Hoppa till innehållet

Hälsostationer och sjukvård

Hälsostationsbyggnadens fasad.

Foto: Helsingfors stads materialbank/Seppo K. Niiranen/Lokalcentralen

Den egna hälsostationen tillhandahåller primärvårdstjänster. Hälsostationen är din främsta vårdplats och därifrån kan du vid behov få en remiss till fortsatta undersökningar och fortsatt vård.

På hälsostationen får du vård av ett arbetspar som består av  en läkare och  en skötare. Du kan också få tjänster som tillhandahålls av  psykiatriska sjukskötare missbrukararbetare och  fysioterapeuter på hälsostationen. Man hänvisas till en psykiatrisk sjukskötares mottagning efter att en hälsovårdare eller läkare gjort en bedömning av vårdbehovet.

Om du behöver brådskande vård kan du komma direkt till hälsostationen på vardagar. Vi rekommenderar dock att du först ringer  din hälsostation.

 Hälsostationernas kontaktuppgifter

Hälsostationerna är stängda på kvällar och veckoslut. Då vårdas akuta sjukdomar och olycksfall hos vuxna vid  jouren på Haartmanska sjukhuset och Malms sjukhus.

Hälsostationerna på servicekartan


Hälsorådgivning-telefontjänst

Genom att ringa till hälsorådgivningen får du information om Helsingfors hälsotjänster och vårdanvisningar för sjukdomar dygnet runt till priset av ett vanligt telefonsamtal.


 

Hälsorådgivning 24 h
09 310 10023 Interna länkar här på Stadens seniorinfo-webbplatsen

Fysioterapi

 Tandvård

 Laboratorier

 Vaccinationer

 Jouren


Externa länkar bort från Stadens Seniorinfo-webbplatsen

 Duodecims Terveyskirjasto04.02.2022 12:50