kirjoitetun kielen osuus kasvaa. Useamman kielen opiskelu kehittää opiskelutaitoja, ja eri kielet myös tukevat toisiaan. Saksan kielen puhujia on maailmassa noin 100 miljoonaa, joten matkaillessa, opiskelu- tai työelämässä saksasta on hyötyä. Saksa on Euroopan puhutuin kieli.

Kun pohtii saksan kielen valintaa, lapsen oma innostuneisuus kielenopiskeluun on tärkeää. Kannattaa miettiä, miten läksyt sujuvat. Opiskelu vaatii myös työtä. Kotitehtäviä tulee kielten tunneilla käytännössä aina. Saksan tunnit ovat lukujärjestyksessä aamulla tai iltapäivällä ja tuovat oppilaan viikkoon yhden tunnin lisää (myöhemmillä luokilla kaksi).

Vanhemman oma saksan kielen taito ei ole edellytys. Vanhemman kiinnostus ja taustatuki on olennaista, mutta uudet asiat käydään läpi koulussa. Kielivalintaa pohtiessa voi kysyä mielipidettä myös lapsen omalta luokanopettajalta.

Kieliterveisin,
Päivi Virkajärvi
Englannin ja saksan opettaja
Kontulan ala-asteen koulu

Kouluun ilmoittautuminen on alkanut

13.1. 2022 KOULUUN ILMOITTAUTUMINEN TEHDÄÄN 5.1.2022 ALKAEN OSOITTEESSA https://asti.hel.fi.

  • Ilmoittautumisaika on 5.1.-30.1.2022.
  • Lähikoululla ilmoittautuminen keskiviikkona 26.1.2022 klo 8–10.
  • Oppivelvollisuusilmoitus lähetetään Suomi.fi -palvelun kautta tai postitse ke 5.1.2022 alkaen.
  • Ilmoittautuminen tehdään ensisijaisesti sähköisesti, myös koululla.
  • ASTI:in kirjautuminen on mahdollista myös huoltajan omalla mobiililaitteella. Sähköinen ilmoittautuminen vaatii suomalaisen henkilötunnuksen ja tunnistautumisen välineet, kuten pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.
  • Jos huoltaja ei pysty kirjautumaan ASTI:in, hän toimittaa paperihakemuksen koululle. Paperihakemukset kirjataan koulusihteerin/rehtorin toimesta ASTI:in.
  • Muuhun, kuin osoitettuun lähikouluun ei ilmoittauduta ASTI:n kautta, vaan oman prosessin mukaisesti, joka ohjeistetaan erikseen.

Koulun alku syksyllä 2021

5.6.2021 Koulu alkaa keskiviikkona 11.8.2021 klo 9.00.

Koulun esittelyvideo

19.1.2021  Alla olevasta linkistä voit katsoa koulun esittelyvideon. 

Linkki esittelyvideoon27.05.2022 14:30