Suoraan sisältöön

Ura kaupungilla


Ura kaupungilla voi alkaa monella tapaa. Meillä pääset kehittymään asiantuntijana ja käyttämään vahvuuksiasi monipuolisten työtehtävien parissa.

Helsingin visiona on olla maailman toimivin kaupunki.  Strategisena tavoitteenamme on tehdä kaikki hieman paremmin, jotta helsinkiläisten elämä olisi mukavampaa ja vaivattomampaa. Perustehtävämme on järjestää asukkaillemme laadukkaita palveluja ja luoda edellytyksiä virikkeelliselle ja hauskalle elämälle.

Meitä kaikkia tarvitaan, jotta voimme kehittyä maailman toimivimmaksi kaupungiksi. Tule meille töihin!

Kesätyöt

Touko-syyskuussa meillä työskentelee noin 4 000 kesätyöntekijää.

Kesätyöntekijöitä palkataan muun muassa hoitoalalle, puistotyöntekijöiksi, erilaisiin toimistotehtäviin, suunnittelijaharjoittelijoiksi, rakennusapumiehiksi ja liikuntapaikanhoitajiksi. Opiskelijoita ja alan ammattilaisia kaupunki tarvitsee erityisesti sosiaali- ja terveystoimeen lomien sijaisiksi.

Lisäksi palkkaamme ensimmäistä kertaa 40 laaduntarkkailijaa. Laaduntarkkailijoiden tehtävänä on havainnoida käytännössä, kuinka pitkällä Helsinki on maailman toimivimman kaupungin rakentamisessa. Arvioitaviin kohteisiin kuuluu esimerkiksi katutyömaita, kaupungin asiakaspalvelupisteitä, ulkoilualueita, puistoja ja leikkipuistoja, opasteita, seniorikeskuksia sekä kirjastoja.

Etsimme ryhmään noin kymmentä insinööri- tai diplomi-insinööriopiskelijaa erityisesti katutyömaiden sujuvuuden arviointiin. Muut paikat ovat perinteisempiä nuorten kesätyöpaikkoja, mutta laaduntarkkailijaksi ei ole ikärajaa


Kesätöiden hakeminen

Vuonna 2020 kesätöiden haku käynnistyy tammikuussa viikolla 3. Uusia paikkoja julkaistaan pitkin kevättä. 

16−17-vuotiaiden nuorten kesätyöhaku ja Siisti kesä! -hankkeen haku alkaa 24.2.2020 ja jatkuu 9.3. klo 16 saakka.
Hakuaikana avoimet kesätyöt ja -sijaisuudet löydät etusivultamme.

Katutöiden arviointiin ja tiimipäälliköiden rekrytointiin liittyvä insinööriopiskelijoiden haku käynnistyy 21. tammikuuta ja palvelujen sekä kohteiden laaduntarkkailijoihin liittyvä haku 24. helmikuuta.

Millaista meillä on olla töissä?

Haluamme tarjota parhaan mahdollisen kesätyökokemuksen kaikille kesätyöntekijöillemme. Sitoudumme vastuullisen työnantajan periaatteisiin ja perehdytämme kunnolla työtehtäviin.

Lisäksi kaikki vähintään kuukauden työsuhteessa olevat voivat ottaa käyttöönsä kaupunkipyörät, syövät alennettuun hintaan henkilöstöravintoloissa ja virkistäytyvät Stadikalla puoleen hintaan.

Seuraa meitä Facebookissa, niin pysyt kärryillä tärkeistä päivämääristä ja näet mitä tehtäviä meillä on tarjolla juuri nyt.Opiskelijat ja harjoittelijat

Jos opiskelet, sinulla on mahdollisuus tehdä opintoihin kuuluva harjoittelu tai opinnäytetyö Helsingin kaupungilla.

Sitoudumme siihen, että perehdytämme sinut kunnolla työtehtäviin ja ohjaamme harjoittelua. Ota rohkeasti yhteyttä suoraan toimialoihin ja liikelaitoksiin.  


Asiantuntijat

Helsinki palkkaa vuosittain satoja eri alojen asiantuntijoita. Kaupunkisuunnittelussa, ympäristönsuojelussa, varhaiskasvatuksessa, terveydenhuollossa ja opetuksessa tähtäämme aina samaan: Helsinki haluaa olla päivä päivältä parempi.

Tarjoamme vastuullista ja merkityksellistä työtä sekä mahdollisuutta syventää omaa osaamista työuran eri vaiheissa. Palkitsemme hyvin tehdystä työstä. Edistämme suvaitsevaisuutta ja monimuotoisuutta, ja tarjoamme suuren työnantajan henkilöstöedut. Näihin kuuluvat esimerkiksi oma työterveys ja laajasti käytössä olevat liukuvan työajan mahdollisuudet.Esimiehet ja johtotehtävät

Helsinki on paitsi palveluorganisaatio myös alusta ja maailman edistyksellisin julkisen sektorin ekosysteemi.

Osaava ja kehittyvä muutosjohtaminen ja esimiestyö ovat keskeisiä menestystekijöitämme. Ilman niitä ei ole hyviä palveluja kaupunkilaisille eikä hyvinvoivaa henkilöstöä.

Esimiehillä ja johtotehtävissä toimivilla on vastuu ohjata kaupungin toimintaa yhä toimivammaksi. Helsinki tukee johtotehtävissä työskenteleviä monipuolisilla koulutuksilla, joista osa on käytännössä jo hyviksi havaittuja, osa hyvinkin pitkälle räätälöitävissä. Kaupunki esimerkiksi käynnistää johtaville viranhaltijoille sekä keskeisissä suunnittelutehtävissä oleville räätälöidyn tekoäly- ja teknologiakoulutuksen.16.01.2020 14:36