Suoraan sisältöön

Rokotuksen saaminen: kenelle ja milloin?

Tällä hetkellä rokotuksen saavat kaikki 12 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat.

Jos et ole vielä saanut rokotusta, saat ensimmäisen rokoteannoksen ilman ajanvarausta Jätkäsaaren, Malmin, Messukeskuksen tai Myllypuron rokotuspisteeltä tai pop-up-rokotuspisteeltä. Keskiviikosta 8.9. lähtien myös koronarokotteen toisen annoksen voi saada ilman ajanvarausta rokotuspisteiltä ja pop-up-rokotuspisteiltä.

Voit myös varata ajan rokotukseen sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi tai puhelimitse soittamalla 09 310 46300 arkisin klo 8–18.

Ajantasainen tieto rokotuskattavuudesta eri ikäryhmissä on nähtävillä THL:n sivuilla:
Rokotuskattavuus (%) ikäryhmittäin Helsingissä (THL)

Kolmas rokotus voimakkaasti immuunipuutteisille

Voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt saavat kolmannen rokoteannoksen rokotuspisteiltä tai pop-up-rokotuspisteiltä ilman ajanvarausta. Aikaa kolmanteen rokotukseen ei pysty varaamaan.

Kolmas koronarokote voidaan antaa 12 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille, joiden elimistön immuunivaste on sairauden tai sen hoidon vuoksi voimakkaasti madaltunut. Kolmas rokoteannos annetaan heille siksi, että heidän rokotesuojansa heikkenee nopeammin kuin muilla.

Kolmas annos voidaan antaa voimakkaasti immuunipuutteiselle, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

THL:n ohjeen mukaan tähän ryhmään kuuluvat seuraavat sairaudet ja tilat:

  • elinsiirto
  • kantasolusiirto
  • vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
  • immunosuppressiivinen syöpähoito
  • autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
  • dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
  • pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
  • lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila.

Katso ryhmään kuuluvien sairauksien ja tilojen tarkempi kuvaus tästä linkistä

Asiakkaan tulee rokotuspisteellä osoittaa, että hän kuuluu voimakkaasti immuunipuutteisiin henkilöihin. Tämän voi osoittaa sairaskertomuksen kopiolla tai Omakanta-palvelusta poimitulla tiedolla.

Voimakkaan immuunipuutoksen vuoksi rokotettavat ryhmät eivät ole samat kuin keväällä määritellyt riskiryhmät 1 ja 2.22.09.2021 14:20