Suoraan sisältöön

Leikkitoiminnan kerhot

Helsingin kaupungin päiväkotien ja leikkipuistojen kerhotoiminnalla tuetaan kotihoidossa olevien 2 vuotta täyttäneiden helsinkiläisten lasten kasvua ja kehitystä. Toimintaan voi osallistua 1-4 päivänä viikossa 2,5-3 tuntia päivässä. Sisätiloissa toimivien kerhojen lisäksi on metsä- ja pihakerhoja.

Lapset kuuntelevat kerhossa satua.

 

Kerhojen toiminta on tarkoitettu kotihoidossa oleville helsinkiläisille lapsille 2-vuotiaasta maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Kerhossa on enintään 13 lasta ja sitä ohjaa leikkipuiston tai päiväkodin työntekijä.

Kerhojen toimintakausi alkaa koulujen alkaessa tai viimeistään 1.9. ja päättyy 31.5. Niissä noudatetaan koulujen loma-aikoja. Perheen kanssa sovitaan kauden alussa lapsen kerhoon osallistumisen tuntimäärä kuukaudessa.

Tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä. Kerhoissa on suunniteltua ja ohjattua leikkiä ja toimintaa kuten lauluja, kädentaitoja ja jumppaa. Kerhossa syödään kotoa tuodut pikkueväät.

Hinta ja tuet

Lasten kunnallinen kerhotoiminta on perheille maksutonta, eikä osallistuminen vaikuta kunnalliseen kotihoidon tukeen. Jos perhe saa yksityisen hoidon tukea, lapsi ei voi samanaikaisesti osallistua leikkitoiminnan kerhoon.

Hakeminen

Syksyllä alkaviin kerhoihin haetaan mielellään huhtikuun loppuun mennessä. Voit tiedustella vapaita paikkoja suoraan leikkipuistoista ja päiväkodeista myös ympäri vuoden.

Lista leikkipuistoista ja päiväkodeista, joissa on kerhoja.08.11.2021 11:09