Suoraan sisältöön

Suosittelisitko tiimiäsi muille?

Hallintojohtaja Tiina Mäki
Tiina Mäki

Hyvä tiimi saa jäämään huonompaankin työpaikkaan - hyvä työnantaja ei riitä, jos oma tiimi ei puhalla yhteen hiileen.

Hyvä työnantajamielikuva on vetovoimatekijä työpaikan hakuvaiheessa, mutta sen vaikutus häviää, jos todellisuus työpaikalla on aivan muuta. Ihmiset vaihtavat työpaikkaa tiiminsä vuoksi useammin kuin uskommekaan.  Selkeät tavoitteet, tieto tiimin onnistumisista, keskinäinen luottamus, erilaisten ammattilaisten arvostus ja jokaisen oma työpanos ratkaisevat, miten onnistumme.

Olemme sosiaali- ja terveystoimialalla muutaman vuoden valmentaneet ja kouluttaneet esimiehiä ja tiimejä, jotta edistäisimme johtamisella itseohjautuvuutta, sisäistä motivaatiota ja yhteistä työtä.  Monissa meidän palveluissa on lisätty yksikkö- ja ammattirajat ylittävää toimintaa, opeteltu tiimityötä sekä itseohjautuvuutta. Vaikutamme toistemme töihin ja työtuloksiin yli tiimirajojen, vaikka emme sitä itse sitä heti tunnistaisi.

Kuluvan syksyn aikana tulemme arvioimaan, millaisia askelia on otettu kohti parempaa johtamista. Isossa organisaatiossa näkyvien muutosten aikaansaaminen tuntuu jättiponnistukselta. Pieniä muutoksia ei välttämättä edes huomaa. Tästäkin syystä on hyvä välillä pysähtyä ja arvioida aikaansaannoksia - voi yllättyä positiivisesti! 

Tiina Mäki
hallintojohtaja