Suoraan sisältöön

Työ lastensuojelussa koukuttaa

Tule töihin lastensuojeluun! Kokeile pelaamalla millainen työ lastensuojelussa sopisi sinulle parhaiten!

Etsitkö työtä, jolla on merkitystä ja sisältöä? Työ lastensuojelussa on juuri sellaista. Se on itsenäistä työtä lapsen hyväksi. Se on työtä,  jossa voi käyttää ongelmanratkaisutaitojaan. Selvitä sopisiko lastensuojelutyö sinulle. Pelaa peli>>

Lastensuojelussa menestyvät ne, joille lapsen etu on tärkeää. Työn vetonaula on sen kiinnostava sisältö, eikä työssä tarvitse selvitä yksin. Tehtävät myös vaihtelevat päivittäin, joten tylsää ei varmasti tule.

 

Sosiaalityöntekijöitä lastensuojeluun

Helsingissä tehdään töitä lastensuojelun työntekijöiden palkkaamiseksi. Heidän toivotaan viihtyvän tehtävissään niin, että he myös viipyvät niissä. Tätä edistetään vuoden 2018 loppuun kestävällä kehittämishankkeella.

Kehittämishanke käynnistettiin vuoden 2016 lopulla työpajalla, jossa koottiin lastensuojelun sosiaalityöntekijöiltä tietoa työn vetovoimasta ja kuormittavuudesta. Workshopit ovat hyvä tapa löytää lastensuojelun kehittämistyön tavoitteet. 

​Lastensuojelun sosiaalityö on haastavaa ja varmasti myös siksi erityisen mielenkiintoista ja "koukuttavaa".  Se jos jokin on työtä, jolla on merkitys. Näin kertovat lastensuojelun työntekijät kysyttäessä mikä heidän houkuttelee työhönsä.  


Lastensuojelussa et jää yksin

Myös lastensuojelun opiskelijat pääsivät kertomaan näkemyksiään workshopeissa. He pohtivat jääkö lastensuojelun sosiaalityöntekijä yksin tai ovatko asiakasmäärät liian suuria. Tietoa lastensuojelun työstä ja työtavoista todettiin  siis tarvittavan lisää. Tiedon toivotaan vähentävän myös ennakkoluuloja.

Tavoitteena on, että Helsingin lastensuojelussa asiakkaita on keskimäärin 30 sosiaalityöntekijää kohden vuoden 2018 loppuun mennessä.

Työn tukeen on kiinnitetty huomiota – syksyllä koulutetaan ensimmäiset mentorit. Kannettavat tietokoneet ovat käytössä ja myös etätyö on mahdollista.


Lisätietoja: 

Lastensuojelun johtaja Saila Nummikoski, saila.nummikoski@hel.fi

Henkilöstöresurssipalvelut, työvoimasuunnittelijat:

Eeva Monto, eeva.monto@hel.fi, Harri Laurell, harri.laurell@hel.fi

Sosiaalityöntekijäksi Helsinkiin

FB

Twitter

Instagram