Suoraan sisältöön

Osallistu ja vaikuta

Mielipiteesi on meille tärkeä

Saamme tietoa asiakkaidemme kokemuksista monenlaisten kanavien kautta.

Kerromme tällä sivulla, kuinka voit osallistua ja vaikuttaa kaupungin toimintaan. Koostamme tälle sivulle myös erilaisia raportteja saamastamme palautteesta.

Voit antaa meille palautetta sähköisen palautejärjestelmän kautta. Käsittelemme kaikki palautteet ja ne tallentuvat palauteraporttiin.

Anna palautetta

Kuntalaisaloitteen voit tehdä kirjaamoon tai Kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelun kautta:


Palautekatsaukset ja sosiaalinen media 

Sosiaali-  ja potilasasiamiesten selvitykset 

Asiakasraadit 


Osallisuussuunnitelma

Sosiaali- ja terveystoimialan osallisuussuunnitelma 2018–2021 (pdf)

Seniori-infon raportit


Kohti Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskusta

Tule mukaan kehittämään Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskusta

Kehitämme palveluja yhdessä. Voit kommentoida suunnitelmia, kertoa mielipiteesi ja keskustella muiden kanssa. Ilmoittaudu mukaan digiryhmään 27.4. mennessä.

Osallistuminen on helppoa tietokoneella tai puhelimella. Arvomme kaikkien osallistujien kesken Helsinki-aiheisia tuotepalkintoja.

Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen kehittäjäryhmä jatkaa huhtikuun lopulla toimintaansa. Tervetuloa mukaan myös kaikki uudet aiheesta kiinnostuneet.

Digiryhmä on asukkaille uusi tapa osallistua alueen sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämiseen. Ryhmässä esimerkiksi käydään keskusteluja, äänestetään, ideoidaan yhdessä ja arvioidaan suunnitelmia.

Myllypuron kehittäjäryhmän avulla kartoitetaan asukkaiden terveys- ja hyvinvointikeskukseen liittyviä tarpeita ja toiveita ja selvitetään mielipiteitä erilaisista suunnitteilla olevista ratkaisuista. Ryhmän avulla halutaan varmistaa, että kehittyvä terveys- ja hyvinvointikeskus palvelee parhaalla mahdollisella tavalla sen käyttäjiä.

Yhteisöön ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet, vähintään 16-vuotiaat helsinkiläiset riippumatta asuinalueesta. Nuorempien osallistaminen kehitystyöhön toteutetaan muiden kanavien kautta.

Toteutamme kevään aikana kolme noin viikon mittaista kehitysjaksoa. Seuraava kehitysjakso käynnistyy 27.4. Ehdit hyvin mukaan myös nyt, kun toinen kehittämisjakso alkaa.

Jokaisen jakson alkaessa lähetämme kaikille osallistujille sähköpostitse lisätietoja ja linkin yhteisöön. Osallistuminen on helppoa ja tietoturvallista tietokoneella tai älypuhelimella.

Ilmoittaudu mukaan toiseen jaksoon 27.4.2022 mennessä. Jos olet jo aiemmin ilmoittautunut Myllypuron kehittäjäryhmään, sinun ei tarvitse ilmoittautua uudelleen


Asukastilaisuus verkossa 16.3.

Miten Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen palvelut kehittyvät? Miten asukkaiden kanssa tehdään yhteistyötä suunnittelussa? 

Asukasilta järjestettiin verkossa 16.3. klo 17–18.30 Teams-live-tapahtumana. Tilaisuudessa Helsingin kaupungin työntekijät pitivät lyhyitä katsauksia ajankohtaisista Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskuksen suunnitelmista.

Osallistujien kysymykset ja kaupungin vastaukset

Asukastilaisuuden chat-palstalla esitetyt kysymykset ja niiden vastaukset:

Saadaanko takaisin pitkäaikaissairaille omalääkäri/-hoitaja?

Hei! Kiitos kysymyksestä. Hoitosuhteen jatkuvuutta pyritään parantamaan ja entiset asiakassuhteet pyritään säilyttämään.

Miten taataan kiireetön lääkärin aika, jos/kun Kontula ja Kivikko yhdistyvät Myllypuroon? Nyt tammikuussa varattu aika oli 43 päivän päästä.

Hei! Kiitos kysymyksestä. Tämä on valitettava tilanne. Koronapandemiasta johtuen palveluissa on nyt hoitovelkaa. Tilanne tulee paranemaan.

Pääseekö tulevaan ravintolaan myös labrassa käyvät? Esim. paaston jälkeen aamiaiselle.

Toki pääsee! Ravintola on sekä asiakkaiden että henkilökunnan käytössä.

Otetaanko Vuosaaren ongelmat huomioon suunnittelussa ja organisaatiossa. Vuosaarihan ei toimi vieläkään vaikka on ensimmäinen lajiaan.

Kyllä. Tarkastelemme aiempia kokemuksia sekä palautteita ja jatkokehittelyissä otamme ne huomioon.

Kuljetaanko jatkossa metroasemalta ulkokautta rakennukseen vai tuleeko siihenkin muutos?

Hei! Rakennukseen tullaan kulkemaan edelleen ulkokautta.

Anna palautetta asukasillasta

Olitko mukana asukasillassa?
Anna palautetta


Yhteen sovitettuja palveluja

Terveys- ja hyvinvointikeskus toimii tällä hetkellä Myllypuron, Kontulan ja Kivikon terveysasemilla. Kehittyvä Myllypuron terveys- ja hyvinvointikeskus tarjoaa terveysasemapalvelujen lisäksi esimerkiksi aikuisten ja nuorten sosiaalipalveluja, hammashoidon palveluja, psykiatria- ja päihdepalveluja, fysioterapiaa, toimintaterapiaa, vammaisten palveluja ja laboratoriopalveluja.