Suoraan sisältöön

Sähköinen potilastiedon arkisto

Potilastiedon arkisto on valtakunnallinen palvelu, jonne terveydenhuollon yksiköt tallentavat potilastiedot omista tietojärjestelmistään tietoturvallisesti.

Pääset katsomaan Potilastiedon arkistoon tallennettuja terveystietojasi ajasta ja paikasta riippumatta kirjautumalla pankkitunnuksin, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla Omakanta-palveluun verkko-osoitteessa www.kanta.fi

Potilastietojesi näyttämiseen tarvitaan suostumus

Potilastiedon arkistoon tallennettuja tietoja voidaan suostumuksellasi hyödyntää kaikissa hoitoosi osallistuvissa terveydenhuollon yksiköissä.

Voit antaa suostumuksen Omakanta-palvelussa tai terveydenhuollon toimipisteissä. Voit myös kieltää tietojen tai niiden osan näyttämisen.

Vain terveydenhuollon ammattilaiset pääsevät katsomaan tietojasi. Järjestelmään jää aina jälki kun tietojasi käsitellään. 

Potilasturvallisuus paranee

Hyödyt valtakunnallisesta palvelusta liikkuessasi eri osissa maata tai käyttäessäsi useampien terveydenhuollon palvelunantajien palveluja.

Yhtenäisen tiedon avulla parannetaan potilasturvallisuutta ja vältetään päällekkäiset hoidot ja tutkimukset. Pääset myös osallistumaan omaan hoitoosi entistä tiiviimmin.