Suoraan sisältöön

Kielitarjonta

Peruskoulun 1.–6.-luokilla oppilaat opiskelevat yhtä tai kahta kieltä oman äidinkielen lisäksi. A-kieli on oppilaalle pakollinen kieli ja vuonna 2010 syntyneet ja heitä vanhemmat lapset aloittavat sen opiskelun 3. luokalla. Vuonna 2011 syntyneet ja heitä nuoremmat lapset aloittavat ensimmäisen A-kielen heti 1. luokalla koulun aloittaessaan. Vapaaehtoisen A-kielen opiskelu aloitetaan 4. luokalta ja siinä saavutetaan 6. luokan loppuun mennessä sama taso kuin pakollisessa A-kielessä.

2010 syntyneet ja vanhemmat: Vartiokylän ala-asteen koulussa 3. luokalta alkava A1-kieli on englanti tai ruotsi. Vapaaehtoiseksi A2-kieleksi voi 4. luokalta valita englannin, saksan tai espanjan. Vapaaehtoisten kielten kieliryhmien minimikoko englannissa on 12 ja espanjassa ja saksassa 15 oppilasta. Kuudennella luokalla kaikille alkaa B1-kielenä ruotsi, mikäli oppilas ei ole valinnut sitä A1-kieleksi.

2011 syntyneet ja nuoremmat: Vartiokylän ala-asteen koulussa on 1. luokalla tarjolla A1-kielenä joko englanti tai espanja. Valinta tehdään ennen koulun alkua. Vapaaehtoiseksi A2 kieleksi voi 3. luokalta valita englannin, ruotsin, saksan tai espanjan. Vapaaehtoisten kielten kieliryhmien minimikoko englannissa on 12 ja ruotsissa, saksassa ja espanjassa 15 oppilasta. Kuudennella luokalla kaikille alkaa B1-kielenä ruotsi, mikäli oppilas ei ole valinnut sitä A1-kieleksi.

Kielivalinnoista järjestetään infotilaisuus.13.01.2021 11:18