Hoppa till innehållet

Fostrans och utbildningssektornVärldens mest effektiva inlärningsmiljö!

Vi är sektorn för fostran och utbildning, som ibland i avslappnade sammanhang förkortas Kasko (kasvatuksen- ja koulutuksen toimiala på finska). Välkommen!

Vi ansvarar för Helsingforsbornas lärostig: vi arrangerar småbarnspedagogiken, förskole- och grundskoleundervisningen, gymnasie- och yrkesutbildningen samt det fria bildningsarbetet.

Vi har nästan 14 000 anställda. Vi betjänar 90 000 helsingforsbor i över 700 verksamhetsställen runtom staden.

För oss är inlärning en hjärtesak. Vi utvecklar mångsidigt vår verksamhet till att motsvara elevernas, familjernas, företagens och samhällets behov.

Vi sörjer om att våra egna anställda utvecklas och mår väl. Detta framgår genom introduktion, fortbildning, yrkesförmåga, och saker vi gör tillsammans.

Vi kan erbjuda dig stadens mest mångsidiga personalförmåner, allt från stadscykel till tjänstebostad. Kom med och påverka Helsingfors som en internationellt känd föregångare: en stad där människorna lär sig att lära sig och att arbeta tillsammans.

Arbeta hos oss

Särskilt letar vi efter finsk- och svenskspråkiga småbarnspedagoger, speciallärare och lärare. Vi letar också efter assistenter, kuratorer, psykologer och ICT-experter. Utöver dessa har vi åtskilliga andra intressanta uppgifter. Ta dig en titt, du kan bli förvånad!

Studerande, praktikanter, sommararbetare

Vi erbjuder praktikplatser särskilt för studerande inom fostrans- och undervisningssektorn. De som studerar en grundexamen eller lägre högskoleexamen kan i första hand be om praktikplatser från den egna läroanstalten. Praktikplatser för studerande på magisternivå eller högre högskoleexamen kan ansökas genom helsinkirekry.fi-sidorna. PRAO-platser kan man söka genom att direkt kontakta till exempel daghem eller eftermiddagsklubbar för skolelever.

Sommararbetsplatser erbjuder vi 16–17 åringar i lekparker och daghem.

Tjänstebostäder Lediga tjänstebostäder inom sektorn för fostran och utbildning kan du hitta på webbplatsen stadinasunnot.fi.

Fråga oss mer på

rekry.kasko@hel.fi.

Sophie von Knorring
tfn 09 310 44816, sophie.vonknorring@hel.fi

Lotta Myyry
tfn 09 310 23737, lotta.myyry@hel.fi

Hannu Karhapää
Tfn 09 310 49234, hannu.karhapaa@hel.fi

Jenna Hellgren
tfn 09 310 23922, jenna.hellgren@hel.fi

01.11.2019 10:33