Suoraan sisältöön

Valitse Helsinki


Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja. Meillä on töissä noin 38 000 eri alojen ammattilaista ja asiantuntijaa neljällä toimialalla ja keskushallinnossa. Syitä työskennellä Helsingin kaupungilla on useita, tässä seitsemän niistä. 

Merkityksellinen työ

Teemme parempaa kaupunkia ja tuotamme laadukkaita palveluja kaikille kaupunkilaisille. Meillä saat tehdä työtä, joka vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin ja tekee kaupunkilaisten arjesta mukavampaa ja vaivattomampaa.

Kuvassa Alexandra Erlund. Kuva: Ilkka Ranta-aho

”Parasta on, kun perheet kertovat arjen tilanteiden helpottuneen ja kiittävät avusta. Tuntuu hienolta nähdä, että lasten vanhemmat jaksavat aiempaa paremmin.”

Alexandra Erlund, lapsiperheiden sosiaaliohjaaja


Mahdollisuus tarttua uuteen

Helsingillä tehdään töitä 1 200 eri ammatissa. Meillä pääset kehittymään ja vaikka vaihtamaan työtehtävästä toiseen menettämättä kertyneitä työsuhteen etuja kuten lomapäiviä.

Kuvassa Sunita Keshteh. Kuva: Ilkka Ranta-aho

”Kaupungilla on paljon erilaisia työmahdollisuuksia. Tehtävää pääsee vaihtamaan ja urallaan etenemään, kun pitää silmänsä auki ja hakeutuu uusiin tehtäviin.”

Sunita Keshteh, palveluesimies, Palvelukeskus Helsinki


Vastuullinen työnantaja

Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon varmistaminen on leivottu henkilöstöpolitiikkaamme. Meille on tärkeää, että ihmiset kunnioittavat toisiaan, sillä silloin he myös voivat töissä paremmin, sitoutuvat vahvemmin työnantajaansa ja tekevät parempaa tulosta. Edistämme monimuotoisuutta − meillä voit olla oma itsesi.

Kuvassa Timo Lukkarinen. Kuva: Ilkka Ranta-aho

”Olemme monessa asiassa, kuten digitalisaatiossa, julkisen puolen edelläkävijöitä. HR-prosessit toimivat, ja kaupunkiorganisaatio palkkaa eri taustoista tulevia ihmisiä. Kannustan eri kulttuureista tulevia ihmisiä hakeutumaan myös esimiestehtäviin.”

Timo Lukkarinen, terveysasemien johtajalääkäri 

Lue lisää:
Eettiset periaatteet

Anonyymi rekrytointi

 

Monipuoliset henkilöstöedut

Suuren työnantajan edut eivät ole klisee. Meillä on mm. pankkia vastaava henkilöstökassa, yli 120 ohjattua viikkotuntia henkilöstöliikunnassa,  kohtuuhintainen lounas ja oma saari lomakäyttöön.

Kuvassa Airi Lappalainen. Kuva: Ilkka Ranta-aho

”Kaupunki tarjoaa muun muassa runsaasti liikuntamahdollisuuksia. Olen käyttänyt tätä henkilöstöetua hyödykseni ainakin 20 vuoden ajan ja säännöllisesti kausi toisensa jälkeen hankkinut liikuntakortin."

Airi Lappalainen, opintosihteeri Stadin ammatti- ja aiku
isopisto


Lue lisää:

Henkilöstöedut 

 

Hyvässä porukassa viihtyy

Tutkimuksen mukaan työyhteisöt ovat Helsingissä aiempaa yhteistyökykyisempiä ja innovatiivisempia. Samalla työpaikan ilmapiiri ja yhteisöllisyys ovat lisääntyneet. Työ Helsingissä koetaan aiempaa mielekkäämmäksi, ja lähiesimiehet ja työyhteisöt toimivat tiukkojen tilanteiden puskureina. (Kunta10-tutkimus, 2018) 

Kuvassa Antti Sarpo. Kuva: Ilkka Ranta-aho

”Yksi plussa on porukka. Kaupungilla on hirmu hyviä tyyppejä töissä.
Ihmiset haluavat oikeasti tehdä vaikuttavaa ja hyvää työtä.”

Antti Sarpo, stadiluotsi

 

Mahdollisuus kehittää ja kehittyä

Kaupunki tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet uudet oman osaamisen kehittämiseen – niin työssä oppimisen, perinteisen koulutuksen kuin vaikkapa mentoriohjelmien keinoin. 

Kuvassa Tero Lahti. Kuva: Ilkka Ranta-aho

”Tunnen itseni etuoikeutetuksi, sillä pääsin työnantajan järjestämissä työpajoissa keskittymään työhöni ja selkiyttämään ajatuksia siitä, millainen olisi työprofiili, jossa haluaisin olla viiden vuoden kuluttua.”

Tero Lahti, tiedottaja


Elämänhallintaa joustoilla

Lukuisten erilaisten työaikajoustojen ansiosta voit järjestellä työtäsi elämäntilanteen edellyttämällä tavalla. Kaupunki on perheystävällinen työnantaja.

Kuvassa Timo Terävä. Kuva: Ilkka Ranta-aho

”Joustavuus näkyy työntekijöiden arjessa muun muassa erilaisina työaikamuotoina.  Liukuva työaika ja etätyö ovat käytössä. Lisäksi kaupunki kiinnittää huomiota työn ja muun elämän yhteensovittamiseen.”

Timo Terävä, tarkastusjohtaja

 13.08.2020 10:21