Suoraan sisältöön

Perhekeskus mukana digitaalisten ratkaisujen kehittämisessä – Hackathon-tapahtuman voittaja valittu

Kuva Virpi Velin

Hackathon-tapahtuma Digital Challenge sai päätöksensä Espoon Otaniemessä 28.11. Aalto-yliopiston, Accenturen ja muiden yhteistyökumppanien kanssa aikaansaatu tapahtuma järjestettiin jo neljättä kertaa.

Tarkoituksena oli uusien digitaalisten ratkaisujen kehittäminen julkiselle sektorille. Tällä kerralla yhtenä teemana oli Helsingin perhekeskukset ja digitaalisten ratkaisujen tuottaminen lapsiperheiden tarpeisiin, kuten palvelutarpeen itsearviointi, palvelujen parempi löydettävyys ja hallittavuus sekä isyyden tukeminen. Yhdessä opiskelijat loivat uusia ideoita, näkökulmia ja ratkaisuja palvelujen kehittämiseen.

Hackathonin finaalissa oli 140 osallistujaa. Tilaisuuden tunnelma oli innostunut ja hieman jännittynytkin pitchaajien esitellessä digitaalisia ratkaisuja ja tuomariston kysyessä osallistujilta kysymyksiä. Useista ratkaisuista löytyi jatkossa hyödynnettäviä ideoita.

Voittajaksi selviytyi esitys Digital Family Room. Digital Family Room tarjoaa ratkaisun koko perheen asiointien ja asiakkuuksien hallintaan. Tuomaristo piti ratkaisussa siitä, että se tukee perhekeskusstrategiaa ja sopii monenlaisille lapsiperheille. Onnea voittajalle!

Lisätietoja tapahtuman taustalla olevasta Digital Challenge -kurssista Aalto-yliopiston sivuilla.