Hoppa till innehållet

Rådgivningsbyråns e-tjänster

E-tjänster flyttas till Maisa-portalen

Den 24 april tar en del av social- och hälsovårdstjänsterna i Helsingfors i bruk det nya klient- och patientdatasystemet Apotti samt klienternas nya kanal för e-tjänster Maisa.

De e-tjänster som nu finns i tjänsten asiointi.hel.fi flyttas till Maisa. Tjänsterna i asiointi.hel.fi stängs redan innan Maisa tas i bruk.

Läs mer om ändringar i e-tjänster.


Rådgivningsbyråerna använder e-tjänsterna.

Rådgivningsbyråernas klienter kan boka tid till en hälsovårdare elektroniskt. Alla rådgivningsbyråer använder även den elektroniska meddelandetjänsten.

Klicka här för att komma till e-tjänsterna

I e-tjänsterna kan du boka, omboka eller avboka mottagningstider till hälsovårdarmottagningen.

Första besöket på mödrarådgivningen, hembesök och efterkontroller efter förlossning samt rådgivningsbesök för barn i 4–6 veckors, 4 månaders, 8 månaders och 18 månaders ålder kan inte bokas elektroniskt. Boka tid för dessa kontroller genom att ringa rådgivningsbyråns telefontjänst, tfn (09) 310 55530.

Med hjälp av den elektroniska meddelandetjänsten kan du skicka ett meddelande till den egna hälsovårdaren via en krypterad förbindelse Din hälsovårdare kan skicka dig information om din vård, till exempel resultat av laboratorieprov, som elektroniska meddelanden eller per sms.


Ingå ett avtal om/ge ditt samtycke till användningen av e-tjänsterna

För användningen av e-tjänsterna krävs ett avtal/samtycke. Som mödrarådgivningens klient kan du fylla i avtalet/ge ditt samtycke elektroniskt på asiointi.hel.fi. Logga in på webbplatsen med dina personliga bankkoder eller ett mobilcertifikat.

För att kunna uträtta ärenden för ett barn elektroniskt ska du fylla i avtalet om uträttande av ärenden åt en annan person och lämna in det undertecknat till en rådgivningsbyrå eller en hälsostation. Du kan skriva ut avtalet via länken nedan:

  • Sähköisen asioinnin käytön sopimus/suostumus (Te-126):
    . doc | .pdf
  • Avtal/samtycke om användning av e-tjänsterna (Te-126sv):
    . doc | .pdf

Ta det undertecknade avtalet/samtycket med dig till rådgivningsbyrån. På rådgivningsbyrån antecknas uppgiften om avtalet/samtycket i dina patientdokument.

Funktion på mobila apparater

Funktionen av e-tjänster garanteras inte för alla mobila apparater, till exempel mobiltelefoner eller surfplattor. Sådana apparater öppnar/visar inte nödvändigtvis webbsidorna korrekt. Alla funktioner, som tryckknappar eller länkar fungerar inte heller på önskat sätt.