Suoraan sisältöön

Pahvia ja digiä

Hallintojohtaja Tiina Mäki
Tiina Mäki


Näpräätkö älypuhelinta? Käytätkö sujuvasti erilaisia appseja? Jos vastasit kyllä, sinun on todennäköisesti helppoa käyttää sähköisiä palveluja ja osallistua sosiaalisessa mediassa keskusteluihin.  Osallistuminen ei aina kuitenkaan tarkoita sähköisiä työkaluja – joskus riittää kynä, tarralaput ja pahvia.

​Sekä kuntalaisten että työntekijöiden osallisuuden edistämisen työkaluina käytetään pelejä ja ties mitä "alustoja". Monesti kimpassa kasvokkain pelin äärellä syntyy yhdessä luomisen meininki. Innostus tarttuu ja tuntuu siltä, että kaikkia haasteita ei tarvitse ratkoa yksin.

Kun Helsingin kaupungin johtamisjärjestelmä uudistui ja soten oman hallinnon rakenne siinä samalla, muutokset vahvistivat tarvetta parantaa toimintatapoja. Ydintoiminnasta oli kuulunut monenlaista toivetta hallinnon palvelujen uudistamiseen. Johtamistapamme koko toimialalla edellyttää yhdessä tekemistä. Miten luontevasti keskustelemme tavoitteista, toimenpiteistä ja haasteista yhdessä? Tähän kysymykseen keksimme vastaukseksi "dialogisen työkalun" (kuva).

Dialoginen työkalu

Hallinnon palvelujen päälliköt suunnittelivat pahvialustalle tekstit (kysymykset, taustoitukset) ja työyhteisöissä järjestettiin työpajoja, joissa pohdittiin yhteisiä tavoitteita, toimenpiteitä ja itseohjautuvuutta. Tuloksista ja ajatuksista on kerrottu myös hallinnon henkilöstötoimikunnassa.

Mitä tästä kaikesta jäi käteen?  Edelleen on tarvetta kehittää palvelujen rajat ylittävää yhteistyötä ja yhteisvastuuta. Ydintoiminnan johdolle tarjottavaa tukea strategiseen johtamiseen on mallinnettu hiki otsalla ja kierretty palvelukokonaisuuksien johtoryhmissä. Suurin oppi on yhteisen keskustelun välttämättömyys. Saattaa olla, että nämä alustat tulevat vielä käyttöön ydintoiminnan ja hallinnon yhteisissä työpajoissa - kenties jopa maakuntavalmistelussa.

Tiina Mäki
hallintojohtaja