Hoppa till innehållet

Arbetarinstitutet

Målning av gröna blad med vattenfärger. Foto: Unsplash

   

Varje termin har Helsingfors arbetarinstitut cirka 2 500 olika kurser i sitt utbud. Arbetarinstitutets verksamhet fördelas runtom i staden. Institutets huvudbyggnad ligger i Berghäll på Helsingegatan 26. Därutöver verkar det i Kabelfabriken, i öster på kulturhuset Stoa, Silkkikutomo och Nordhuset, Malms kulturhus, Gamlasgården, Månsashuset och Åggelbyhuset. Undervisningen har även fördelats till lokaler i stadens olika grundskolor.

Läsåret har delats upp i höst- och vårtermin. En stor del av studierna är långsiktiga och kan till och med vara fördelade över flera år. Beroende på ämne inkluderar kursutbudet även intensiv- och kortkurser samt kurser på en termin. Utöver kursformad utbildning erbjuds studerande även många möjligheter till självstudier.

Dessutom anordnas hundratals föreläsningar, konserter, utställningar och evenemang på arbetarinstitutet. Största delen av dessa tillställningar är gratis och man behöver inte anmäla sig till dem i förväg.

Anmälan till kurser

Till Ilmonet

 Via Ilmonet kan du söka kurser med hjälp av ämnesområden, undervisningsplats eller sökord. Du ser uppdaterade uppgifter om kurser samt kursplatssituationen.

Första gången man anmäler sig till en kurs måste man identifiera sig med nätbankskoder och registrera sig. Efter det får klienten ett användarnamn och ett lösenord som kan användas för att logga in på tjänsten utan nätbankskoder.

Kolla även (länkar öppnar en ny webbplats)

 Svenska arbetarinstitutet Arbis02.08.2019 08:52