Suoraan sisältöön

Puhelinpalvelut

Kiireellisissä tilanteissa apua voi saada myös puhelimitse.

Asiakasneuvoja puhumassa puhelimeen kuulokemikrofoni päässä. Kuva: Helsingin kaupunki


Terveysneuvonta

Terveysneuvonta päivystää ympäri vuorokauden numerossa:

09 310 10023

Terveysneuvonnasta saa tietoa Helsingin terveyspalveluista ja sairauksien hoito-ohjeita ympäri vuorokauden tavallisen puhelun hinnalla. Lisäksi numerossa neuvotaan kiireettömissä terveyteen tai terveyspalveluihin liittyvissä kysymyksissä.


Seniori-info

Seniori-info antaa palveluneuvontaa ma‒pe klo 9‒15.

09 310 44556

Seniori-infon tavoittaa myös chatissa arkisin klo 9‒15. Chat-ikkuna löytyy Seniori-infon nettisivuilta. Chatissa voi kysyä neuvoa anonyymisti tai tunnistautumalla Suomi.fi-palvelun kautta.

Seniori-info tarjoaa tietoa Helsingin kaupungin, järjestöjen ja yritysten tapahtumista, harrastuksista ja palveluista. Neuvonnasta voit soittaa vaikka vinkkejä aktiiviseen arkeen. 

Kysymyksiin vastataan myös sähköpostilla: seniori.info@hel.fi 


Helsingin sosiaalipäivystys

Sosiaalipäivystys päivystää vuorokauden ympäri numerossa

0206 96006

Sosiaalipäivystys auttaa sosiaalihuollon kriisitilanteissa pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin. Sosiaalipäivystyksen tehtäviin kuuluvat tilanteet, jotka vaativat välittömiä sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä. 


Helsingin kriisipäivystys

Kriisipäivystys päivystää ympäri vuorokauden numerossa

09 3104 4222

Kriisipäivystys antaa akuuttia kriisiapua äkillisissä kriisitilanteissa kuten esimerkiksi läheisen äkillinen kuolema, väkivaltatilanteet, vakava vammautuminen/sairastuminen, tulipalo. Akuutti kriisiapu on lyhytkestoista auttamista; asiakastapaamisia noin 1-5 kertaa, puhelimessa annettavaa kriisiapua ja jatkohoitotarpeen arviointia ja sen järjestämistä. Kriisityöntekijät antavat myös neuvontaa ja ohjausta äkillisissä kriisitilanteissa.


Sosiaali- ja potilasasiamiehet

Voit olla yhteydessä sosiaali- ja potilasasiamieheen, jos olet tyytymätön saamaasi kohteluun tai palveluun sosiaali- ja terveydenhuollossa tai tarvitset neuvoja oikeuksistasi sosiaali- ja terveydenhuollossa. Sosiaali- ja potilasasiamieheen voivat olla yhteydessä myös asiakkaiden ja potilaiden omaiset ja muut läheiset, kuntalaiset sekä asiakkaiden ja potilaiden asioissa toimivat yhteistyötahot.

Neuvonta ma, ke ja to klo 9–11.30, ti klo 12–14.30 numerossa

09 3104 3355

Lisää tietoa ja muut yhteystiedot


Myrkytystietokeskus

Myrkytystietokeskus vastaa puhelimessa ympäri vuorokauden äkillisten myrkytysten ehkäisyyn ja hoitoon liittyviin kysymyksiin. 

09 471 977

Keskus palvelee koko maata.


Helsinki-info

 Helsingin kaupungin neuvonta

Helsinki-infon puhelinpalvelusta saa opastusta ja neuvontaa Helsingin kaupungista ja sen palveluista useilla eri kielillä.

09 310 111 1122.06.2020 10:41