Suoraan sisältöön

Liikuntaluokat

Pukinmäenkaaren peruskoulun 3. luokalla alkava liikuntapainotus

Kolmannesta kuudenteen luokkaan liikuntalinjalaisilla on 4 tuntia liikuntaa viikossa. Toiminnan tavoitteena on  harjoituttaa monipuolisia liikuntataitoja. Liikuntatuntien sisältö on monipuolista liikuntaa 2 x 2h viikossa ammattitaitoisten opettajien opetuksessa. Tunneilla harjoitellaan motorisia taitoja eri urheilulajien avulla. Taitoharjoittelu koostuu liikkumistaidoista, lajitaidoista, tasapainotaidoista ja välineen käsittelytaidoista. Lisätietoa näette koulun opetussuunnitelmasta  http://ops.edu.hel.fi.        

Lisäksi muilla oppitunneilla ovat käytössä toiminnalliset työskentelytavat. 

Oppilasvalinta tapahtuu soveltuvuuskokeella. Liikuntaluokan soveltuvuuskokeissa mitataan yleisliikunnallisia taitoja ikäkaudelle sopivin testein. Myös oman oppilaaksiottoalueen ulkopuoliset oppilaat voivat hakea kouluun.  

Lisätietoa ja lomakkeet :

Oppilaan hakeutuminen 3. vuosiluokan painotettuun opetukseen

Hakuaikataulu ja ohjeet soveltuvuuskokeisiin Ajankohtaista -osiossa.

Ulkopaikkakuntalaiset voivat ilmoittautua soveltuvuuskokeeseen erillisellä lomakkeella


Lisätietoa sivulta painotettu opetus


Pukinmäenkaaren peruskoulun urheiluyläkoulutoimintaPukinmäenkaaren peruskoulu on Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman hyväksymä urheiluyläkoulu. Toimimme yhteistyössä Urhean kanssa. Olemme mukana valtakunnallisessa urheiluyläkoulutoiminnassa. 

Pukinmäenkaaren peruskoulun tavoitteena on tarjota yläkouluikäisille urheilijoille mahdollisuus yhdistää koulunkäynti urheiluun tunnuksella ”Urheilua ja elämää varten”. 

Info soveltuvuuskoeluokalle hakeutumisesta ja koulun toiminnasta tulee koulun nettisivuille Ajankohtaista -osioon. 

Urheiluluokkatoiminta yhdistää koulun ja urheilun

Urheiluluokkalaisilla on mahdollisuus urheilla ja liikkua koulupäivän yhteydessä vähintään 8 tuntia viikossa. Oppilailla on mahdollisuus harjoitella tiistai- ja torstaiaamuisin klo 8:00 - 10:00, jolloin heillä ei ole oppitunteja. Seitsemäsluokkalaisilla on harjoitukset yhtenä aamuna viikossa.

Tavanomaisten kahden liikuntatunnin lisäksi liikuntalinjalaisilla on 2 tuntia valinnaista liikuntaa. Liikunnan opetus järjestetään Kasva urheilijaksi -kokonaisuuden tavoitteiden mukaisesti. Näillä oppitunneilla keskitytään yleisvalmennukseen ja kiinnitetään erityisesti huomioita urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn ja tärkeisiin perusliikuntataitoihin. Urheiluluokkalaiset pääsevät liikkumaan liikuntatunneillaan motivoituneessa ja innostuneessa ryhmässä. Lajiharjoitukset tapahtuvat yhteistyössä seurojen ja liittojen kanssa koripallossa (virallinen Susi Campus koulu), voimistelussa, jalkapallossa, salibandyssa ja jääkiekossa. Lisäksi koulu on järjestänyt kerhotoimintana yleisvalmennusta.

Koulun pihapiirissä sijaitsevat loistavat urheilupaikat harjoittelemiseen. Liikuntatunneilla hyödynnämme esimerkiksi koulun viereisen liikuntapuiston yleisurheilu-, tennis-, jalkapallo-, tekonurmi- ja rantalentopallokenttiä sekä talvella tekojääkaukaloa. Seurojen ja lajiliittojen järjestämiä aamuharjoituksia pidetään lähialueen harjoittelupaikoissa: mm. Helmi Center, Mosa - halli, Malmin jäähalli ja Aava Areena hieman vuosittain vaihdellen.

Pukinmäenkaaren peruskoulussa kehitämme joustavia opetusjärjestelyjä ja digitaalisia opetusmenetelmiä, jotta opinnoissa eteneminen on mahdollista myös niille oppilaille, joille urheilu aiheuttaa paljon poissaoloja lähiopetuksesta.Pukinmäenkaaressa alkaa 7. luokalla 2 eri liikuntapainotuksen linjaa:

Liikuntalinja, jolle otetaan 16-32 oppilasta. Tällä linjalla on automaattisesti paikka niille oppilaille, jotka ovat nyt kuudennella luokalla liikuntalinjalla.  Muiden linjalle otettavien oppilaiden tulee läpäistä soveltuvuuskoetestit. Tällä linjalla oppilaille tarjotaan liikuntaa 4 tuntia viikossa.

URHEA eli urheiluakatemialinja, joka on tarkoitettu kilpaurheilijoille tai siihen tähtääville. Linjalle otetaan 16-32 oppilasta soveltuvuuskoetestin perusteella. Tällä linjalla liikuntatuntja on 4 tuntia viikossa, ja lisäksi järjestetään mahdollisuus aamuharjoituksiin sekä muita tukimuotoja. Linja täyttää olympiakomitean urheiluyläkoulukriteerit.

Kummallekin linjalle voi hakea ilmoittamalla kaavakkeessa painotetun opetuksen hakuna ykkös-ja kakkossijoille oman toiveensa mukaisesti Pukinmäenkaaren peruskoulun URHEA- ja liikuntalinjan, vaikka lapsi ei olisi nyt liikuntapainotuksessa. URHEA- luokalle pyrkivien on ilmoitettava lomakkeessa myös lajitestin urheilulaji. Jos lapsi on nyt liikuntalinjalla, hän voi silti hakea soveltuvuuskokeella URHEA-linjalle.

Lisätietoa ja hakeminen 

Hakuaikataulu URHEA-linjalle/urheiluluokalle (tuleville seitsemäsluokkalaisille) Ajankohtaista -osiossa. 

Ulkopaikkakuntalaiset voivat ilmoittautua soveltuvuuskokeeseen erillisellä lomakkeella

Kuudesluokkalaisen opas (jaetaan oppilaille myös paperisena)

Tiedustelut

Rehtori Leena Hiillos leena.hiillos(at).hel.fi / 050 3863470
Virka-apulaisrehtori Ilppo Kivivuori ilppo.kivivuori(at)hel.fi / 040631802217.10.2022 09:24