Hoppa till innehållet

Klubb- och hobbyverksamhet

I samband med skoldagen arrangeras klubbverksamhet åt Helsingforsiska grundskoleelever. Eleverna kan delta i planeringen och utvecklingen av klubbverksamheten bland annat via skolornas elevkårer. Skolans klubbverksamhet kan antingen arrangeras med den egna personalen, eller genom en utomstående inköpt aktör (avgiftsfri för deltagarna). Dessutom kan det i skolan finnas annan klubbverksamhet som arrangeras av en aktör utanför staden (med skäliga kostnader för deltagande).


Finlandsmodellens utbud på avgiftsfri hobbyverksamhet fortsätter igen från den 16 januari 2023:  

Kom med i hobbyverksamheten!  

Välkommen och ta med en vän! En lista över hobbyer hittar du på skolans webbplats under Vår skola / Klubb- och hobbyverksamhet. Det är också möjligt att registrera sig i hobbyer som anordnas på andra skolor. Skolans klubbar beskrivs i ett separat meddelande. 

 

MÅNDAG

Parkour (klasser 3-6)

Tid: kl. 15-16

Plats: Häng & Fläng

Parkour är ett inspirerande och mångsidigt sätt att röra på sig. I parkour är målet att röra sig så smidigt eller så snabbt som möjligt från plats A till plats B genom att utnyttja miljön och redskapen runt sig. Under träningarna rör alla på sig på eget sätt och i egen takt, huvudsaken är att alla har det roligt! Det bästa med den här grenen är att man inte tävlar eller följer strikta regler för hur något ska göras. Parkour som gren är mångsidig och utvecklar bl.a. styrka, kreativitet, uthållighet, rörlighet, rumsuppfattning, precision och smidighet. Alla är välkomna med!

Anmäl dig här  

Kontaktperson: Olli Väätäinen tfn. 0440755664

Arrangör: Jälkipoltto / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet

 

 

ONSDAG  

Programmering och spelplanering  (klasser 3-6)

Tid: kl. 13.15-14.45

Plats: Klassrum 4C

I den här hobbyn lär vi oss den grundläggande logiken för kodning med hjälp av visuella kodblock som används i Minecrafts spelmekanik. Vi kodar också våra egna minispel. När vi med tiden lärt oss mera provar vi också på att utveckla större spelprojekt. Lärare: Elsa Skogster. 

Anmälanvia länken 

Arrangör: School of Gaming Galactic / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet 

 

Bildkonst  (klasser 3-6)

Tid : Kl. 13.30-15

Plats: Klassrum åk 3

Vi provar flera olika färger, material och konstformer, och lägger tyngden att experimentera och utforska möjligheterna i varje medie. Varje vecka provar vi nåt nytt, och gör roligt utmanande uppgifter tillsammans med penna, målfärg, krita eller någonting helt annat!  

Anmäl dig här  

Arrangör : NSU / Finlandsmodellen för hobbyverksamhet 

 

 

Om du inte kan delta, kom ihåg att avboka din anmälan.  

Deltagarna är försäkrade under hobbyverksamheten. 

 

Hälsningar,   

Pinja Rosenberg, pinja.rosenberg@hel.fi, tfn 040 682 6870

Projektkoordinator 

Finlandsmodellen för hobbyverksamhet i Helsingfors 

https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/sv/om-oss/Finlandsmodellen/ 

nuorten.helsinki/suomenmalli 
 
25.01.2023 08:06