Hoppa till innehållet

Social och hälsovårdsektornVad vi gör

Vi skapar välmående, hälsa och social säkerhet för över 630 000 helsingforsbor, från spädbarn till seniorer. Vi vill uppmuntra helsingforsbor att ta ansvar för sitt eget välmående, men vi stöder dem vid behov i krävande livssituationer: till exempel när ett barn är på väg, vid sjukdom, när den mentala hälsan rubbas, eller när en äldre person behöver vård.Vi är här för helsingforsborna!

Vårt arbete är en helhet som består av tre tjänster; familje- och socialtjänster, sjukhus-, rehabiliterings- och omsorgstjänster och hälsovårds- och rusmedelstjänster. Sektorns förvaltning stöder deras verksamhet.

Vem är vi

Vi är experter på verkliga handlingar och möten inom social- och hälsovården.

Hos oss arbetar bland annat närvårdare, sjukvårdare, hälsovårdare, socialarbetare, socialhandledare, terapiarbetare, läkare och tandläkare. Vi består av nästan 15 000 yrkesmänniskor och experter, med ungefär 300 olika befattningar.
För oss är det viktigt att ditt arbete är trevligt, att du lyckas i ditt arbete, och att du mår bra. Vi orienterar våra nya arbetskompisar i arbetet och arrangerar årligen hundratals utbildningar. Inom stadens social- och hälsovårdstjänster har man goda möjligheter att utveckla sina kompetenser. Här deltar du i att skapa världens bästa social- och hälsovårdstjänster.


Arbeta hos oss

Man kan börja sitt arbete inom stadens social- och hälsovårdstjänster på många olika sätt.
Varje år erbjuder vi sommarjobb åt hundratals 16–17 åringar. Hos oss utför varje år tusentals studerande inom social- och hälsovårdsbranschen sin praktik. Vi arrangerar läroavtalsutbildning och rekryterar stora mängder studeranden inom branschen som sommarjobbare. De som genomfört en examen inom social- och hälsovårdsbranschen utomlands har möjligheten att komplettera sina studier hos oss. Också snuttjob och vikariat kan leda till oss, utöver den vanliga tjänste- eller arbetsansökningen.

Låter det intressant?

Varje år lägger vi ut annonser för över 2000 platser, bland dem finns säkert något som intresserar även dig. Vi svarar gärna på dina frågor, kontaktpersonen finns på arbetsplatsannonsen.

Om du inte ännu är bekant med de arbetsmöjligheter som stadens social- och hälsovårdstjänster bjuder på, bekanta dig med våra sidor Arbeta i stadens social- och hälsovårdssektor eller kontakta soterekry@hel.fi.

Du kan också hitta oss på Instagram, Twitter och YouTube med användarnamnet stadinsoterekry och på LinkedIn under Helsingin sosiaali- ja terveystoimi. Följ oss och håll dig uppdaterad om alla aktualiteter.
Förhoppningsvis är du snart en av oss!


Fråga oss mer


Social- och hälsovårdssektorns rekrytering
tfn 09 310 42300 / e-post: soterekry@hel.fi
26.09.2019 17:54