Suoraan sisältöön

Opetus

Opetusta peruskoulussa ohjaa koulun opetussuunnitelma.

Jokaisella luokalla on oma opettaja, joka opettaa pääosan tunneista. Yhdessä oman opettajan kanssa voi työskennellä toinen luokanopettaja, erityisopettaja, suomi toisena kielenä –opettaja, resurssiopettaja tai koulunkäyntiavustaja.

Opetus pyritään tuomaan mahdollisimman lähelle koululaisten arkea. Koulupäivän aikana oppilailla on mahdollisuus opiskella eri oppiaineille tyypillisillä monipuolisilla työtavoilla. Opetuksessa korostuvat toiminnallisuus ja tutkiminen. Opetuksessa hyödynnetään pelejä ja leikkejä sekä erilaisia toimintavälineitä. 

Vartiokylän ala-asteella luodaan yhdessä erilaisia toimintamalleja ja oppimisympäristöjä yhteisöllisen tiedon rakentamiseen ja osaamisen jakamiseen. Koulun eri tiloja ja lähiympäristöä hyödynnetään monipuolisesti opetuksessa. Myös Helsingin kaupungin laajaa kulttuuritarjontaa ja muita mahdollisuuksia sekä huoltajien erityisosaamista ja tietotaitoa hyödynnetään opetuksessa mahdollisuuksien mukaan.

Oppilaat saavat koulusta maksutta oppikirjat ja muun oppimateriaalin, jonka koulu itse valitsee.


Opetussuunnitelma (Nykyinen ops-alusta poistuu käytöstä keväällä 2022. Helsingin kaupungin koulujen opetussuunnitelmia ollaan siirtämässä Opintopolkuun. Linkki opetussuunnitelmaan lisätään tänne, kun Opintopolun sisällöt julkaistaa.)
05.06.2022 10:27

Sisäiset työvälineet

Opehuone

Aula

Wilma