Suoraan sisältöön

Uutiskirjeet

Tälle sivulle kootaan toimialan uutiskirjeet sekä uutiskirjeessä julkaistuja juttuja, joiden arvelemme kiinnostavan laajemminkin.

Stadin Sote -uutiskirje

Stadin sote 2/22 (toukokuu)

Ensimmäinen neuvola Helsinkiin 100 vuotta sitten – Paloheinän neuvolan terveydenhoitaja tekee unelmiensa työtä

Neuvoloissa on kuluvana vuonna syytä isoon juhlaan, sillä aikaa ensimmäisen neuvolan perustamisesta on kulunut 100 vuotta.

Suomen ensimmäinen neuvola aloitti toimintansa Helsingissä Lastenlinnassa 1922. Kiitos alusta kuuluu paljolti professori Arvo Ylpön ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton aktiiviselle toiminnalle.

Lue lisää »

Tutustu terveyspalveluiden asiakaskokemukseen

Toukokuusta 2022 alkaen julkaisemme kuukausittain verkkosivuillamme tietoja terveyspalveluiden asiakaskokemuksesta. Asiakaskokemuksen mittaaminen antaa meille tietoa palveluiden toimivuudesta. Hyödynnämme tuloksia toiminnan kehittämisessä.

Lue lisää »

Läs mer om vår kundupplevelse

Sedan maj 2022 publicerar vi månatligen info om kundupplevelsen för hälsovårdstjänster på vår webbplats. Mätning av kundupplevelsen ger oss information om hur väl servicen fungerar. Vi drar nytta av resultaten då vi utvecklar verksamheten.

Läs mer »

Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksessa pilotoidaan asukkaiden verkko-osallistumista

Myllypurossa halutaan varmistaa, että kehittyvä terveys- ja hyvinvointikeskus palvelee parhaalla mahdollisella tavalla sen käyttäjiä. Keväällä 2022 on kokeiltu uusia digitaalisia asukasosallisuuden muotoja.

Lue lisää »

Vastaa asukaskyselyyn - mikä Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluissa on sinulle tärkeää?

Helsinkiläisillä on oikeus osallistua ja vaikuttaa heitä koskevien palvelujen kehittämiseen. Siksi haluamme kuulla, mikä sinulle Helsingin asukkaana on kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa tärkeää ja millä tavoin haluaisit jatkossa osallistua palvelujen suunnitteluun, kehittämiseen ja päätöksentekoon.

Lue lisää »

Stadin sote 1/22 (maaliskuu)

Kivelän terveysasema uudistetuissa tiloissa

Kivelän terveysasema muutti pois Laakson sairaala-alueelta ja palvelee asiakkaitaan uudistetuissa tiloissa Kivelässä, Töölössä, osoitteessa Sibeliuksenkatu 14. Kivelän ammattilaiset kertovat tunnelmistaan.

Lue lisää »

Vammaispalveluihin tulossa historiansa suurin muutos

Sote-uudistus ja uusi vammaispalvelulaki muuttavat vammaispalvelujen luonnetta. Kehitysvammaisten palveluista on tulossa aiempaa yhdenvertaisempia, kun hoitoa integroidaan osaksi muita sote-palveluja.

Lue lisää »

Farmaseuteista tuli iso apu kaupungin terveysasemille

Sote-alan työvoimapula on poikkeusaikana tullut aiempaakin selvemmäksi, ja tilanteeseen etsitään kuumeisesti helpotusta. Yksi toimivaksi huomattu ratkaisu tulee farmasiasta. Kaupungin terveysasemilla työskentelee nykyään 17 farmaseuttia, joiden asiantuntemuksesta on saatu iso apu. Aiheesta kertoo johtava ylilääkäri Mari Kinnunen.

Lue lisää »

Omaolon korona-asioinnissa yli miljoona asiakasta – sähköinen asiointi kasvussa

Tämän vuoden tammikuussa digitaalisen Omaolo-palvelun korona-oirearvioissa tuli Helsingissä vastaan miljoonan asioinnin rajapyykki. Omaolo.fi on ollut koronaepidemian aikana Helsingin koronapalveluissa yhdessä avainrooleista. Se on ollut korona-asioissa helsinkiläisille vaihtoehtoinen yhteydenottokanava koronavirusneuvonnan puhelinpalvelun rinnalla.

Lue lisää »

Lasten erityisvastaanotot palvelee Helsingissä

Uusi lastenpsykiatriseen ja -neurologiseen toimintaan keskittyvä yksikkö Lasten erityisvastaanotot on avautunut Pasilassa osoitteessa Ratapihantie 11.

Lue lisää »

Tietoa Ukrainasta Helsinkiin saapuville

Helsingin kaupunki on varautunut auttamaan Ukrainasta sotaa pakenevia ihmisiä. Saapuvat saavat Helsingissä tarvittaessa tukea ja apua sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyen.

Lue lisää »

Stadin sote 4/21(lokakuu)

Uusi Kampin perhekeskus

Kampin perhekeskuksen laaja palveluvalikoima aukesi asiakkaille 7.

lokakuuta. Perhekeskus tarjoaa 0–17-vuotiaille lapsille ja nuorille sekä raskaana oleville perheineen monipuolisesti palveluja saman katon alla.

Katso kuvia » Lue lisää »

Helsinki  kokeilee uutta tapaa tuottaa terveyspalveluja

Lokakuun alusta alkaen Kannelmäen terveysasema on palvellut uudessa osoitteessa kauppakeskus Kaaren vieressä. Palvelun- tuottaja on Terveystalo. Samalla Helsinki perusti kokonaan uuden terveysaseman Ruoholahteen. Nämä palvelut tuottaa Mehiläinen.

Lue lisää »

Koronarokotuksen saa helposti ja rokotus kannattaa ottaa nyt

Helsingissä koronarokotuksen saa niin varsinaisilta rokotuspisteiltä kuin ympäri kaupunkia olevilta pop-up-pisteiltä ilman ajanvarausta. Pop-up-pisteitä on muun muassa kauppakeskuksissa ja kirjastoissa. Koronarokotuksen saa yli kymmenestä pisteestä eri puolilla kaupunkia.

Lue lisää »

Monenlaiset ihmiset ovat työpaikan voimavara

Mielenterveyden häiriö ei estä työntekoa. Helsinki on mukana valtakunnallisessa hankkeessa, jossa autetaan psykiatrian asiakkaita työllistymään. Olisitko sinä valmis palkkaamaan mielenterveys-kuntoutujan?

Lue lisää »

Viimeinen Apotti-käyttöönotto marraskuussa

Uusi järjestelmä otetaan käyttöön lapsiperheiden sosiaalipalveluissa, lastensuojelussa, nuorten ja aikuisten sosiaalipalveluissa ja terveys- ja päihdepalvelujen sosiaali- ja kriisipäivystyksessä sekä asumisen tuessa.

Lue lisää »

Stadin sote 3/21 (kesäkuu)

Koronatilanne kohti parempaa – tartunnanjäljittäjät ovat olleet avainroolissa

”Helsingissä koronaepidemian osalta on menty kohti parempaa. Tartuntojen määrä on laskenut huhtikuusta alkaen. Vaikka tilanne on varsin hyvä, korostan, että pandemia ei ole ohi. Rajoituksia ja suosituksia on edelleen tärkeää noudattaa”, kertoo Helsingin Epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi.

Lue lisää »

Suu- ja hammaskeskus palvelee asiakkaita, opiskelijoita ja tutkimusta

Meilahdessa keväällä ja alkukesästä aloittanut Suu- ja hammaskeskus kokoaa yhteen laajasti hammashoidon palveluja ja osaamista kiireettömästä hoidosta päivystykseen, erikoishoitoon ja kirurgiaan. Uudistetuissa tiloissa Haartmaninkadulla koulutetaan myös tulevia hammaslääkäreitä.

Lue lisää »

Perheiden palvelut samaan paikkaan keskelle kaupunkia

Kampin perhekeskus avautuu lokakuussa. Siitä on tulossa valoisa ja viihtyisä paikka, jossa perhe saa tuekseen monen eri ammattilaisen tiimin sitä tarvitessaan.

Lue lisää »

Liikkuva hoitaja –palvelu vie päivystyksellistä apua hoivakoteihin

Helsingissä käynnistyi toukokuun lopussa uusi Liikkuva hoitaja -palvelu. Sosiaali- ja terveystoimialan ja Palvelukeskus Helsingin yhdessä käynnistämässä palvelussa liikkuva hoitaja vie avun hoivakotiin paikan päälle, mikä tarjoaa asukkaille nopeaa hoitoa ja vähentää samalla asukkaille tarpeettomia päivystyskäyntejä. Useissa akuuteissa terveydentilan muutoksissa asukasta voidaan hoitaa hänen kotonaan hoivakodissa.

Lue lisää »

Stadin sote 2/21 (toukokuu)

Saan tänään koronarokotuksen Messukeskuksessa

Koronarokotukset ovat Helsingissä täydessä käynnissä. Kuvasimme koko rokotusprosessin ovelta ovelle.

Katso kuvat »

 Idag vaccineras jag vid Mässcentret

 Se bilder »

 Varaa aika maksuttomaan koronarokotukseen

 Helsinkiläisten koronarokotukset jatkuvat. Katso oman ikäryhmäsi rokotusvuoro osoitteesta koronarokotus.hel.fi https://www.hel.fi/sote/koronarokotus-fi. Maksuton rokotus on tarjolla kaikille sitä haluaville. Jo yli 200 000 (10.5.) helsinkiläistä on saanut ensimmäisen rokotuksen.

 Lue lisää »

 Apotin käyttöönotto alkoi suunnitellusti - henkilöstö tekee muutoksen

Helsingin sosiaali- ja terveystoimessa otettiin käyttöön uusi asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotti isossa osassa palveluita lauantaina 24.4. Samalla kaupunkilaisten sähköisessä asioinnissa siirrtyttiin Maisa-järjestelmään.

Lue lisää »

Kaupungin tuetun työllistymisen palvelu kerää kiitosta myös maailmalla

Kaupungin tuetun työllistymisen palvelu nappasi arvostetun kansainvälisen palkinnon hienosta työstään. Palvelulla on ikää 25 vuotta, ja sitä kiittävät myös työnantajat. Mikko Moilanen (kuvassa) on hyvillään työpaikastaan.

Lue lisää »

Seniori-infon etsivä vanhustyö verkostoituu – hieno työ sai arvostetun palkinnon

Lue lisää »

Stadin sote 1/21 (maaliskuu)

Jo vuosi koronaepidemian ytimessä

Koronavirusepidemia alkoi Helsingissä toden teolla noin vuosi sitten helmi-maaliskuun vaihteessa. Silloin tilanne huononi äkillisesti. Järeimpänä rajoitustoimena viime keväältä muistamme Uudenmaan sulun.

Lue lisää »

Redan ett år i kärnan av coronaepidemin

I Helsingfors började coronaepidemin med full fart ungefär för ett år sedan, vid skiftet av februari–mars. Då blev situationen snabbt värre. Den grövsta begränsningsåtgärden som vi kommer ihåg från ifjol vår är avspärrningen av Nyland.

Läs mer »

Töölön ja Laakson terveysasemat ja neuvolat Laaksoon – myös Laaksossa muuttoja

Töölön ja Laakson alueen palveluissa tapahtuu muutoksia. Kaupunginosien neuvolat, terveysasemat ja alueen fysioterapiayksikkö muuttavat Laakson sairaala-alueelle osoitteeseen Lääkärinkatu 8.

Lue lisää »

Laakson uutta yhteissairaalaa suunnitellaan potilas etunenässä

Kerrankin suunnittelu lähti liikkeelle siitä, millainen on hyvä potilaan hoitopolku! Siis siitä, mitä potilaat tarvitsevat saadakseen parasta mahdollista hoitoa. Ja siitä, millaisen ympäristön hoitohenkilökunta tarvitsee voidakseen tehdä töitä hyvin ja viihtyä.

Lue lisää »

Apotti käyttöön kolmessa vaiheessa

Helsingin sosiaali- ja terveystoimiala ottaa asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotin käyttöön kolmena eri ajankohtana vuoden 2021 aikana: 24.4., 29.5. ja 6.11. Vaiheistuksella turvataan hallittu käyttöönotto koronapandemiatilanteessa.

Lue lisää »

Terveyshyötyarvio toimii johdon ja ammattilaisten tukena

Digitaalinen Terveyshyötyarvio tuottaa tietoa väestön terveydestä ja hoidon laadusta. Väestötason tietoa hyödynnetään tiedolla johtamisessa ja yksilötason tieto tukee ammattilaisen työtä yksittäisen asiakkaan hoitamisessa.

Lue lisää »

Sote-uudistus Helsingissä

Miten jo käynnissä oleva valtakunnallnen sote-uudistus näkyy Helsingissä? Millainen on tulevaisuuden sote-keskus?

Katso video »

Stadin sote 5/20 (joulukuu)

Työtä koronan parissa

Korona on ollut pääroolissa vuonna 2020 myös Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluissa. Nyt koronan parissa työskentelevät ammattilaiset kertovat kuulumisiaan. 

Lue lisää 

Koronatilanne Helsingissä

Sosiaali- ja terveyspalvelujen työntekijät ovat Helsingissä venyneet tänä vuonna parhaimpaansa. Vuosi on ollut monelle töiden osalta raskas. Tämän rinnalla on jouduttu kohtaamaan koronaepidemian tuoma epävarmuus. Helsingin sote-ammattilaiset ansaitsevat valtavan ison kiitoksen koronan voittamiseksi tehdystä työstä 

Lue lisää 

Uusi tapa tuottaa terveyspalveluja - mitä mieltä ovat helsinkiläiset?

Kaupungin suunnitelmien mukaan uusi palveluntuottaja tuottaa Kannelmäen terveysaseman palvelut syksystä 2021 alkaen. Samalla keskustan alueella hankitaan lisäpalveluja nykyisten terveysasemapalvelujen rinnalle.

Lue lisää 

Asukkaat kertoivat mielipiteensä Myllypuron alueen sosiaali- ja terveyspalveluista

Loka-marraskuussa järjestetyssä kyselyssä kartoitettiin näkemyksiä tulevan Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen palveluvalikoimasta, tiloista sekä muista mahdollisesti kaupunkilaisia mietityttävistä kysymyksistä. Kyselyyn vastanneet arvostavat esimerkiksi kattavia palveluja, hyvää palvelukokemusta, viihtyisiä tiloja ja hyviä kulkuyhteyksiä. Kyselyyn vastasi yli 400 helsinkiläistä. Kiitoksia vastaajille aktiivisuudesta! Kyselyssä esiin nousseita asioita huomioidaan Myllypuron suunnittelussa.

Lue lisää  

Stadin sote 4/20 (lokakuu)

Koronatestiin ympäri kaupunkia

 ”Ylihoitaja Nina Ahlblad-Mäkinen kysyi, voisinko auttaa Kannelmäen koronanäytteenoton käynnistämisessä rokotussuunnittelun ohella? Tätä kautta tulin mukaan", sairaanhoitaja Minni Minkkinen kertoo. Minni on ollut Helsingissä käynnistämässä myös Jätkäsaaren ja Kruununhaan näytteenottopisteitä.

Lue lisää

Helsingin koronavirustilannekatsaus

 Tartuntatautitilannekatsaus kertoo pääkaupungin koronatilanteen ajankohtaiset faktat. Sivulta löydät tietoa muun muassa päiväkotien koulujen altistumisista ja tartunnoista sekä tartuntojen määrään alueittain. 

Lue lisää

"Koronaepidemian huipussa me päätimme, että vitsi, mehän hoidetaan tämä tilanne!" 

Laakson sairaalan henkilöstö on hoitanut epidemioita ennenkin, ja esimerkiksi sikainfluenssa muistetaan hyvin.

Lue lisää 

Virtuaalilasit päähän ja ohjaimet käteen

 "Näet ympärilläsi ruskean sohvan, keltakuvioiset tapetit, siistin kirjahyllyn ja vanhoja valokuvia. Ruskeassa nojatuolissa keskellä huonetta istuu vanhempi rouva, joka on hyvin hiljainen. Havainnoituasi hetken tilannetta huomaat, että rouvalla on kuumetta ja hänen sykkeensä on hieman nopea. Miten toimit?" 

Kyseessä ei ole mielikuvitusleikki, vaan uusi koulutus, jossa harjoitellaan päivystystilanteen hoitamista virtuaalimaailmassa.

Lue lisää

Helsinki valvoo monin tavoin seniorikeskuksiaan ja palvelutalojaan

 Kaupungin valvontaperiaatteet ovat kaikille hoivakodeille samat, riippumatta siitä, kuka palvelua tuottaa.

"Vaikka emme tee omiin hoivakoteihimme varsinaisia valvontakäyntejä, valvomme silti toimintaamme tarkasti ja monipuolisesti. Uskomme toiminnassamme aktiiviseen kehittämiseen ja ennakointiin. Palvelun laatu on meille todella tärkeä asia", idän palvelualueen johtaja Maritta Haavisto kertoo. 

Lue lisää

Stadin sote 3/20 (kesäkuu)

Helsinki reagoi koronaan nopeasti

Koronaepidemia alkoi Helsingissä ja koko Suomessa toden teolla helmi-maaliskuun vaihteessa. Suomen tartunnoista on iso osa ollut Helsingissä. Alkukeväästä täysin uuteen yhteiskunnalliseen tilanteeseen reagointiin kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa ripeästi.

Lue lisää

Asumisneuvonta on tutkitusti mahtava työpaikka

 Kaupungin asumisneuvonta on mahtava paikka tehdä töitä. Tämä on nyt virallisesti todistettu Great Place to Work -tutkimuksessa, jossa asumisneuvonta sai huipputulokset. Kuvassa johtava sosiaaliohjaaja Anne Kinni.

 Lue lisää

 Kotihoidossa testataan videopuheluita

Kotihoidon asiakkailla on käytössään jo yli 1000 etähoitotablettia. Hoitajat ovat jo useamman vuoden voineet soittaa asiakkaiden tabletteihin videopuheluita. Nyt samaa mahdollisuutta on testattu omaisten kanssa toukokuusta alkaen ja kokemukset ovat olleet erittäin hyviä.

Lue lisää

"Det går att fråga om vad som helst"

Nu under coronatiderna har Seniorinfo fått fler frågor och de äldre har funderat på till exempel restriktionerna. Seniorinfos rådgivare och de äldre har tillsammans funderat på lösningar.

Läs mer 

Stadin sote 2/20 (maaliskuu) 

Koronavirusneuvontaa helsinkiläisille arkisin numerossa 09 310 10024

Helsinki käynnisti 2.3. koronaviruspuhelinneuvonnan.Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille, jotka kokevat altistuneensa koronavirukselle tai jotka oireiden perusteella arvelevat saaneensa tartunnan. Numeroon voi soittaa myös, jos omaisen altistuminen tai oireet huolettavat.

Lue lisää

Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen aukeaminen siirtyy - asukasillassa jälleen mukavasti väkeä

Myllypuron tulevan terveys- ja hyvinvointikeskuksen aukeamisajankohta siirtyy rakennustöiden vuoksi. Korjaustöitä joudutaan tekemään ennakoitua enemmän.

Aihe oli keskeisesti esillä Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen asukasillassa tiistaina 11.helmikuuta. Tilaisuus kokosi yhteen toista sataa alueen sosiaali- ja terveyspalveluista  kiinnostunutta aktiivista asukasta. Kiitos osallistujille! 

Lue lisää

Etähymy-kokeilussa tuetaan suun terveyttä kotiympäristössä

Etähymy-palvelussa asiakkaita ohjataan ja motivoidaan etäyhteydellä suun itsehoitoon omassa kotiympäristössä.

Lue lisää

Tukihenkilöt opiskelevat ”koutsaamista”

Helsingin sote ottaa asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotin käyttöön lokakuussa 2020. Tärkeänä osana käyttöönotossa sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toimialaa koskevassa toiminnan muutoksessa ovat tukihenkilöt. Soten henkilöstöstä on nimetty yli 2000 tukihenkilöä, jotka ovat kollegoidensa tukena uuden järjestelmän käyttöönoton lisäksi myös muutokseen valmistautumisessa, kuten muutokseen liittyvän tiedon levittämisessä omassa työyhteisössään.

Tukihenkilöt koulutetaan ensimmäisten joukossa käyttämään Apottia. Parhaillaan tukihenkilöt opiskelevat ohjaustaitoja Koutsaa kaveria -verkkokurssilla. Lisäksi Helsingin kaupunki ja Apotti Oy järjestävät tukihenkilöille kevään aikana yhteisiä tilaisuuksia, joissa tukihenkilöt voivat tutustua toisiinsa sekä valmistautua tulevaan rooliin.

Tukihenkilöiden tarjoama tuki on osoittautunut merkittäväksi aiemmissa Apotin käyttöönotoissa. Tukihenkilöiden tärkeyttä ovat tuoneet esiin esimerkiksi Vantaa sekä HUS.


Katso video, jolla Annemari Teräväinen kertoo tukihenkilötoiminnasta. 


Stadin sote 1/20 (tammikuu) 


Sijaisvanhemmuus on palkitsevaa ja merkityksellistä 

Levomaan perhe on toiminut Helsingin perhehoidon sijaisperheenä nyt esikouluikäiselle lapselle kolmisen vuotta.

"Heti alussa selvisi, että hän sopii hyvin meidän perheeseen", Janja Levomaa kertoo.

Lue lisää

Terveysasemien chatbot auttaa 24/7

Joulukuussa jokaiselle Helsingin terveysasemalle laajentunut chatbot antaa terveyteen ja sairauksiin liittyviä neuvoja kätevästi ja nopeasti ilman jonottamista puhelimessa.

Lue lisää

Yhdessä enemmän - kokeneen tuella osaajaksi

Helsingissä kokeneet lääkärit auttavat nuoria. Moniammatillinen yhteistyö on arkipäivää.Täällä on vahva yhdessä tekemisen meininki. Stadin sote on iso, moderni ja viihtyisä työpaikka, siis hyvä työpaikka myös lääkärille.

Katso video

Svenskspråkiga tjänsterna nu på samma webbsida

De svenskspråkiga social- och hälsovårdstjänsterna finns nu på samma webbsida så att de ska vara lättare att hitta. Du hittar tjänsterna på adressen hel.fi/servicepasvenska

Läs mer

Oletko huolissasi ikääntyneestä?

Paina nappia ja tee sähköinen huoli-ilmoitus verkossa. 

Lue lisää

Stadin sote 8/19 (joulukuu)

Chat, NeRo ja muut digipalvelut neuvolan ja lapsiperheiden kotipalvelun suursuosikkeja

Neuvolan sähköiset palvelut ovat auki aina, viikonpäivästä tai kellonajasta riippumatta. Useille tutuksi on jo tullut Perheentuki-sivusto, mutta sähköiset palvelut tarkoittavat nyt paljon muutakin. 

Lue lisää 

Monipuolisista palvelukeskuksista seniorikeskuksia

Monipuolinen palvelukeskus -nimestä luovutaan vuodenvaihteessa 2020. Rakennusten nimet muuttuvat ensi vuoden alusta seniorikeskuksiksi, ruotsiksi seniorcenter. Palvelut säilyvät ennallaan.

Lue lisää

Mångsidiga servicecentraler blir seniorcenter

Efter årsskiftet 2020 finns namnet Mångsidiga servicecentraler inte mera. Byggnaderna heter i fortsättningen seniorcenter. Tjänsterna förblir dock samma.

Läs mer

Etsivää lähityötä kymmenen vuotta

Idea jalkautuvasta sosiaalityöstä oli syntynyt kesällä 2008, jolloin poliisin, kaupungin johdon ja sosiaaliviraston yhteistyöllä pohdittiin, voisiko sosiaalityön keinoin lisätä asuinalueiden arkiturvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Lue lisää 

Kustaankartanon jouluvalot

Kustaankartanon valoviikot on valotaidekilpailu, jonka tarkoituksena on luoda kaunista tunnelmaa piha-alueelle pimeänä aikana. Monipuolisen palvelukeskusten asiakkaiden lisäksi myös lähialueen asukkaat voivat nauttia valoteoksista pyhäinpäivästä tammi-helmikuulle saakka.

Vuodesta 2008 järjestettyihin Valoviikkoihin on haastettu mukaan kaikki Kustaankartanon yksiköt. Teos voi olla sisällä tai ulkona, pieni tai iso. Useampana vuonna lähes kaikki yksiköt sekä ravintokeskus ja palvelukeskus ovat osallistuneet tapahtumaan.

Katso kuvia

Stadin sote 7/19 (marraskuu)

Syleile mua - musiikkia eletystä elämästä

Yhdeksän 70–88-vuotiasta naista, palvelukeskuksen musiikkiryhmä, aimo annos elämänkokemusta ja ripaus hulluttelua. Näillä eväillä syntyi Syleile mua -kappale, joka kertoo ystävyydestä, eletystä elämästä ja kauniista muistoista.

Katso video                        Lue lisää

Monipuolisista palvelukeskuksista tulee seniorikeskuksia – nimi vaihtuu, palvelut säilyvät

Monipuolinen palvelukeskus -nimestä luovutaan vuodenvaihteessa 2020. Rakennusten nimet muuttuvat ensi vuoden alusta seniorikeskuksiksi, ruotsiksi seniorcenter. Palvelut säilyvät ennallaan.

Lue lisää

Kustis goes digi

Kustaankartanon hoitajat, muistisairaat ja omaiset innostuivat uudesta teknologiasta. Nyt jää yhä enemmän aikaa hoivatyöhön.

Lue lisää

Svenskspråkig rådgivning för äldre

Oroar du dig över minnet, behöver hjälp i vardagen eller är intresserad av till exempel motion? Då kan du ringa Seniorinfo på numret 09 3104 4556 må-fre kl. 9-15, eller skicka e-post till adressen seniori.info@hel.fi.

Läs mer

Stadin sote 6/19 (lokakuu)

Yhdessä influenssaa vastaan – Rokotukset helsinkiläisille alkavat marraskuun lopulla

Maksuton influenssarokotus annetaan riskiryhmiin kuuluville ilman ajanvarausta rokotuspisteissä 25.−29. marraskuuta.

Katso animaatio

Lue lisää

Lääkärissä digitaalisesti

 Vuosaaren terveysasemalla käynnistyi keväällä etälääkärikokeilu, jossa asiakas pääsee lääkärin vastaanotolle läppärin, tabletin tai puhelimen avulla. Etälääkäripalveluja tarjotaan helsinkiläisille tällä hetkellä myös Malmin terveysasemalla.

 Lue lisää

Omaoloon mukaan yleinen oirekysely ja seksitautiepäily

Omaolo-verkkopalvelussa on lokakuusta alkaen mahdollisuus tehdä yleinen oirekysely ja oirearvio epäillystä seksitaudista. "Hienoa, että saamme uudet toiminnot helsinkiläisten käyttöön", kehittäjäylilääkäri Marja-Liisa Lommi kommentoi.

Lue lisää

Lastenvalvojien walk in -palvelu auttaa elatusapuasioissa

Helsinki tarjoaa lokakuun alusta alkaen mahdollisuutta asioida elatusapuasioissa lastenvalvojan luona walk in -palvelun kautta ilman ajanvarausta. Palvelussa helsinkiläisten lasten vanhemmat voivat tulla yhdessä sopimaan lasta koskevan elatussopimuksen tai elatusapupäätöksen jatkamisesta tai muuttamisesta.

 Lue lisää »

Stadin sote 5/19 (syyskuu)

Avoimet ovet Kallion perhekeskuksessa

 Kallion perhekeskus täyttyi iloisista ja uteliaista lapsista ja aikuisista Avoimien ovien päivänä 19.9.

 Katso kuvia

 Mikä omaolo?

 Oletko jo käyttänyt Omaoloa? Kuinka moni muu on käyttänyt? Vastaa kahteen kysymykseemme, kiitos aktiivisuudestasi!

 Käy vastaamassa

 Suutarilan Fiksu hammashoitola

 Suutarilan hammashoitolassa hammashoitoa kehitetään asiakaslähtöisempään ja kokonaisvaltaisempaan suuntaan. Suutarilassa starttasi syyskuussa Fiksu hoitola -hanke, joka jatkuu vuoden 2021 loppuun asti.

 Lue lisää

 Är du pensionär eller arbetslös? Kom då och delta i svenskspråkig verksamhet i Forsby

 Vid Forsby servicecentral kan du delta i bland annat motions- och diskussionsgrupper, midsommarfester, minnesträning och gemensamma promenader – på svenska. Verksamheten är riktad till pensionerade och arbetslösa Helsingforsbor, och är kostnadsfri.

Läs mer

Digitaalisia etäpalveluja kotiin

Helsingissä kotihoidon asiakaille on tarjolla monenlaisia etäpalveluja, kuten ruokailun ja voinnin seurantaa, etähoitoa, fysioterapiaa sekä muistiryhmiä. Tällä hetkellä tehdään yli 800 etähoitokäyntiä vuorokaudessa. Palvelut suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan, jotta ne tukevat arkea.

Lue lisää

Stadin SoTe 4/2019 (kesäkuu)

Uusia Omaolo-oirearvioita asiakkaille

Omaolo-oirearviot laajenevat jälleen kesäkuun lopulla, kun mukaan tulevat närastyksen, silmätautien ja seksitautien arviot. Aiemmin toukokuussa oirearviot laajenivat kattamaan päänsäryn, peräaukon oireet ja ripulin.

Lue lisää »

Chatillä yhteys Töölön terveysasemalle 

Töölön terveysasemalla käynnistyi toukokuussa oma chatti-palvelu. Chatti on tarkoitettu aluksi Töölön asiakkaille.

 Lue lisää »

Hietaniemenkadun palvelukeskus 10 v.

Hietaniemenkadun palvelukeskus juhli 10-vuotista taivaltaan perjantaina 7.6. Onnea! Juhlakansaa viihdytti rap-artisti Paleface , joka on tunnettu yhteiskunnallisesti kantaa ottavista kappaleistaan. 

Lue lisää »

Stadin SoTe 3/2019 (kesäkuu) – Teemana Kallion perhekeskus

Kallion uusi perhekeskus

Mikä on parasta Kallion uudessa perhekeskuksessa? Epävirallisen gallupin yksimielinen tulos kertoo parasta olevan, kun eri toimijat saadaan perheitä palvelemaan saman katon alle.

Lue pääjuttu »

Tervetuloa Kallioon!!

Katso video »

Även svenskspråkig service för barnfamiljer

Berghälls familjecenter har öppnat tisdagen den 4.6. Centret erbjuder ett brett utbud av tjänster för familjer, allt från traditionella rådgivningstjänster till specialtjänster såsom talterapi, familjesocialarbete, psykologtjänster och handikappservice.

Läs mer »

Stadin SoTe 2/2019 (huhtikuu)

Suosittelisitko palvelua muillekin?

Kuinka hyvin vastaanottoajan varaaminen onnistui ja hoituiko vastaanotto sujuvasti? Suosittelisitko saamaasi palvelua muillekin? Kaupunki selvittää yhä järjestelmällisemmin asiakaskokemusta sosiaali- ja terveyspalveluissa.


Lue lisää »

 

Toipumisen kompassi taskussasi

Recovery App tarjoaa tietoa päihderiippuvuudesta ja siitä toipumisesta.

Kännykkäsovellus tukee yhtä lailla päihteistä irti pyrkiviä ja päihderiippuvaisten omaisia. Siitä hyötyvät myös ammattilaiset ja opiskelijat.


Lue lisää »

 

Uusia sähköisiä oirearviota

Verkossa tehtävä Omaolo-oirearvio on laajentunut huhtikuussa. Nyt asiakas saa apua myös yskän, kurkkukivun ja korvakivun hoitoon sekä olkapää- ja polvivaivoihin.


Lue lisää »

 

NeRo-neuvolarobotti vastaa 24/7

Helsingin Neuvolan chat-palvelu on uudistunut. Nyt voit kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä NeRo-neuvolarobotilta silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Nero-neuvolarobotti vastaa neuvolan asiakkaille vuorokauden ympäri.


Lue lisää »


Stadin SoTe
1/2019 (helmikuu)

Lääkäriin vai ei? Omaolo-palvelu auttaa eteenpäin

Marja-Liisa Lommi, Laura Backman ja Kecia Salmenkari ovat olleet mukana tuomassa sähköistä Omaolo-palvelua terveysasemille.

Lue lisää »

Kysy chatissa – Seniori-info vastaa

Helsinkiläiset ikääntyneet saavat neuvontaa nyt myös chatin kautta. Chat-palvelu toimii verkossa seniori-infon sivuilla. Voit käyttää chat-palvelua myös mobiililaitteella.

Lue lisää »

Tervetuloa kehitysvammapoliklinikalle

Sofianlehdossa sijaitsevalla poliklinikalla on laadittu opassivusto kuinka löydät talon, miten pääset sinne helposti sisään ja löydät talosta tarvitsemasi palvelut.

11-vuotias Elli on tullut isän kanssa kokoukseen kertomaan ajankohtaisista asioistaan.

Lue lisää »

Katso lisää kuvia »

Kysy suun terveydestä

Hammashoidon uusi chat-palvelu neuvoo ja ohjaa helsinkiläisiä arkisin klo 10 -14 suun terveyteen ja hammashoidon palveluihin liittyvissä asioissa osoitteessa www.hel.fi/hammashoito.

Chatti tarjoaa palvelua anonyymisti. Palveluun on myös mahdollista kirjautua pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Lue lisää »

Stadin SoTe 6/2018 (joulukuu)

Päivystykseen? Soita ensin 116 117

Päivystysapu 116 117 -puhelinpalvelu otettiin Helsingissä käyttöön kesällä. Maksuttomaan numeroon 116 117 soitetaan ennen hakeutumista virka-ajan ulkopuoliseen päivystykseen. Numerosta voi myös kysyä neuvoja ja hoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin.

Viestintää ruotsin kielellä

Helsingin ruotsinkielisten sosiaali- ja terveyspalvelujen viestintää on kehitetty syyskuun alusta alkaen omassa projektissa. Syksyn aikana on syvennytty selkeään verkkoviestintään, tiedon saavutettavuuteen ja asiakkaiden osallisuuteen.

Lue lisää»

Lääkäriksi Helsinkiin

Helsingin kaupungin sairaaloissa nuorten lääkäreiden tukena toimivat kokeneemmat kollegat. Yhteistyötä tehdään moniammatillisissa tiimeissä.

Katso video »

Ihminen kohtaa ihmisen

Helsingin soten esittelyvideo näyttää laajan palvelujen kirjon kotihoidosta neuvolaan. Videolla pääroolissa ovat kohtaaminen ja välittäminen. Ammattilainen kohtaa asiakkaan. Ihminen kohtaa ihmisen.

Katso video »

Hyvää joulua!

Stadin SoTe 5/2018 (joulukuu)

Perheet saavat oman keskuksen Kallioon

Kallioon avautuu uusi perhekeskus, josta lapset, nuoret ja raskaana olevat perheineen saavat kattavat sosiaali- ja terveyspalvelut.
Kallion keskukseen sijoitetaan myös valtaosa ruotsinkielisistä perhekeskuspalveluista.
Lue lisää

Itäkadun ja Vuosaaren kuulumiset

Työskentely Itäkadun ja Vuosaaren perhekeskuksissa on lähtenyt reippaasti käyntiin ja sitä kehitetään edelleen yhdessä asiakkaiden kanssa.
Lue lisää

Kuormittavassa perhetilanteessa, paina Tarvitsen apua -nappia

Helsinki on avannut uuden matalan kynnyksen palvelun, joka auttaa lapsiperheitä löytämään oikeanlaista tukea.
Tarvitsen apua -nappi on sähköinen yhteydenottokanava ja se on käytettävissä 24/7.
Lue lisää

Perhekeskus on mukana digitaalisten ratkaisujen kehittämisessä – Hackaton-tapahtuman voittaja on valittu!

Voittajaksi selviytyi esitys Digital Family Room. Digital Family Room tarjoaa ratkaisun koko perheen asiointien ja asiakkuuksien hallintaan. Onnea voittajalle!
Lue lisää

Stadin SoTe 4/2018 (lokakuu)

Tukea tarvitsevia nuoria tavoitetaan uusilla kokeiluilla

Nuorten syrjäytymistä on ehkäisty ja alueiden välistä eriytymistä torjuttu muutaman kuukauden ajan sosiaali- ja terveystoimen uusilla kokeiluilla. Jo nyt nähdään, että niille on selvä tarve.

Lue lisää

Yhdessä influenssaa vastaan

Kausi-influenssaa vastaan rokotetaan riskiryhmiin kuuluvia ilman ajanvarausta neljässä rokotuspisteessä 5.−9.11. Raskaana olevat äidit ja pienet lapset saavat rokotuksen edelleen neuvolasta.

Lue lisää

Palautetta terveysasemalle

Jokaisella helsinkiläisellä terveysasemalla kerätään palautetta hymynaamalaitteilla, tulokset julkaistaan kuukausittain verkossa. Kaupungin verkkosivuilla annettu kirjallinen palaute käsitellään aina palautetta saaneessa yksikössä.

Lue lisää

Kysy chatissa – sosiaalineuvonta vastaa

Helsinkiläiset saavat sosiaalineuvontaa nyt myös chatin kautta.Chat-palvelu toimii verkossa sosiaalineuvonnan sivuilla ja sitä voi käyttää mobiililaitteella.

Lue lisää

Terve suu vanhanakin

Suun terveydenhuollossa halutaan panostaa ikääntyneisiin helsinkiläisiin. Suun hyvä kunto on oleellinen osa hyvinvointia erityisesti vanhemmilla ihmisillä.

Lue lisää

Stadin SoTe 3/2018 (kesäkuu)

Maksuton ehkäisy alle 25-vuotiaille

"Iso osa raskauden keskeytyksistä tehdään alle 25-vuotiaille, siksi Helsinki haluaa panostaa tähän ikäryhmään", keskitetyn ehkäisyneuvonnan vastuulääkäri, gynegologi Satu Suhonen kertoo.
Lue lisää
 

Yhdessä enemmän – Vuosaaren perhekeskus ja terveys- ja hyvinvointikeskus starttaavat

Vuosaaren perhekeskus ja terveys- ja hyvinvointikeskus valmistautuvat avaamaan ovensa kesäkuun lopussa uudistettuina ja tuorein toimintamallein.
Lue lisää
 

Työ lastensuojelussa koukuttaa

Etsitkö työtä, jolla on merkitystä ja sisältöä? Työ lastensuojelussa on juuri sellaista. Se on itsenäistä työtä lapsen hyväksi. Selvitä, sopisiko lastensuojelutyö sinulle?
Lue lisää
 

Suurin osa neuvoloista ja terveysasemista palvelee koko kesän

Helsingin sote-palvelut ovat saatavilla kesälläkin. Kuitenkin osa terveysasemista, neuvoloista ja hammashoitoloista ja muista sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteistä on kesällä auki rajoitetusti.

Katso kesän aukioloajat osoitteessa www.hel.fi/sotekesa

Stadin SoTe 2/2018 (huhtikuu)

Yhteys napin painalluksella


Helsingin jokaisen terveysaseman asiakkaat voivat ottaa nyt yhteyttä ammattilaisiin myös verkon kautta. Sähköiset palvelut tuovat uusia mahdollisuuksia asiakaspalveluun.

Lue lisää

 


Kohti Kallion perhekeskusta


Helsingin perhepalvelut parantuvat entisestään, kun Kallioon saadaan oma perhekeskus vuonna 2019. Perhekeskus rakennetaan entisen Kallion terveysaseman ja neuvolan tiloihin osoitteeseen Toinen linja 4.

Lue lisää

 


Kun on aika luopua


Suursuon sairaalassa hoidetaan parantumattomasti sairaita ihmisiä.

Millaista hoitoa he saavat palliatiivisella poliklinikalla, kotisairaalassa ja saattohoito-osastolla?
Lue lisää

 


Mikä on parasta kotihoidossa?


Työ kotihoidossa on ihmisläheistä, itsenäistä ja siinä saa liikuntaa. Vaikka vastuutakin on paljon, niin koskaan ei tarvitse kokea olevansa yksin, sillä oma tiimi on aina tukena. Näin kertovat lähihoitajat Hanne, Ilona ja Anja työstään kotihoidossa. Entä miten he rentoutuvat työssä jaksaakseen?

Katso video


Stadin SoTe 1/ 2018 (helmikuu)

Teemana Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus

Lue lisää

Vihdoin yhdessä!

”Mahtavaa, kun tämä on vihdoin totta.  Ajattelemme ja toimimme nyt niin toisin. Uudet tilat vielä takaavat, että homma toimii", sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajat Maarit Sulavuori ja Leena Turpeinen kehuvat kilvan Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskusta.

Lue lisää »


Uusi rakennus, uudet työskentelytavat

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus edustaa toimialallaan aivan uudenlaista näkemystä. Ritva Mannersuo Helin & Co Arkkitehdeistä kertoo, että arkkitehtitiimi eläytyi suunnittelussa sekä asiakkaiden että henkilökunnan maailmaan.

Lue lisää »


Henkilöstö pistää parastaan

Apulaispormestari Sanna Vesikansa kuulosteli ensimmäisen viikon tunnelmia Kalasatamassa, työntekijät  kommentoivat.

Lue lisää » 


Pepper asiakaspalvelussa

Pepper-robotti opastaa ja viihdyttää asiakkaita Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Katso video » 


Stadin Sote 6/2017
(joulukuu)

Seniori-info, kuinka voin auttaa?

Seniori-info pidensi palveluaikaansa ja tarjoaa nyt aiempaa monipuolisempaa neuvontaa helsinkiläisille ikääntyneille.
Palveluajan pidentämisellä Helsinki valmistautuu tarjoamaan senioripalvelut yhdestä numerosta, yhdellä yhteydenotolla.

Lue lisää

 

Vuosaaren palvelut yhdessä paikassa

Vuosaaren Albatross-rakennuksesta metroaseman vierestä löytyy sote-palveluja laajalla skaalalla. Remontin myötä tiloista tehdään entistä tarkoituksenmukaisemmat.
Mihin suuntaan Vuosaaressa mennään? Virpi Jolkkonen kommentoi ja kertoo myös terveysaseman nykyisestä tilanteesta.

Lue lisää  

 

Kohti Kalasatamaa

Kalasataman upouusi terveys- ja hyvinvointikeskus aukeaa helmikuussa osoitteessa Työpajankatu 14 A.
Millaisia sote-palveluja Kalasatama helsinkiläisille tarjoaa? Projektipäällikkö Lars Rosengren vastaa.   

Lue lisää

 

Chatin kautta nopeaa ja osaavaa palvelua

Helsingissä asiakkaat ovat reilun vuodet päivät saaneet palvelua chatin kautta niin neuvolan kuin asumiseenkin liittyvissä asioissa.
Asiakkaiden palaute on ollut positiivista ja eteenpäin mennään jatkuvasti uutta kehittäen.

Lue juttu

Stadin Sote 5/2017 (lokakuu)

Sujuvasti yhteys terveysasemalle

Sähköinen yhteydenotto otettiin käyttöön syyskuussa kuudella terveysasemalla. ”Tämä tarkoittaa, että asiakas voi sähköisesti ottaa yhteyttä terveysasemalle silloin, kun se hänelle parhaiten sopii”, kommentoi Viiskulman terveysaseman ylilääkäri Iiro Heikkilä.

Lue lisää


Itäkadun perhekeskuksen avoimissa ovissa riitti vipinää

Itäkadun perhekeskuksessa vietettiin 14.9. avoimien ovien päivää. Paikalla oli runsaasti väkeä, erityisesti alueen yhteistyökumppaneita.

Lue lisää


Puheterapeutin työssä näkee onnistumisia

Kun pieni lapsi istahtaa ensimmäistä kertaa puheterapeutin vastaanotolle, on terapeutin ensimmäinen ja oleellisin tehtävä luoda häneen luonteva ja läsnäoleva kontakti", kertoo puheterapeutti Kaisu Aalto.

Lue lisää


Oikeus osallistua

Pasilan toimintakeskuksen asiakasraadissa opetellaan tekemään valintoja samalla kun kehitetään toimintaa. Vaikeasti vammaiset asiakkaat tarvitsevat tukea saadakseen äänensä kuuluviin.  

Lue lisääKun työntekijät päättävät työstään

Viisi kotihoidon ja yksi ryhmäkodin tiimiä kokeilivat itseohjautuvuutta Helsingissä. Työntekijät päättivät työn yksityiskohdista ja vastasivat tuloksista, eikä kukaan enää tunnu kaipaavan menneeseen.

Lue lisää


Helsinki on hyvää elämää varten

Sosiaali- ja terveystoimen johtaja Juha Jolkkonen muistuttaa Helsingin uutta kaupunkistrategiaa käsittelevässä blogissaan, että Helsinki on hyvää elämää varten. ”Hyvä strategia pohjautuu ymmärrykseen siitä, missä ollaan nyt ja mihin halutaan mennä”, hän kirjoittaa. Lue Juhan blogi>>


Stadin Sote 4/2017
(kesäkuu)

 

Ihmiset tekevät muutoksen

 

Sanna Vesikansa aloitti sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestarina kesäkuun alussa. "Olemme valmiita tekemään palveluja, joihin helsinkiläiset luottavat", Vesikansa kertoo.

Katso video»

 


Olemme nyt sosiaali- ja terveystoimi

 

Virastot jäivät historiaan, kun Helsinki siirtyi uuteen johtamisjärjestelmään ja organisaatioon kesäkuun alussa. Sosiaali- ja terveysvirasto on nyt nimeltään sosiaali- ja terveystoimiala. Samalla uudistui kaupungin visuaalinen ilme.

Lue lisää »

 


Toimialajohtajan kesäterveiset

 

Juha Jolkkonen kertoo, että olemme aktiivisesti uudistamassa palveluja, parantamassa kilpailukykyä ja osallistumassa maakuntavalmisteluun. Samalla hän kiittää Hesingin soten henkilökuntaa ja toivottaa kaikille hyvää lomaa.

"Suomen kesä on parasta mitä maailmassa on, nautitaan siitä".

Katso video»

 


Nuorten ehdoilla

 

Nuorten sosiaalityö ja sosiaaliohjaus jalkautuvat jatkossa entistä enemmän turuille ja toreille, asiakkaiden pariin. Kohderyhmää ovat 16-29-vuotiaat helsinkiläiset. Aiheesta kertovat idän aikuissosiaalityön päällikkö Sari Tuominen ja sosiaaliohjaaja Santeri Nikulainen.

Lue lisää »

 


Ensimmäinen perhekeskus avautui

 

Itäkadun perhekeskus on avannut ovensa. Helsingin ensimmäinen perhekeskus kokoaa saman katon alle lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalveluja.

Lue lisää »


Stadin SoTe 3/2017 (toukokuu)

Stadin SoTe -uutiskirje 3/2017 on teemanumero aiheenaan Itäkadun perhekeskus.

Perhekeskus tarjoaa palvelut samasta paikasta

Helsingin ensimmäinen perhekeskus aukeaa Itäkeskukseen 12.6. osoitteeseen Tallinnanaukio 1. "Perhekeskus kokoaa saman katon alle itähelsinkiläisten lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalveluja, ehkäisevistä palveluista erityispalveluihin", kertoo projektipäällikkö Anna-Kaisa Tukiala.

Lue lisää


Neuvola pysyy ja paranee

Neuvolapalvelut ovat Itäkadun perhekeskuksessa tärkeässä roolissa. "Ensimmäisen perhekeskuksen startatessa Itäkeskukseen yhdistyvät Myllypuron, Kivikon ja Kontulan neuvolat, joista siirtyy 22 terveydenhoitajaa uuteen toimintamalliin ja uusiin tiloihin", kertoo Itäkadun neuvolan osastonhoitaja Raija Saavalainen-Kourula.

Lue lisää


Itäkadun tulevat työntekijät kertovat

Neuvolapsykologi Pirjo Strandén-Bagans ja sosiaaliohjaaja Tarja Jussila siirtyvät työskentelemään Itäkadun perhekeskukseen.

Katso video

Mitä palveluja perhekeskus asiakkailleen tarjoaa?

Katso animaatio

Itäkadun perhekeskuksen internetsivut löytyvät osoitteesta www.hel.fi/itakadunperhekeskus

Stadin SoTe –uutiskirje  


Stadin SoTe 2/2017
(huhtikuu)

Team leader luo tulevaisuuden työskentelymallia
Terveys- ja hyvinvointipalvelujen uusi johtamismalli tuo mukanaan tehokkaat ja yhteistä työtä edustavat tiimit. Sekä asiakaspalvelu että työhyvinvointi paranevat, kun ammattilaiset työskentelevät ryhmässä kohti yhteistä tavoitetta.
Lue lisää


Asiat hoidetaan heti eikä 15. päivä

Etsivä lähityö auttaa asunnottomia sekä palveluiden ulkopuolella olevia. Kohderyhmään kuuluvat kaikki Helsingissä oleskelevat.
Lue lisää


Asukasagentteja Vuosaaressa

”Tervetuloa kaikki. Nyt haetaan asiakaskokemuksia, asiakasnäkökulmaa”, johtava ylihoitaja Lilli Väisänen aloittaa ja käynnistää keväisen iltapäivän asukasraadin tapaamisen Vuosaaren terveysasemalla.
Lue lisää


Johtaako vaiko eikö johtaa?
”Johtamisen pitää uudistua. Perinteinen hierarkinen tai ammattiryhmäkohtainen johtaminen ei enää toimi”, sanoo toimialajohtaja Juha Jolkkonen  tulevaisuuden sote-palvelujen johtamista käsittelevässä videossa.
Katso video


Stadin SoTe 1/2017
(helmikuu)

Palveluja uudistettu Töölön, Vallilan ja Vuosaaren terveysasemilla - tulokset lupaavia
Joulukuun alussa otettiin kolmella terveysasemalla käyttöön uusia palvelumuotoja. Uudistukset ovat lähteneet liikkeelle vauhdilla, korjausliikkeitäkin on jo tehty.

Lue lisää.

Terveysasemien uusi johtajalääkäri esittäytyy
Terveysasemien uusi johtajalääkäri Olli Huuskonen esittäytyy ja kertoo miten terveysasemien piloteissa on onnistuttu.

Katso video

Hyvä elämä ja ikääntyminen ovat monien asioiden summa
Vuoden geriatriksi valittu dosentti, Laakson geriatrisen muistipoliklinikan ylilääkäri Marja-Liisa Laakkonen kertoo ikääntymisen vaikutuksista ihmiskehoon ja siitä kuinka niitä voidaan viivyttää.

Lue lisää.

Lastenvalvojalle aika sähköisesti
Tammikuusta 2017 alkaen helsinkiläisillä on ollut mahdollisuus varata aika lastenvalvojalle sähköisesti.

Lue lisää.

Stadin SoTe 5/2016 (joulukuu)

Missä mennään sote-palveluissa?

Virastopäällikkö Juha Jolkkonen vastaa.

Katso video

Uusia palveluja terveysasemilta
Vuosaaren, Vallilan ja Töölön terveysasemat ottivat uuden terveys- ja hyvinvointikeskus -toimintamallin käyttöön joulukuun alussa. Samalla Vuosaaren aukioloajat laajenivat ja Vallila sekä Töölö ottivat käyttöön sähköisen yhteydenoton.

Lue lisää.

Asumisen ongelmia ratkotaan nyt myös chatissa

Helsinki on avannut asumisneuvonnan chat-palvelun täydentämään perinteisiä neuvonnan palvelutapoja. Asumisneuvontaa saa nyt puhelinpalvelun, sovittujen tapaamisaikojen ja verkkotiedotuksen lisäksi myös keskustelemalla asiakaspalvelijan kanssa chatissa.

Lue lisää.

Ikääntyneitä poikia viiksekkäitä 

Saako vanhaa sanoa vanhaksi, pohditaan Kielipulmapolissa. 

Lue lisää.

Stadin SoTe -uutiskirje 4/2016 (syyskuu)

Kysy, neuvolan chat-palvelu vastaa!

Helsinki on avannut ensimmäisenä kuntana Suomessa chat-palvelun tukemaan perinteisiä neuvolapalveluja. Osoitteessa www.hel.fi/neuvolachat, voivat helsinkiläiset pienten lasten vanhemmat kysyä neuvolan terveydenhoitajilta mieltä askarruttavista asioista suoraan näyttöpäätteeltä. Palvelu toimii myös älypuhelimen näytöltä.
Lue lisää.

Uudet tilat tukevat uusiutuvia palveluja

Kalasatamaan on rakentumassa vauhdilla uusi terveys- ja hyvinvointikeskus. Talo otetaan käyttöön keväällä 2018 ja se tuo oman lisänsä Helsingin uusiutuvien sosiaali- ja terveyspalvelujen tarjontaan.
Lue lisää.

Pato murtui - kiitos palautteesta

"Tuhansien ihmisten potilaskokemukset saivat tilaa mediassa, kun potilaana ollut lääkäri kirjoitti saamastaan huonosta kohtelusta päivystyksessä. Reaktion vahvuudesta päätellen kyseessä ei ollut yksittäistapaus. Palaute osoitti, että näitä tilanteita eletään todeksi Suomen terveydenhuollossa päivittäin", kirjoittaa osastopäällikkö Riitta Simoila.
Lue lisää.

Stadin SoTe -uutiskirje 3/2016 (kesäkuu)

Kohti nopeampaa arviointia Helsingissä
Vuosaaressa kokeiltiin uutta arviointimallia lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalveluissa. Kokeilua kiritti Reaktor.
Lue lisää.

ODA - Sosiaali- ja terveyspalveluja 24/7/36
Terveys- ja sosiaali-palveluja, vaikka omalle kotisohvalle. Kuulostaa hyvältä vai mitä? ODA tuo entistä laajemmat sähköiset sosiaali- ja terveyspalvelut perinteisten palvelujen rinnalle.
Lue lisää.

Sosiaalinen raportointi palvelujen kehittämisen tukena
Asiakkaiden ongelmat riippuvat usein erilaisista yhteiskunnallisista rakenteista ja ilmiöistä. Sosiaalinen raportointi tekee tätä näkyväksi.
Lue lisää.

Stadin SoTe -uutiskirje 2/2016 (toukokuu)

Perheentuki-sivusto kulkee perheen mukana
Helsinkiläisille lapsiperheille suunnattu Perheentuki -palvelu on avattu osoitteessa www.hel.fi/perheentuki. Sähköisestä palvelusta lapsiperhe löytää yhden osoitteen alta tietoa raskaudesta, synnytyksestä, lapsen eri kehitysvaiheista sekä lapsiperheiden palveluista.
Lue lisää.

Terveydenhoitaja testasi viraston arvopelin
Viraston strategian sisäistäminen voi olla kuivaakin puuhaa ja abstraktit arvot tuntua kaukaisilta. Sosiaali- ja terveysvirasto päätti hyödyntää peliä, jonka avulla arvot tulisivat tutuiksi. Testasimme Kallion terveysasemalla työskentelevän terveydenhoitaja Tarja Vuorteen kanssa soten arvopeliä.
Lue lisää.

Kielipulmapoli – "Sähköisiä e-palveluita verkossa"
Digitaalisten palvelujen ohella voidaan enemmän tai vähemmän samaa tarkoittaen puhua sähköisistä palveluista, verkkopalveluista tai e-palveluista. Kielipulmapolissa tehdään tällä kertaa pikainen katsaus aihepiiriin liittyviin käsitteisiin.
Lue lisää.

Stadin SoTe -uutiskirje 1/2016 (maaliskuu)

Stadin SoTe starttaa
Stadin Sote on Helsingin sosiaali- ja terveysviraston uusi uutiskirje, joka lähetetään henkilöstölle, yhteistyökumppaneille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille...  mutta kuka voitti uutiskirjeen nimikilpailun??
Lue lisää.

Parempia palveluja helsinkiläisille
"Tavoittelemme uudenlaisia palveluja, jotka entistä paremmin vastaavat nykypäivän ihmisten tarpeisiin", kertoo apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty videohaastattelussa. "Miten tehdään suuresta pientä?"
Katso video.

Perustoimeentulotuki Kelaan 1.1.2017 - mitä se tarkoittaa?
"Perustoimeentulotuen Kelaan siirtymisen myötä kuntaan jää asiakkaan erityiseen tilanteeseen liittyvän toimeentulotuen myöntäminen", kirjoittaa nuorten palvelujen ja aikuissosiaalityön johtaja Maarit Sulavuori.
Lue lisää.

Kielipulmapoli – "Höttösanat ovat tyhjää täynnä"
Taloussanomat kysyi viime joulukuussa yrittäjä, toimittaja Sami Kuuselalta ja tietokirjailija, yrittäjä Katleena Kortesuolta, mitkä olivat heidän mielestään viime vuoden hölmöimmät "jargon-sanat", joilla tarkoitetaan julkisuudessa paljon käytettyjä muotisanoja.
Lue lisää.

Nyt neuvola tulee perheiden luo
Helsinkiläisille lapsiperheille kehitetään uutta palvelua: neuvola tulee päiväkotiin. Neuvola päiväkodissa on vaivaton tapa hoitaa lapsen 3-vuotisterveystarkastus ja suun terveystarkastus yhdellä kertaa. Uutta on vanhempien ryhmäkeskustelu, joka järjestetään samassa yhteydessä.
Lue lisää.

Uuteen suuntaan
Johtajalääkäri Risto Mäkinen on johtanut Helsingin terveysasemia puolitoista vuotta. Mihin suuntaan Mäkisen mielestä  pääkaupungin sosiaali- ja terveyspalveluja tulisi viedä?
Lue lisää.

Sähköisten palvelujen läpimurto
"Tietojärjestelmistä lähetetään asiakkaille vuosittain lähes miljoona terveydenhuollon ajanvarausmuistutusta. Tekstiviestien määrä potilaille on kasvanut vuodesta 2013 pitkälti yli toista sataa prosenttia. Lisäksi vuonna 2015 käsiteltiin hieman yli 47 000 sähköistä toimeentulotuen hakemusta", kertoo osastopäällikkö Helena Ylisipola.
Lue lisää.
 

Eduskunnan varapuhemies Paula Risikko vieraili Haartmanin sairaalassa lääkehoidonpäivänä 17.3.
Kun ikäihminen tuodaan päivystykseen, on ongelmien pohjalla usein vääränlainen lääkitys. Mitä useammanlaisia lääkkeitä potilas käyttää, sitä enemmän riskejä niiden yhteisvaikutus aiheuttaa. Tänä vuonna lääkehoidon päivän ja viikon teemana on lääkityslista kuntoon. Teema korostaa lääkehoidon kokonaisuuden hallintaa ja turvallisuutta. Eduskunnan varapuhemies, lääkehoidon päivän ideoija ja äiti Paula Risikko tutustui Haartmanin sairaalan lääkehoitoon.  

Sakkomaksut ja piilevä kapasiteetti
Miltä kuulostaisi, jos saisit mahdollisuuden palkata 70 henkilöä lisää Helsingin sosiaali- ja terveysviraston asiakas- ja potilastyöhön?
Se olisi mahdollista, jos kaikki peruuttamattomien poisjääntien vuoksi hukatut resurssit saataisiin tehokkaaseen käyttöön. Helsingin sosiaali- ja terveysviraston toimintaan sisältyy noin 5 miljoonan euron piiloresurssi peruuttamattomina poisjäänteinä. Menetämme vuodessa yhteensä noin 60 000 vastaanottoaikaa, kun potilas ei saavu paikalle ajanvarauksesta huolimatta.

Miehiä kaivataan lastensuojelun tukihenkilöiksi
Lastensuojelun tukihenkilöiksi kaivataan kipeästi miehiä. Tälläkin hetkellä 32 poikaa odottaa miespuolista tukihenkilöä. Miespuolinen tukihenkilö tarjoaa kasvavalle pojalle turvallisen miehen mallia, jakamatonta huomiota ja keskustelua. Tukihenkilöksi sopii täysi-ikäinen turvallinen aikuinen, joka sitoutuu tapaamaan lasta vähintään vuoden ajan pari kertaa kuukaudessa muutaman tunnin ajan kerrallaan.

Muita juttuja

Palvelujen uudistaminen jatkuu 2016
Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistaminen muuttaa toimintatapoja, johtamista ja prosesseja kokonaisvaltaisesti. Tulevaisuudessa helsinkiläisten palveluissa keskeisessä roolissa ovat perhekeskukset, terveys- ja hyvinvointikeskukset ja monipuoliset palvelukeskukset.  

Työntekijät aidosti osallisina
”Aidosta osallisuudesta syntyy tunne oikeudenmukaisuudesta. Asioiden käsittely pelkästään virallisia teitä ei riitä. Tarvitsemme enemmän avointa keskustelua”, kertoo osastopäällikkö Tiina Mäki. 

Psykiatria- ja päihdepalvelujen yhdistäminen tukee potilasta
Kun kaupungin sosiaali- ja terveystoimi yhdistettiin vuoden 2013 alussa, neljä A-klinikkaa ja psykiatrian poliklinikat yhdistyivät neljäksi alueelliseksi, avopalveluja tarjoavaksi psykiatria- ja päihdekeskukseksi.

Arvostetaan työkaveria
Toimeentulotukihakemusten käsittelyajoissa tapahtui Herttoniemen palvelupisteessä vuonna 2015 selvä muutos. 

Vauva tilaa maidon
Helsingin neuvolat järjestävät äideille joka viikko imetystukiryhmiä, joissa äidit voivat saada yksilöohjausta ja vertaistukea imetykseen. Äidinmaito onkin parasta ravintoa vauvalle. Se sisältää D-vitamiinia lukuun ottamatta kaiken mitä vauva tarvitsee. Lisäksi äidin kosketus, tutut sydämenlyöntien äänet ja hengitysrytmi tuovat lapselle turvallisen tunteen. Lue lisää>>

Pohjoismaat etsivät innovaatioita ikääntyneiden ja vammaisten kotona asumiseen
Pohjoismaat etsivät yhdessä ratkaisuja ikääntyneiden ja vammaisten kotona asumisen tueksi Nordic Independent Living Challenge –kilpailulla. Kilpailun kolmannessa vaiheessa on mukana 25 innovaatiota eri Pohjoismaista. (26.10.2015). Lue lisää>>

Liikkuva avohoito vähentää sairaalapäiviä
Psykiatrian välimuotoisia palveluja on kehitetty parantamaan heikoimmin avohoidossa pärjäävien asemaa. Ne ovat sairaalahoidon ja avohoidon välille sijoittuvaa tehostettua avohoitoa.

Tukena elämän loppuvaiheessa

Suursuon sairaalassa on toiminut kolmisen vuotta saattohoito-osasto, jolla on 25 potilaspaikkaa. ”Osastomme henkilöstöä on koulutettu palliatiiviseen hoitoon ja saattohoitoon”, kertoo apulaisylilääkäri Pirjetta Manninen. 

Etähoito, virtuaalikuntoutus ja aito vuorovaikutus

Helsingin kotihoidossa on saatu hyviä kokemuksia etähoidosta ja virtuaalikuntoutuksesta. Ne ovat kustannustehokas tapa parantaa kotihoidon asiakkaiden palvelua. 24/7 toimiva etähoito lisää asiakkaiden turvallisuuden tunnetta ja virtuaalikuntoutukseen voivat osallistua nekin, jotka eivät pääse kotoaan monipuolisen palvelutalon kuntoutuspiiriin.

Mielenkiintoinen työ monipuolisuudessaan
Helsingin sosiaali- ja potilasasiamiehet työskentelevät Kallion virastotalossa.
Lue lisää

Siivouspäällikkönä laitoshuollossa
Laitoshuolto tuottaa puhtaanapito- ja avustavia ruokahuoltopalveluja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirastossa.
Lue lisää