Suoraan sisältöön

Meidän kouluSakarinmäen peruskoulu - Tähtiä täynnä

Sakarinmäen peruskoulu on yhtenäinen, vuosiluokat 1-9 kattava peruskoulu. Lisäksi Sakarinmäen peruskoulussa on yksi erityisen tuen luokka, kaksi SLI-luokkaa sekä kaksi TOI-luokkaa (opetus toiminta-alueittain).

Sakarinmäen peruskoulu toimii samoissa tiloissa ruotsinkielisen Östersundom skolan sekä suomenkielisen ja ruotsinkielisen päiväkodin kanssa. Samassa monitoimirakennuksessa on myös Sakarinmäen lastenkirjasto, koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa sekä liikunta- ja vapaa-ajantoimintaa. Sakarinmäen peruskoulu tekee tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.


Sakarimäen koulun kyltti piha-aidassa


Koulurakennus on valmistunut 2005 ja laajennus 2014 syksyllä. Koulussa on hyvä oppimisympäristö, joka tarjoaa mahdollisuuden joustaviin opetusjärjestelyihin.

Sakarinmäen koulukeskuksen uusiutuvaan energiaan perustuva hajautettu lämmitysjärjestelmä otettiin käyttöön lokakuussa 2014. Lämmitysjärjestelmää suunniteltaessa asetettiin aurinko- ja maalämmölle tavoitteeksi 80 prosentin osuus koko vuoden lämmitysenergiasta. Tämä tavoite saavutettiin jo ensimmäisenä käyttövuonna. Sakarinmäen peruskoulun opetussuunnitelmassa on otettu huomioon uusiutuvaan energiankäyttöön perehtyminen eri vuosiluokilla.

Koulumme sai marraskuussa 2019 uudelleen kouluruokadiplomin. Täytimme siihen vaadittavat edellytykset yhdessä Sodexon kanssa.

14.09.2021 17:02