Suoraan sisältöön

Opetus

Opetusta peruskoulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma. Uusi opetussuunnitelma on tullut voimaan 1.8.2016. Opetussuunnitelmaan on kirjattu koulutyön tavoitteet, mitä aineita koulussa opiskellaan, miten koulussa työskennellään ja miten oppilaita voidaan tukea.

Painotettu opetus

Pukinmäenkaaren peruskoulussa painotusalueena on liikunta, johon haetaan soveltuvuuskokeella 3. tai 7. luokalle hakemisen yhteydessä. Lisätietoja urheiluluokat -välilehdeltä.

Liikkuva koulu  

Pukinmäenkaaren peruskoulussa oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat Liikkuvan koulun toimintoja yhdessä opettajien kanssa. Koulussa järjestetään vuosittain liikuntaviikko, jonka aikana liikutaan päivittäin kahdesta neljään tuntiin.   

Välitunneilla oppilaat pitävät auki välinelainaamoa. He saavat toivoa sinne välineitä ja huolehtivat lainaamon aukiolosta. Kesäkaudella suosittuja välineitä ovat mm. hyppynarut ja erilaiset pallot. Lumiaikaan pehmopulkat ovat kovassa käytössä. 

Kuvia koulun sivuilla Facebookissa ja Instagramissa.  

Välkkärit eli välituntiliikuttajat koulutetaan syksyisin ja he järjestävät liikuntahetkiä välitunneilla muille oppilaille sekä ulkona että sisällä. Välkkäreille järjestetään tapaamisia pitkin lukuvuotta ja he pitävät yhteyttä toisiinsa ja ohjaaviin opettajiin WhatsApp-ryhmän kautta. Lisäksi yläkoulun oppilaat pitävät tanssivälitunteja alakoulun oppilaille ja isommat alakoulun oppilaat toimivat pelinohjaajina pienemmille Kenttäpolun välituntipeleissä.    

Yläkoulun oppilaat hyödyntävät välitunneilla viereisen lähiliikuntapaikan monipuolisia liikuntamahdollisuuksia sekä oman koulun ns. rantabaarin ja salin tarjontaa. Rantabaarissa voi pelailla mm. pingistä, biljardia ja teqballia. Yläkoululaisten välkkäritoimintaa kehitetään yhdessä oppilaiden kanssa.   

Oppitunneilla istumista tauotetaan erilaisin taukojumpin ja oppimisessa hyödynnetään toiminnallisia työtapoja. Oppilailla on mahdollisuus työskennellä Bobbles-tuolien ja terapiapallojen päällä tai vaikka patjoilla maaten. Liikuntatiimi jakaa opettajille vinkkejä toiminnallisen opetuksen järjestämiseen.   

Koululle on mahdollisuus jäädä liikkumaan iltapäivisin kerhoihin. Teemme yhteistyötä Liikuntaviraston ja alueella toimivien urheiluseurojen kanssa. Koulun omalla iltapäiväkerholla on sali käytössä liikuntahetkiä varten. 23.02.2021 11:40

Sisäiset työvälineet

Opehuone

Aula

Wilma