Suoraan sisältöön

Urhea-toiminta

Puistolan peruskoulu – lähiliikuntakoulu 

Mitä Urhea-toiminta tarkoittaa?

Puistolan peruskoulu on liikuntalähikoulu, joka aloittanut yhteistyön Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian, Urhean, kanssa lukuvuonna 2013–2014. Yhteistyön tarkoituksena on edistää paikallisten urheiluseurojen ja koulun välistä yhteistyötä yläasteikäisten aktiivisesti harrastavien urheilijoiden opiskelun ja urheilun yhdistämisessä. Urheilevalle nuorelle tarjotaan urheiluharrastusta tukevaa liikuntaa ja valmennusta koulupäivän yhteydessä ja tuodaan urheilun tukipalvelun asiantuntijuutta urheilijalle ja hänen lähipiirilleen.

Miten oppilaat valitaan Urhea-luokalle?

Urhea-liikuntaluokalla opiskelevat oppilaat valitaan kuudennen luokan keväällä Puistolan peruskouluun valituista uusista seitsemäsluokkalaisista. Erillistä valintakoetta ei ole, vaan oppilas hakee liikuntaluokalle lomakkeella, jolla kartoitetaan oppilaan urheiluharrastuksen aktiivisuutta ja tavoitteellisuutta.

Miten Urhea-valmennus toimii käytännössä?

Liikuntaluokalla oppilaalle järjestetään kerran viikossa kaksi tuntia valmennusta koulupäivän yhteydessä. Seitsemännellä luokalla kaikki liikuntaluokkalaiset harjoittelevat omalla koululla järjestettävässä yleisvalmennuksessa. Kahdeksannelta luokalta eteenpäin oppilas voi osallistua alueelliseen lajivalmennusryhmään jalkapallossa, salibandyssa, koripallossa, jääkiekossa tai voimistelussa. Muiden lajien harrastajien osalta valmennuskäytännöt sovitaan yksilöllisesti.

Valmennuksen suunnittelusta, toteutuksesta ja ohjauksesta vastaavat alueellisten yhteistyöseurojen tai lajiliittojen valmentajat yhteistyössä alueen koulujen kanssa.

Valmennuksen ja liikuntatuntien lisäksi oppilas voi valita lukujärjestykseensä erilaisia valinnaisliikunnan kursseja. 

Haku Urhea-toimintaan ja lisätietoa

Hakulomake Urhea-toimintaan löytyy kotisivuilta kohdasta Opetus > Lomakkeet.

Hakemus Urhea-luokalle syksyksi 2023 pitää jättää viimeistään 13.1.2023.

Hakemus palautetaan paperisena koulun kansliaan.

Liikuntaluokalle hakijoille järjestetään ”kokeilutreenit” motivaation varmistamiseksi 15.12.2022 klo 8.15 – 9.45 Puistolan peruskoulun liikuntasalissa.

Lisätietoa urheiluluokan toiminnasta:

Lisätietoa urheiluluokan toiminnasta

Puistolan peruskoulun rehtori Juha Ruutila: 09 310 82521, juha.ruutila@hel.fi
Koulun Urhea-yhteistyön koordinaattori Kati Luoto: kati.luoto@edu.hel.fi
07.12.2022 14:54